«Υγειονομικό σαμποτάζ», ο Πρωθυπουργός ως σαμποτέρ

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

* Γράφει ο Κώστας Ζαχαριάδης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Β1 εκλογική περιφέρεια Βορείου τομέα Αθηνών, τομεάρχης Εσωτερικών.

Το ζήσαμε κι αυτό… Ο κ.Μητσοτάκης μπροστά σε έναν νέο εκτροχιασμό της πανδημίας επέλεξε το αγαπημένο του και πετυχημένο του σπορ… Κατηγορεί και στοχοποιεί την αντιπολίτευση, διχάζει, σπέρνει το μίσος και την διαίρεση ενώ ξέρει ότι για την βέλτιστη διαχείριση των ζητημάτων πρέπει να κάνει ακριβώς το αντίθετο… Ας θυμίσουμε όμως μερικά πράγματα στον κ. Μητσοτάκη και όχι μόνο για το τι συνέβη σε αυτή τη χώρα τους τελευταίους δεκαοκτώ μήνες.

Τι συνέβη λοιπόν όταν:

-Κάναμε καμπάνια ως ΣΥΡΙΖΑ «μένουμε σπίτι»

– Συμφωνήσαμε στα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας.

– Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμβολιάστηκε μαζί με τον Πρωθυπουργό και τους Αρχηγούς των κομμάτων.

– Κάναμε προτάσεις για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

– Ζητάγαμε το καλοκαίρι του 2020 αυστηρά testing στις πύλες εισόδου της χώρας για να μην υπάρξει διασπορά του ιού.

– Λέγαμε μαζί με τον πρόεδρο Μπάιντεν να σπάσουν οι πατέντες των εμβολίων για να εμβολιαστούν ταχύτερα όλοι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

– Κάναμε την εκδήλωση για το νέο ΕΣΥ μεΜόσιαλο, Λινού και Γεροτζιάφα.

– Προτείναμε κοινής αποδοχής Υπουργό Υγείας.

– Συμφωνήσαμε στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η Βουλή να λειτουργεί με έκτακτα μέτρα.

– Στείλαμε τους υγειονομικούς της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στη διάθεση του ΕΣΥ.

– Με χρήματα από το ταμείο του ΣΥΡΙΖΑ κάναμε δωρεά στο νοσοκομείο Καστοριάς, ενός κλιβάνου και ενός φορητού ακτινολογικού μηχανήματος.

– Συμφωνούσαμε ακόμα και σε παράλογα μέτρα όπως αυτό της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις 18:00 τα Σάββατα.

– Από βήματος Βουλής ο Τσίπρας αναγνώριζε την καλή εμβολιαστική διαδικασία.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν ήθελε στην πανδημία συναινετική αντιπολίτευση, γιατί δεν ταιριάζει με το πολιτικό του σχέδιο για εκμετάλλευση της πανδημίας. Εμείς δεν κάναμε στον κ. Μητσοτάκη την αντιπολίτευση που έκανε η Ισπανική δεξιά στην Ισπανική προοδευτική κυβέρνηση με συνθήματα «κομμουνισμός ή ελευθερία» όπου ελευθερία σήμαινε άρνηση της μάσκας και του εμβολιασμού… Εμάς οι αξίες μας ήταν και θα είναι πάντα είτε είμαστε κυβέρνηση είτε τώρα που είμαστε αντιπολίτευση υπέρ της δημόσια υγείας, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της ατομικής αυτοπροστασίας. Ο κ. Μητσοτάκης ήθελε και θέλει βουβή αντιπολίτευση ,αντιπολίτευση φιμωμένη. Δεν ανέχεται την διαφωνία, την κριτική και τον έλεγχο γιατί η νοοτροπία του είναι βαθύτατα αυταρχική και αλαζονική.

– Ήθελε βουβή αντιπολίτευση για τη λίστα Πέτσα.

– Για την αποτυχία του αλγόριθμου EVA πέρυσι το καλοκαίρι.

– Ήθελε βουβή αντιπολίτευση όταν άνοιγε τα σχολεία και έλεγε ότι είτε 15 παιδιά σε μια σχολική τάξη είτε 25 κάνει το ίδιο.

– Ήθελε βουβή αντιπολίτευση για τον συνωστισμό στα ΜΜΜ.

– Ήθελε βουβή αντιπολίτευση όταν λιποθυμούσαν από την κούραση οι υγειονομικοί.

– Ήθελε βουβή αντιπολίτευση όταν η Βόρεια Ελλάδα έφτασε να γεμίσει όλες τις ΜΕΘ και οι ασθενείςδιασωληνώνονταν σε διαδρόμους.

– Ήθελε βουβή αντιπολίτευση όταν ο ίδιος παραβίαζε τα υγειονομικά μέτρα στη Πάρνηθα.

– Ήθελες βουβή αντιπολίτευση όταν ο ίδιος έκανε προκλητική δεξίωση στην Ικαρία.

– Ήθελε βουβή αντιπολίτευση όταν έδερναν την νεολαία στις πλατείες.

– Ήθελε βουβή αντιπολίτευση όταν απαγόρευε το δικαίωμα του συναθροίζεστε στο Πολυτεχνείο

– Ήθελε βουβή αντιπολίτευση όταν το μισό Υπουργικό Συμβούλιο και κυβερνητικά στελέχη εμβολιάστηκε μαζί με αρκετούς ΔΑΠίτες παίρνοντας τη σειρά από καρκινοπαθείς, υπέργηρους, διαβητικούς, καρδιοπαθείς.

– Ήθελε βουβή αντιπολίτευση όταν σε όλη την Ευρώπη έδιναν δυνατότητες για τέσσερα εμβόλια και ενώ εδώ για κάποιες ηλικιακές ομάδες, μόνο ένα εμβόλιο΄.

– Ήθελε βουβή αντιπολίτευση όταν έκανε την υποτιμητική καμπάνια των 150ευρώ για την νεολαία αντί να δει το έξυπνο και ωραίο παράδειγμα της γαλλικής καμπάνιας που του αντιπροτείναμε.

– Ήθελε βουβή αντιπολίτευση για τις απευθείας αναθέσεις που χρησιμοποιούσαν την πανδημία ως δικαιολογία και όχι ως ανάγκη.

– Ήθελε βουβή αντιπολίτευση όταν άφηνε τον κόσμο της εστίασης χωρίς στήριξη και έβαζε τους υπουργούς του να του λένε αν δεν θέλετε φέρτε μου τα κλειδιά.

– Ήθελε βουβή αντιπολίτευση όταν μέσω πανδημίας έρχονται νέες 15% αυξήσεις στη ΔΕΗ επιπλέον στις αυξήσεις 10% του κ.Χατζηδάκη τον Αύγουστο του 2020.

– Ήθελε βουβή αντιπολίτευση όταν έκανε μονοθεματικό το ΕΣΥ και οι non covid ασθενείς ταλαιπωριόντουσαν αφάνταστα , έμεναν πίσω σε θεραπείες και διάγνωση με επιπτώσεις που θα φανούν την επόμενη περίοδο στη χώρα στην υγεία των πολιτών.

– Ήθελε βουβή αντιπολίτευση όταν του λέγαμε να συντονίσει τον ιδιωτικό, τον δημόσιο και τον στρατιωτικό τομέα της υγείας και δεν το έκανε για προφανείς λόγους, για να μην στεναχωρήσει τους φίλους του και για να δίνει πελατεία στον ιδιωτικό τομέα όσους δεν είχαν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα που είχε γίνει μονοθεματικό COVID σύστημα υγείας.

– Ήθελε βουβή αντιπολίτευση για να μας λέει τον Μάιο του 2020 ότι νίκησε τον COVID.

– Ήθελε βουβή αντιπολίτευση για να δηλώνει σήμερα ανενόχλητος «έχουμε περισσότερα περιφερειακά νοσοκομεία από όσα πρέπει»

– Ήθελε βουβή αντιπολίτευση για να ιδιωτικοποιήσει περαιτέρω υποδομές και υπηρεσίες υγείας όπως έλεγε προεκλογικά.

– Ήθελε βουβή αντιπολίτευση για να περάσει τα άθλια αντιεκπαιδευτικά – αντεργατικά νομοσχέδια χωρίς αντιστάσεις κοινωνικές και κοινοβουλευτικές.

– Ήθελε βουβή αντιπολίτευση γιατί αρνήθηκε την πρόταση για moratorium πολιτικό στην κορύφωση της πανδημίας.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας πολιτικός που τρέφεται και επιδιώκει τον διχασμό, ένας πολιτικός που όταν δεν έχει διχασμό τον εφευρίσκει.

Ξέρει καλά από σαμποτάζ ο κ. Μητσοτάκης… Ήταν αυτός που έκανε οικονομικό σαμποτάζ στη χώρα με το «Γερούν γερά» και το «βάστα Σόιμπλε»… Ξέρει καλά από Σαμποτάζ ο κ. Μητσοτάκης… Ήταν αυτός που έκανε σαμποτάζ στην εξωτερική πολιτική της χώρας με το «ανταλλάξατε τη Μακεδονία με τις συντάξεις»…

Και σήμερα συνεχίζει να κάνει σαμποτάζ γιατί βάζει μπροστά το κομματικό του μικροσυμφέρον «κλωτσώντας μπροστά» την ψήφιση στη Βουλή των ενδιάμεσων συμφωνιών, ενώ γνωρίζει πολύ καλά, πιο είναι το συμφέρον για την Ελλάδα.

Ο κ Μητσοτάκης ανέχεται την «αντιπολίτευση» Σαμαρά και απεχθάνεται την πραγματική αντιπολίτευση, γιατί του θυμίζει τις ευθύνες του απέναντι στη χώρα και τους Έλληνες πολίτες, που ορκίστηκε να υπηρετεί.

Πηγή: ieidiseis.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού για τα Τέμπη – Θα απολογηθεί για το μπάζωμα

Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή του τέως...

Έρευνα Eteron: Εργασιακή εξουθένωση και χαμηλοί μισθοί για τους νέους εργαζόμενους

Στοιχεία που θα πρέπει να χτυπήσουν ηχηρό «καμπανάκι» στις αρμόδιες αρχές,...

Έγκλημα στα Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο που μεταφέρθηκαν τα μπάζα

Νέες εξελίξεις φέρνει στην υπόθεση του εγκλήματος στα Τέμπη η επιμονή των συγγενών των...

Δημ. Κωνσταντακόπουλος: Πώς η Ελλάδα μπορεί να εμπλακεί επικίνδυνα στην κρίση της Μέσης Ανατολής (ΒΙΝΤΕΟ)

*Συνέντευξη του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου στον Πάρι Καρβουνόπουλο - Ζούμε...
Διαφήμιση