Τσακαλώτος: Ίσως εξηγήσουν οι αστρολόγοι στον Μητσοτάκη γιατί οι κρίσεις δεν είναι παροδικές (βίντεο)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Σημεία ομιλίας του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στο σ/ν του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων: Διαχείριση, έλεγχος και εφαρμογή αναπτυξιακών παρεμβάσεων για την Προγραμματική Περίοδο 2021-2027, σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας «Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων Α.Ε.» και άλλες διατάξεις του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων:

Στις 16/6/2021 ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «Είναι ευθυγραμμισμένα τα άστρα για την καλή πορεία της οικονομίας.»

Αφού δεν τα πάει καλά με τους οικονομολόγους του, ας αλλάξει τουλάχιστον αστρολόγους.

Ίσως οι αστρολόγοι του εξηγήσουν γιατί οι κρίσεις που βιώνουμε δεν είναι παροδικές.

Μετά από 2.5 χρόνια κυβέρνησης ΝΔ οι διαχωριστικές γραμμές είναι ξεκάθαρες. Η ανισότητα, η σημασία του δημοσίου τομέα. Αλλά μια σημαντική διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην αριστερά και στη δεξιά είναι ότι τίποτε στην ελεύθερη αγορά δεν εξασφαλίζει ούτε την ποσότητα ούτε την ποιότητα των επενδύσεων που χρειαζόμαστε.

Φάνηκε και πριν από την κρίση όπου το σύστημα δεν παρήγαγε την ποσότητα των επενδύσεων, δεν δημιούργησε ευημερία, δημιούργησε ανισότητες.

Η κυβέρνηση πήρε κάποια μέτρα. Η λήψη μέτρων είναι επί της αρχής κάτι θετικό αλλά τα μέτρα αυτά ούτε φτάνουν ούτε έχουν το σωστό μίγμα. Μας λέει η κυβέρνηση ότι ο λόγος που δεν δίνονται περισσότερα έχει να κάνει με τους δημοσιονομικού περιορισμούς.

Ισχύει όμως αυτό; Την ίδια στιγμή γίνεται μια παρέμβαση στον ΕΝΦΙΑ. Καταργήσατε το συμπληρωματικό φόρο στον ΕΝΦΙΑ. Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα;

Ας πάρουμε ένα παράδειγμα:

Ιδιοκτήτης με 4 ακίνητα αντικειμενικής αξίας 300.000 ευρώ το καθένα πληρώνει σήμερα συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ 7.425 ευρώ. Με το νέο καθεστώς που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης δεν θα πληρώνει συμπληρωματικό φόρο. Θα μου πείτε ότι θα πληρώσει προσαύξηση στον ΕΝΦΙΑ που έχει; Πόσο θα είναι αυτή; 1.000 ευρώ; Παραπάνω; Σίγουρα όχι 7.500 ευρώ

Αρά είναι όλα θέμα προτεραιοτήτων. Δεν είναι μόνο τι ξοδεύεις αλλά και να αποφασίζεις τι κάνεις και για ποιους το κάνεις.

Στην πηγή μπορείτε να κάνετε παρέμβαση;

Στην ενέργεια, γιατί μπορεί ο Μακρόν να παρεμβαίνει ορίζοντας συγκεκριμένο περιθώριο κέρδους στους παραγωγούς; Δεν είναι μόνο ότι δεν κάνετε αυτό που θα κάναμε εμείς. Δεν θέλετε να κάνετε παρέμβαση στις αγορές. Γιατί δεν πιστεύετε στο σχεδιασμό. Μόνο στην αυτορρύθμιση. Με κάποια δωράκια σε δικούς σας βεβαίως…

Για να έχουμε όμως την ποιότητα και την ποσότητα των επενδύσεων χρειάζεται σχεδιασμός και παρέμβαση στην αγορά. Είναι ώρα και πρέπει να το συνειδητοποιήσουν όλα τα κόμματα της αριστεράς, να έρθει μια κυβέρνηση με πλατιά στήριξη και που πιστεύει ότι πρέπει να δουλέψεις με την κοινωνία για την κοινωνία.

Πηγή: left.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεση στο νοσοκομείο αλ Σίφα – 200 νεκροί σε 10 μέρες

Τους 200 έχουν φτάσει πλέον οι νεκροί στο νοσοκομείο αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας, κατά την...

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...

Τέμπη: Οι ανακρίβειες Βορίδη και τα ψέματα της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος

Είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να θεωρείται “δυνατό χαρτί”...
Διαφήμιση