Το ΚΙΝ.ΑΛ. στις κάλπες αύριο, για εκλογή προέδρου – Πού θα κριθεί η εκλογή

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η συμμετοχή και ποιον ευνοεί, το δίδυμο για την άλλη Κυριακή, οι πιθανότητες έκπληξης για νικητή από τον Α΄ γύρο, τα μεγάλα ερωτήματα που οι υποψήφιοι δεν άνοιξαν τα χαρτιά τους.

Ας δούμε ορισμένα σχετικά ερωτήματα:

ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ: Το ερώτημα του ενός …εκατομμυρίου, αφού ο αριθμός των ψηφοφόρων που θα προσέλθουν στην πράξη θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό ίσως και το δίδυμο που θα αναμετρηθεί στην κάλπη στον τελικό γύρο, στις 12 Δεκεμβρίου. Οι «εκλογομάγειρες» της Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν πως η μικρή συμμετοχή ευνοεί περισσότερο τον Νίκο Ανδρουλάκη που διαθέτει τον πιο ισχυρό μηχανισμό από τους υποψηφίους, οι πάνω από 230.000 τον Γιώργο Παπανδρέου και οι πάνω από 280.000 εκτός από τον πρώην πρωθυπουργό και τον Ανδρέα Λοβέρδο. Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές του 2017 ψήφισαν 211.191 μέλη και φίλοι.

ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Οι έξι υποψήφιοι έφτασαν τελικά μέχρι το τέλος της κούρσας, παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα , τιμώντας τις υπογραφές που τους στήριξαν. Την είσοδο, ωστόσο, στο δεύτερο γύρο, καθώς πολύ δύσκολα μπορεί κάποιος να συγκεντρώσει το 50%+1 την πρώτη Κυριακή, διεκδικούν τρεις: Κατά αλφαβητική σειρά, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Γιώργος Παπανδρέου. Συνεπώς και εφόσον δεν υπάρχει νικητής την Κυριακή, την άλλη Κυριακή θα αναμετρηθούν είτε ο Γιώργος Παπανδρέου με τον Νίκο Ανδρουλάκη, είτε ο Νίκος Ανδρουλάκης με τον Ανδρέα Λοβέρδο, είτε ο Ανδρέας Λοβέρδος με τον Γιώργο Παπανδρέου. Η μάχη για τον πρώτο γύρο έγινε άλλωστε με ο βλέμμα στραμμένο στο δεύτερο, καθώς επιδιώχτηκαν από τώρα συμμαχίες, όπως περίτρανα φάνηκε και στο ντιμπέιτ, με τον Ανδρέα Λοβέρδο να κάνει άνοιγμα στον Παύλο Γερουλάνο και τον Νίκο Ανδρουλάκη στον Χάρη Καστανίδη.

ΠΟΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΕΝ ΑΓΓΙΞΑΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ: Κατά τη γνώμη μας πολλά. Απέφυγαν τους σκοπέλους, με εξαίρεση ίσως από τα φαβορί για τη ηγεσία τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Γιώργο Παπανδρέου και από τα «αουτσάιντερ» τον Χάρη Καστανίδη πρωτίστως και τον Παύλο Χρηστίδη δευτερευόντως. Κυριότερο αναπάντητο ερώτημα, που αφορά ευθέως τη φυσιογνωμία του Κινήματος Αλλαγής, το τι θα πράξει το κόμμα που φιλοδοξούν να ηγηθούν σε περίπτωση που κληθεί μετά τις εκλογές με απλή αναλογική να συγκυβερνήσει με Νέα Δημοκρατία ή ΣΥΡΙΖΑ. Δεν δόθηκε επίσης καμία επαρκής απάντηση για το τι θα γίνει με τα χρέη σε περίπτωση που το ΚΙΝΑΛ μετονομαστεί σε ΠΑΣΟΚ.

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ: Λίγα πράγματα. Ίσως η οργανωτική ικανότητα των υποψηφίων είναι αυτή που θα κρίνει λεπτομέρειες στο συσχετισμό δυνάμεων που θα προκύψει από τις κάλπες της 5ης Δεκεμβρίου.

ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Με δεδομένο ότι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ο καιρός θα είναι καλός, το ερώτημα είναι πόσο θα επιδράσει η πανδημία και οι ουρές που θα σχηματιστούν έξω από τα εκλογικά κέντρα τη συμμετοχή.

* Ρεπορτάζ του Βασίλη Σκουρή στο iEidiseis.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...

Τέμπη: Οι ανακρίβειες Βορίδη και τα ψέματα της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος

Είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να θεωρείται “δυνατό χαρτί”...

ΣΥΡΙΖΑ: Οι μάσκες έπεσαν – Μητσοτάκης και Καραμανλής είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, καθώς ο...

Η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν θα καλύψει τις απώλειες της διετίας

*Του Ανδρέα Πετρόπουλου - Η αύξηση του κατώτατου μισθού...
Διαφήμιση