Υπερδνειστερία, υστερία και το κακό συναπάντημα

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Μερικές φορές είναι σαν να έχει βάλει ο διάβολος μέσα σε ένα σέικερ ό,τι του ήρθε από προβλήματα και βάσανα για να φτιάξει το απόλυτο κοκτέιλ αυτής της περιόδου, που κάνει την φτωχολογιά σε όλο τον κόσμο να τρέχει και να μη φτάνει, να σκοτώνεται, να την τρώει η προσφυγιά, να μη μπορεί να πληρώσει το ρεύμα της και η κυβέρνηση Μητσοτάκη να μη κουνάει φρύδι μπροστά στην προειδοποίηση ότι θα αρχίσουν οι μεταπασχαλινές διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος κατά εκατοντάδες. Δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά έχουν γίνει ευάλωτα, χωρίς να έχουν τις τυπικές προϋποθέσεις για να αντιμετωπιστούν ως τέτοια. Αυτή είναι μία από τις ξευτίλες των ημερών.

Υπάρχουν κι άλλες. Μία είναι που ο Μητσοτάκης θέλει να αναθέσει το Τατόι στον ξάδερφο του τέως, τον Πρίγκιπα Κάρολο, για να το «αξιοποιήσει». Μια άλλη είναι που ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, το γκόλντεν μπόι της κυβέρνησης φτιάχνει αυτή την περίοδο ένα παλατάκι 749 τετραγωνικών μέτρων, στη Τζιά. Θα πει κανείς, που είναι το πρόβλημα; Έλα ντε, ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του σχετικά με το νόμιμο, το ηθικό και το αρμόζον την ίδια περίοδο που η ΔΕΗ έχασε το «Δ» και θα βλέπουμε με κεριά.

Στο μεταξύ σκάνε βόμβες στην Υπερδνειστερία και η Ουκρανία λέει ότι είναι προβοκάτσια των  Ρώσων που χτυπούν τους φίλους τους για να παρέμβουν μετά να τους σώσουν. Εξετάζεται βέβαια τι κλιμάκωση θα προκαλούσε σε βάρος της Ρωσίας μια τέτοια ενέργεια από μέρους της. Η Κίνα, από την άλλη, εκνευρίστηκε και κατηγόρησε ΗΠΑ και ΕΕ για τις εξελίξεις.

Διάβολος είπαμε στην αρχή; Για να είμαστε πιο ακριβείς, να τον πούμε καπιταλισμό.

Πηγή: independentnews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εξαπάτηση

*Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος - Πώς ακριβώς διαπίστωσε ο Κυριάκος...

Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε: Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες

Το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάσισε σήμερα τη...

Ρέντη: Έρευνα για εγκληματική οργάνωση που εκθέτει τον Ολυμπιακό – «Πόλεμος» κυβέρνησης-Μαρινάκη

*Της Μαίρης Μπενέα - Σοκάρουν οι διαπιστώσεις των αξιωματικών...
Διαφήμιση