Το συνέδριο είναι προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η προετοιμασία του ΣΥΡΙΖΑ για το συνέδριο με ζητούμενο τη νέα πολιτική του φυσιογνωμία και η δυναμική αντιπολίτευση με παρέμβαση στην κοινωνία είναι για την Κουμουνδούρου μια παράλληλη διαδικασία την οποία δεν σκοπεύουν να την βάλουν σε κάποια ζυγαριά. Για την πλειοψηφία, μάλιστα το ένα εγχείρημα συμπληρώνει το άλλο, καθώς, όπως υποστηρίζουν, ένας συσπειρωμένος μετασυνεδριακός ΣΥΡΙΖΑ θα μπορεί να κοιτάξει στα ίσια πλέον τη Ν.Δ. Αυτός είναι ο λόγος που οι τάσεις στην αξιωματική αντιπολίτευση συνηγορούν στο ότι η χρονική μετάθεση της κορυφαίας κομματικής διαδικασίας θα πρέπει να είναι μικρή. Στέλεχος της «Ομπρέλας», μιλώντας στην «Κ», τοποθετούσε τη διεξαγωγή του συνεδρίου το αργότερο στις αρχές Απριλίου, με βασικό στόχο οι 5.000 σύνεδροι να βρεθούν στον ίδιο χώρο και οι Οργανώσεις Μελών να εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους με τις προκαθορισμένες διαδικασίες και τις απαραίτητες ζυμώσεις.

Το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές παραμένει ψηλά στην ατζέντα. Ο Νίκος Βούτσης, μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα», ανέφερε πως «κάθε μέρα οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας και της ακρίβειας επιβεβαιώνουν την ορθότητα της απαίτησης για πολιτική αλλαγή στη χώρα. Δεν είναι ανίκανη, αλλά εμμονική σε λάθος πολιτικές και ως εκ τούτου άκρως επικίνδυνη αυτή η κυβέρνηση». Με αυτά τα δεδομένα ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποκλείσει οποιαδήποτε πιθανότητα συνεννόησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν ήταν τυχαία η πρόσφατη ανακοίνωση του Πολιτικού Συμβουλίου που υπενθύμιζε πως ο πρωθυπουργός «αρνήθηκε κάθε συνεννόηση όταν προτείναμε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.​ Αρνήθηκε την πρότασή μας για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής, που θα ενισχύσει το ΕΣΥ και θα λάβει όπου απαιτείται και δύσκολες αποφάσεις». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να επιστρέψει πλήρως στα καθήκοντά του από την επόμενη εβδομάδα. Πραγματοποιεί καθημερινά συσκέψεις με τους συνεργάτες του μέσω τηλεδιασκέψεων. Με μήνυμά του ενημέρωσε για την κατάσταση της υγείας του που είναι καλή και τόνισε πως «ο ιός δεν αστειεύεται και για πολλούς δεν είναι ένα απλό συνάχι. Αρα εμβόλιο, μάσκα, αποστάσεις, ψυχραιμία. Και πάνω από όλα αλληλεγγύη».

Με την πρώτη ευκαιρία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρεθεί στη Βουλή προκειμένου να συνοψίσει όλα όσα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στο πεδίο της πανδημίας. Στην Κουμουνδούρου δεν άφησαν ασχολίαστο το μπέρδεμα των γραμμών που υπήρξε στο κυβερνητικό στρατόπεδο σε σχέση με την επιβολή του προστίμου των 100 ευρώ για όσους πολίτες άνω των 60 ετών δεν εμβολιαστούν πριν από τις 16 Ιανουαρίου. Σε αντίθεση με τον Θ. Πλεύρη και τον Γ. Οικονόμου, ο Σ. Πέτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αναστολής του. «Αυτό το όργιο μικροπολιτικής και ασυνεννοησίας που λέγεται κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει προηγούμενο. Ολη η Ελλάδα ζει στο πετσί της το απόλυτο επιτελικό μπάχαλο και αναρωτιόμαστε ποιος πολίτης μπορεί να εμπιστευτεί πια μια κυβέρνηση που το “λέω και ξελέω” είναι ο καθημερινός κανόνας και όχι η εξαίρεση», τονίζεται. Σε σχέση με τα PCR, επίθεση στο Μαξίμου εξαπέλυσε ο Νάσος Ηλιόπουλος: «Τα ψέματα της κυβέρνησης για την άρνηση συνταγογράφησης των τεστ καταρρέουν καθημερινά. Μετά τους Δήμους Χαλανδρίου και Νεάπολης, σύλλογος γονέων δημοτικού σχολείου στον Εύοσμο έκλεισε συμφωνία για PCR με 28 ευρώ και ο κ. Μητσοτάκης πανηγυρίζει για το γελοίο πλαφόν των 47 ευρώ».

* Ρεπορτάζ του Αντώνη Αντζολέτου από kathimerini.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Αποκλεισμός των “Σπαρτιατών” με ένα σκεπτικό που οδηγεί σε μεγάλες περιπέτειες

Καλώς αποκλείστηκαν οι “Σπαρτιάτες” από τη συμμετοχή στις ευρωεκλογές;...

Αλέξης στο Βερολίνο, Αλέξης στην Κωνσταντινούπολη, Αλέξης και στα… Βαλκάνια, που καίνε

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Σε κορυφαίο πολιτικό γεγονός...

Τέμπη: Εντολή εισαγγελέα να αποκαλυφθούν ποιοί ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό

*Της Ελένης Καρανικόλα Κοντορούση - Δεκαπέντε μήνες μετά το...
Διαφήμιση