Τσίπρας σε Ανδρουλάκη: Πάρε τώρα θέση για μια Προοδευτική διακυβέρνηση

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Γράφει ο Δημήτρης Χατζηνικόλας – Από την έδρα του προέδρου του ΚΙΝΑΛ το Ηράκλειο, προφανώς όχι τυχαία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έδειξε με τον πλέον σαφή τρόπο προς την πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη.

Επί της ουσίας υπενθύμισε στον κ. Ανδρουλάκη, πως «εάν δεν ζητάς εκλογές τότε θέλεις να παραμείνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και να συνεχιστεί η κοινωνική λεηλασία».

Δεν σταμάτησε όμως εκεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δύο φορές μάλιστα, από το Ηράκλειο κάλεσε τις προοδευτικές δημοκρατικές δυνάμεις και παρατάξεις να συνειδητοποιήσουν, όπως είπε χαρακτηριστικά, ότι «όταν στο λιόγερμα βλέπουν τον ίσκιο τους δεν είναι το μπόι τους» και «η κρισιμότητα των στιγμών απαιτεί ενότητα και μέτωπο απέναντι στη χειρότερη δεξιά κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά».

Η πίεση του Αλέξη Τσίπρα στον Νίκο Ανδρουλάκη και στο ΚΙΝΑΛ έρχεται λίγες ημέρες μετά την αναφορά του Πρωθυπουργού στο φόρουμ του Οικονομικού Ταχυδρόμου ότι η χώρα είτε με κυβέρνηση συνεργασίας είτε με αυτοδυναμία θα κυβερνηθεί.

Άλλωστε τη στιγμή που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθετε προ των ευθυνών του τον Νίκο Ανδρουλάκη είχε στο πλάι του τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Σπίρτζη, τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Γιάννη Ραγκούση και την τομεάρχη εργασίας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, στελέχη όλα προερχόμενα από το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αν ανατρέξει κάποιος, εδώ και αρκετούς μήνες, στην φρασεολογία που χρησιμοποιεί ο κύριος Τσίπρας θα βρει πάντοτε αναφορές στην Προοδευτική παράταξη και ουδείς πρέπει να λησμονεί ότι η οπτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι επικεντρωμένη στην πρώτη Κυριακή των εκλογών η οποία θα διεξαχθεί με Απλή Αναλογική.

Και όπως είναι λογικό θέτει προ των ευθυνών του τον κύριο Ανδρουλάκη ο οποίος, εκτιμούν στην Κουμουνδούρου, δύσκολα μπορεί να ξεφύγει κρατώντας ίσες αποστάσεις όσο η καθημερινότητα των πολιτών δυσκολεύει και όσο το αίτημα για μία προοδευτική διακυβέρνηση στον αντίποδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη επανέρχεται με επιτακτικό τρόπο.

Πηγή; documentonews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Νέα Αριστερά για συνέντευξη Μητσοτάκη: “Η πολιτική του είναι ο καλύτερος χορηγός της άκρας δεξιάς”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κατάφερε να απαντήσει τίποτα ουσιαστικό...

Τροχαίο στη Βουλή: 3 χρόνια με αναστολή στον αστυνομικό για τον θάνατο του Ιάσονα

Την ενοχή του αστυνομικού για ανθρωποκτονία από αμέλεια αποφάσισε...

Μητσοτάκης: Αμετανόητος για το έγκλημα των Τεμπών – Μισόλογα για τις ψήφους της ακροδεξιάς

Η δημοσκοπική φθορά της κυβέρνησης έχει θορυβήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος...
Διαφήμιση