Υπογραφές για να κοπεί επιτέλους το σκουπίδι που λέγεται “The Bachelor”

Ημερομηνία:

Διαφήμιση
Άλλη μια φορά που ο κόσμος καλείται να πάρει την κατάσταση στα χέρια του καθώς ΕΣΡ και πολιτεία κοιμούνται. Σχεδόν 20 χιλιάδες υπογραφές μέχρι τώρα.

Χιλιάδες πολίτες έχουν υπογράψει ηλεκτρονικά στο αίτημα να κοπεί επιτέλους το σεξιστικό ριάλιτι The Bachelor που υποβιβάζει τη γυναίκα, αναπαράγει πατριαρχικά στερεότυπα και προσβάλλει κάθε έννοια ισότητας των φύλων.

Σε μια εποχή που η έμφυλη βία κορυφώνεται με τουλάχιστον 12 γυναικοκτονίες, τηλεοπτικά προγράμματα σαν το Bachelor που προβάλλεται από τον Alpha, ενδυναμώνουν περαιτέρω την ιδέα της πατριαρχίας, αδιαφορώντας προκλητικά για το αποτύπωμα του σόου.

Το ΕΣΡ κλείνει τα μάτια και οι πολίτες, αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Για τον σκοπό αυτό, πάνω από 19.000 πολίτες έχουν υπογράψει το αίτημα στη διαδικτυακή συλλογή υπογραφών μέσω Avaaz, υποστηρίζοντας πως το ριάλιτι του Alpha μεταξύ άλλων αναπαράγει σεξιστικά στερεότυπα και προωθεί τον ανταγωνισμό και την επιθετικότητα ανάμεσα στις ομόφυλες, ενδυναμώνει την ιδέα του κυρίαρχου αρσενικού και προσβάλλει κάθε έννοια ισότητας των φύλων.

Το κείμενο στο Avaaz

«The Barchelor είναι μία ελληνική reality τηλεοπτική εκπομπή, που προβάλλεται από τον Σεπτεμβρίου του 2020 από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha TV. Η βασική του ιδέα είναι ότι 20 γυναίκες διεκδικούν έναν άντρα. Η εκπομπή αναπαράγει σεξιστικά στερεότυπα, υποβιβάζει την γυναίκα, προωθεί τον ανταγωνισμό και την επιθετικότητα ανάμεσα στις ομόφυλες, ενδυναμώνει την ιδέα του κυρίαρχου αρσενικού, προσβάλλει κάθε έννοια ισότητας των φύλων. Σε μια εποχή που η έμφυλη βία κορυφώνεται, εμείς ζητάμε ισότητα, συμπερίληψη, δημοκρατία».

Υπενθυμίζεται ότι πέρσι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτελεόρασης και αφού το ριάλιτι είχε ολοκληρωθεί, κάλεσε τον Φεβρουάριο του 2021 το κανάλι να δώσει εξηγήσεις για το Barchelor.

Τελικά επέβαλε τον Μάιο του 2021 χρηματικό πρόστιμο στον Alpha συνολικού ύψους 100.000 ευρώ. Τα 50 χιλιάδες ευρώ αφορούν σύμφωνα με την απόφαση «στην υποχρέωση εξασφάλισης της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων, στην οποία συνέβαλε και η μη τήρηση των κανόνων ευπρέπειας στη γλώσσα και τη συμπεριφορά» και τα υπόλοιπα 50 χιλιάδες ευρώ «στην υποχρέωση σεβασμού της αξιοπρέπειας των τηλεθεατών». 

Υπογράφουμε εδώ:

https://secure.avaaz.org/community_petitions/el/esr_na_katargethei_to_bachelor/

Πηγή: imerodromos.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Άνεμοι ακροδεξιού λαϊκισμού στα πανιά της ΝΔ με την υποψηφιότητα Μπελέρη

*Γράφει ο Στράτος Βαλτινός - Αν ο Ερντογάν έχριζε...

Τέμπη – μπάζωμα: Πειθαρχική έρευνα για την εισαγγελέα που αρχειοθέτησε την μήνυση κατά Τριαντόπουλου

Ηεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, ζητά πειθαρχική εξέταση...

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας – Το παρασκήνιο και η κόντρα με τη Μπεκατώρου

Ενοχλημένος εμφανίστηκε ο Δημήτρης Παπανώτας στην πρώτη του δήλωση...
Διαφήμιση