Υποκριτικό ενδιαφέρον Μητσοτάκη για τον Σαϊντού Καμαρά

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ο πρωθυπουργός, αφού μετά το κύμα συμπαράστασης αναγκάστηκε να πάρει θέση, είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Σαϊντού Καμαρά και «εξέφρασε το προσωπικό ενδιαφέρον του για την υπόθεσή του και τον ενημέρωσε για τις κινήσεις της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ενίσχυση του φακέλου του με υλικό σχετικά με τη συμμετοχή και την απόδοσή του στο σχολικό περιβάλλον με βάση τις εισηγήσεις του τμήματος παρακολούθησης της εκπαίδευσης προσφύγων, που λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2019».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την προσδοκία του, η απόφαση της αρχής προσφυγών να είναι τέτοια που θα επιτρέψει στον Σαϊντού Καμαρά να κάνει την Ελλάδα τη δεύτερη πατρίδα του.

Υπενθυμίζεται ότι σε λίγες ημέρες η Επιτροπή Προσφυγών θα κρίνει σε δεύτερο βαθμό το αίτημά του Σ. Καμαρά για άσυλο καθώς, τον Δεκέμβριο είχε εκδοθεί σχετική απορριπτική απόφαση.

Αξίζει βέβαια εδώ να υπενθυμίσουμε αναφορικά την γενικότερη πολιτική της ΝΔ στο προσφυγικό, ότι οι καταγγελίες από διεθνή ΜΜΕ που κατά καιρούς έρχονται στη δημοσιότητα, σχετικά με βίαιες και παράνομες επαναπροωθήσεις έχουν αντιμετωπιστεί ως από την κυβέρνηση ως τουρκική προπαγάνδα και fake news.

Επίσης θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε στην υποκριτική στάση του κ. Μητσοτάκη στο προσφυγικό αλλά και το όψιμο ενδιαφέρον του για τον αριστούχο μαθητή από τη Γουινέα, καθώς το νέο θεσμικό πλαίσιο που ψήφισε η ΝΔ το 2021, αποκλείει σχεδόν του πάντες, ακόμη και τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, από το να πάρουν άδεια διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους.

Αν δεν πρόκειται για υποκρισία, η ΝΔ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχουν πεδίον δόξης λαμπρό για να δείξουν ότι άλλαξαν στάστη στα ζητήματα αυτά: ας ψηφίσουν την τροπολογία που κατέθεσε σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία με επικεφαλής τον πρόεδρο της Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας την επαναφορά συγκεκριμένων διατάξεων που είχε καταργήσει στο παρελθόν η ΝΔ με αποτέλεσμα να επιφέρει σημαντικό πλήγμα στην ίδια την ουσία του κράτους δικαίου.

Πηγή: left.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Κασσελάκης: “Αυτός είναι ο δικός σας ΣΥΡΙΖΑ” – Οι 42 υποψήφιοι του ευρωψηφοδελτίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε χθές τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ για τις...

ΠΑΣΟΚ: Όλοι οι υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Ανακοινώθηκαν σήμερα Παρασκευή (19/4) και οι τελευταίοι οκτώ υποψήφιοι...

Συντάξεις: Ανοιχτό από την κυβέρνηση το ζήτημα για αύξηση στα όρια ηλικίας από το 2027

«Ανοιχτό» και «υπό εξέταση» άφησε το ζήτημα για την...

Χάρης Δούκας για τη “Διπλή Ανάπλαση”: “Το έργο αποκτά σφυγμό – Ξεκινούν οι εργασίες”

Συνέντευξη τύπου για το θέμα της Διπλής Ανάπλασης παραχώρησαν χθές, Παρασκευή...
Διαφήμιση