Το τελευταίο αντίο από τον ελληνικό λαό στον εμβληματικό συνθέτη μας Μίκη Θεοδωράκη (Βίντεο – Φωτογραφίες)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Σήμερα ο λαός πενθεί τραγουδώντας, αποχαιρετά τον δικό του άνθρωπο, τον δικό του καλλιτέχνη που έκανε τραγούδι τους πόνους του, τις αγωνίες του, το δίκιο και τα οράματά του. Και θα τον τραγουδά μέχρι να λάβουν «τα όνειρα εκδίκηση».

Αυτό ήταν φανερό κάθε στιγμή έξω από τη Μητρόπολη, όχι μόνο σήμερα αλλά και τις τρεις τελευταίες μέρες που χιλιάδες λαού πέρασαν για το δικό τους «αντίο», με ένα τραγούδι, με ένα λουλούδι… 

Στην τελετή παρευρέθηκε  η οικογένεια του Μ. Θεοδωράκη και σύσσωμη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του τόπου. Αποχαιρετισμούς απηύθυναν η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος, δέχθηκε αποδοκιμασίες από μερίδα των συγκεντρωμένων στη Μητρόπολη. Πολίτες φώναξαν μάλιστα σύνθημα «Ο λαός δεν ξεχνά Μητσοτάκη – Σαμαρά».

Αντίθετα ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συνοδευτόταν από τη Μπέττυ Μπαζιάνα, έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και με τον κόσμο να τραγουδά τους στίχους από το τραγούδι του Μίκη ”Λίγο Ακόμα” .

«Στο φέρετρό σου σηκώνεται, υψώνει τη γροθιά της «κι αντριεύει και θεριεύει» η Ελλάδα!. Σύντροφε Μίκη, Είσαι «φως που πατεί χαρούμενο τον Άδη»! Φως επαναστατικό «στην κορφή του Ολύμπου αριστερά»… Φως που «ολούθε λαμπυρίζει», όπως έγραψαν αυτές τις μέρες γερμανικές εφημερίδες. Ένα «φως που καίει». «Τέκνο της ανάγκης κι ώριμο τέκνο της οργής»! Αθάνατος Μίκη!» ανέφερε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Με σεβασμό και συγκίνηση, εκ μέρους όλων των Ελλήνων, αποχαιρετώ τον Μίκη Θεοδωράκη. Θα είναι πάντα εδώ ένα άνθος φυτρωμένο στην ώριμη μνήμη όλων μας».  σημείωσε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην ομιλία της.

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη αναμένεται να φθάσει στην Κρήτη με το πλοίο της γραμμής αύριο Πέμπτη στις 7.30 το πρωί. Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, από το λιμάνι της Σούδας και με μια ενδιάμεση στάση στην πλατεία της δημοτικής αγοράς της πόλης, θα μεταφερθεί στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου για λαϊκό προσκύνημα.

Στη μία το μεσημέρι, θα μεταφερθεί στο χωριό του, τον Γαλατά, στον ναό του Αγίου Νικολάου, όπου και θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία σε στενό κύκλο και με αυστηρή τήρηση του πρωτοκόλλου για τη δημόσια υγεία. Η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού, όπως εκείνος επιθυμούσε για να βρίσκεται δίπλα στον πατέρα του και τον αδελφό του.

Πληροφορίες – φωτογραφίες από avgi.gr & 902.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τα ατυχήματα στη λιπασματοβιομηχανία Καβάλας και η ασφάλεια της περιοχής

Η λιπασματοβιομηχανία της Καβάλας, η μοναδική τέτοιου είδους εγκατάσταση...

Μενέλαος Χαραλαμπίδης – Βιβλίο: «Οι δωσίλογοι» & η ιστορία ως εφόδιο για τον πολίτη (ΒΙΝΤΕΟ)

*Ο Μενέλαος Χαραλαμπίδης συζητά με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μανιάτη Στο...

Ρέντη: Έρευνα για εγκληματική οργάνωση που εκθέτει τον Ολυμπιακό – «Πόλεμος» κυβέρνησης-Μαρινάκη

*Της Μαίρης Μπενέα - Σοκάρουν οι διαπιστώσεις των αξιωματικών...
Διαφήμιση