Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: Αν δεν μπορεί να διαχειριστεί την πανδημία ο κ. Μητσοτάκης να αποχωρήσει

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε από τη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά το νοσοκομείο Ιπποκράτειο όπου επικρατούν πολεμικές συνθήκες εξαιτίας της έκρηξης των κρουσμάτων και των νοσηλειών ασθενών με κορωνοϊό.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, η κατάσταση στα νοσοκομεία δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας είναι τριτοκοσμική και βρισκόμαστε στις πιο σκοτεινές μέρες της πανδημίας με την κυβέρνηση να έχει παραιτηθεί.

«Αν δεν μπορεί να διαχειριστεί την πανδημία ο κ. Μητσοτάκης να αποχωρήσει για να σώσουμε όσους μπορούμε» επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος και στην ομολογία απόλυτης κυβερνητικής αποτυχίας από τις δηλώσεις της Μίνας Γκάγκα για διαλογή ασθενών στις ΜΕΘ.

Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι είναι επικίνδυνη αντίληψη ότι ζούμε πανδημία ανεμβολίαστων και δημιουργεί αίσθηση χαλαρότητας.  «Δυστυχώς μετά από δύο χρόνια και ενώ είχε δημιουργηθεί η αίσθηση ότι βγαίνουμε από τις πιο σκοτεινές μέρες, βρισκόμαστε τώρα στις πιο σκοτεινές μέρες της πανδημίας. Και δυστυχώς βρισκόμαστε σε αυτές τις πιο σκοτεινές μέρες με την κυβέρνηση να έχει παραιτηθεί. 

Ο κ. Μητσοτάκης έχει κηρύξει από τον περασμένο Φλεβάρη δυο τρεις φορές τη λήξη της πανδημίας και βρισκόμαστε τώρα δυστυχώς όχι στο τελευταίο μίλι αλλά σε έναν Γολγοθά που φαίνεται ότι είναι ατελείωτος» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας. 

«Κάθε εβδομάδα χάνουμε ένα μικρό χωριό»

Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι σε σχέση με πέρσι, η επιβάρυνση είναι διπλάσια και αναρωτήθηκε πότε η κυβέρνηση θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη 
να πάρει δύσκολες αποφάσεις και κυρίως να σταματήσει μία επικίνδυνη κατά την άποψή μου αντίληψη την οποία διαχέει στην ελληνική κοινωνία, ότι αυτό που ζούμε είναι η πανδημία των ανεμβολίαστων. 

«Ρώτησα και πήρα τις πληροφορίες για ένα 20% στις κλινικές Covid που είναι εμβολιασμένοι και για ένα ποσοστό και τις ΜΕΘ που επίσης είναι εμβολιασμένοι και νοσούν. Αυτό συμβαίνει γιατί η μετάλλαξη «Δ» έχει μειώσει κάπως την αποτελεσματικότητα και γιατί έχουμε ήδη τη γνώση ότι τα αντισώματα διαρκούν περίπου έξι μήνες.

Πράγμα που σημαίνει ότι οφείλουμε όλοι να προσέχουμε περισσότερο, να φοράμε τις μάσκες μας, να μην συμπεριφερόμαστε σαν να έχει τελειώσει η πανδημία με το που εμβολιαστήκαμε, παρότι η κυβέρνηση μέσα στην επιπολαιότητά της μας είπε ότι είναι επιχείρηση «Ελευθερία», εμβολιάστηκες και τελείωσες.  Και κυρίως, να σπεύσουμε όλοι για την τρίτη δόση, για να μειώσουμε αυτή τη μεγάλη επιβάρυνση που έχει σήμερα το σύστημα Υγείας και κυρίως να μειώσουμε τους θανάτους.

Πηγή: avgi.gr & left.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού για τα Τέμπη – Θα απολογηθεί για το μπάζωμα

Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή του τέως...

Έρευνα Eteron: Εργασιακή εξουθένωση και χαμηλοί μισθοί για τους νέους εργαζόμενους

Στοιχεία που θα πρέπει να χτυπήσουν ηχηρό «καμπανάκι» στις αρμόδιες αρχές,...

Έγκλημα στα Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο που μεταφέρθηκαν τα μπάζα

Νέες εξελίξεις φέρνει στην υπόθεση του εγκλήματος στα Τέμπη η επιμονή των συγγενών των...

Δημ. Κωνσταντακόπουλος: Πώς η Ελλάδα μπορεί να εμπλακεί επικίνδυνα στην κρίση της Μέσης Ανατολής (ΒΙΝΤΕΟ)

*Συνέντευξη του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου στον Πάρι Καρβουνόπουλο - Ζούμε...
Διαφήμιση