Υποχωρεί σταδιακά η κακοκαιρία «Διομήδης» αφήνοντας πίσω της χιόνι, νεκρούς , καταστροφές

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ποτάμια υπερχείλισαν, δρόμοι πλημμύρησαν, πολίτες αποκλείστηκαν στα σπίτια τους λόγω της έντονης χιονόπτωσης, πολλές περιοχές έμειναν χωρίς ρεύμα ενώ ένας 37χρονος Ιρανός παρασύρθηκε χθες, Τετάρτη από ρέμα στις Σέρρες με αποτέλεσμα να ανασυρθεί νεκρός και η 24χρονη σύζυγός του αγνοείται.

Η κακοκαιρία «Διομήδης» υποχωρεί σταδιακά ωστόσο έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο πέρασμά του σε ολόκληρη τη χώρα.

Λασίθι: Πλημμύρισαν δρόμοι 

Με απόφαση του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, το αγροτικό οδικό δίκτυο μέσα στον κάμπο του Οροπεδίου έκλεισε λόγω πλημμυρικών φαινομένων που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία. Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο δήμαρχος Οροπεδίου Γιάννης Στεφανάκης, η ένταση και η διάρκεια των βροχοπτώσεων, πλημμύρισε τους δρόμους μέσα στον κάμπο και η απόφαση απαγόρευσης κυκλοφορίας, έγινε για λόγους ασφαλείας Το κρύο παραμένει τσουχτερό και η θερμοκρασία στην περιοχή δεν ξεπερνά τους δυο βαθμούς Κελσίου με κύριο χαρακτηριστικό είναι η έντονη ομίχλη.

«Αν η θερμοκρασία πέσει λίγο ακόμη, είναι σίγουρο ότι θα έρθει χιονόπτωση. Όλες οι υπηρεσίες, το προσωπικό και ο εξοπλισμός του δήμου είναι σε ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε συνθήκη προκύψει μέσα στη μέρα», είπε ο κ. Στεφανάκης.

Ημαθία: Αποκλεισμένοι στο Σέλι

Αποκλεισμένους για τέταρτο 24ωρο στα σπίτια τους και χωρίς ηλεκτροδότηση κρατά η κακοκαιρία τους κατοίκους στο Σέλι Ημαθίας. Η χιονόπτωση στην περιοχή είναι έντονη και όπως καταγγέλλουν στο magnesianews.gr οι κάτοικοι δεν λαμβάνουν καμιά βοήθεια από κρατικό και αυτοδιοικητικό μηχανισμό.

Πλημύρες στη Λάρισα

Οι ισχυρότατες βροχοπτώσεις που έφερε στο θεσσαλικό διαμέρισμα η κακοκαιρία «Διομήδης» είχαν ως αποτέλεσμα να παρατηρηθούν πλημμυρικά φαινόμενα σε πολλές περιοχές.

Τα ποτάμια έχουν «φουσκώσει», ενώ οι δρόμοι δίπλα στην κοίτη του ποταμιού έχουν πλημμυρίσει.

Χιόνια στην Σαμοθράκη

Στη Σαμοθράκη, ολόκληρο το νησί καλύφθηκε με χιόνι που έφτασε τα 50 εκατοστά.

«Στην κατάψυξη η Καμαριώτισσα Σαμοθράκης» αναφέρει σε ανάρτηση του στα Καιρικά Νέα Θράκης ο Χρήστος Χαρανάς. Επισυνάπτοντας και τις παρακάτω φωτογραφίες που δείχνουν ότι η κακοκαιρία “Διομήδης” δεν άφησε την Σαμοθράκη να πέσει στα μαλακά. Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης, Νίκος Γαλατούμος με αναρτήσεις του στο Facebook ενημέρωνε τους κατοίκους και τους παρακαλούσε να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις.

Υπερχείλισαν ποταμοί στη Σάμο

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία και στη Σάμο. Στο Ηραίον μεγάλος όγκος νερού από τα δύο ποτάμια της περιοχής μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια. Φερτά υλικά από τα ποτάμια αλλά και τη θάλασσα προκάλεσαν ζημιές σε όλα τα καταστήματα του Ηραίον και των γύρω περιοχών.

«Συνεχίζεται η προσπάθεια από μηχανήματα του δήμου για να αποκαταστηθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν σε πολλά τμήματα του Δημοτικού και Αγροτικού Οδικού Δικτύου. Άμεση προτεραιότητα η αποκατάσταση του οδικού δικτύου αφού αρκετοί δρόμοι έχουν καταστραφεί.

Πληροφορίες από documentonews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Θεσσαλονίκη – Fly Over: Τώρα (και) οσμή σκανδάλου για ένα αχρείαστο έργο

*Του Γιάννη Μυλόπουλου - Αυτά που γνωρίζαμε μέχρι πρότινος...

Κασσελάκης: Από Μαξίμου η εντολή στα site που ελέγχει για τα περί «έντονης κριτικής στον Κασσελάκη»

Σκληρή απάντηση στα δημοσιεύματα περί έντονης κριτικής στο πρόσωπό του κατά...

Το ΚΚΕ καταδικάζει την απόφαση της Ε.Ε. για Κόσοβο – Επίθεση σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Την αντίθεσή του εξέφρασε το ΚΚΕ στην απόφαση ένταξης...
Διαφήμιση