Τον πόλεμο τον πληρώνουν πάντα οι αθώοι

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Τον πόλεμο τον πληρώνουν πάντα οι αθώοι, τον πληρώνουν πάντα οι φτωχοί. Σήμερα τον πληρώνουν οι αθώοι και οι φτωχοί της Ουκρανίας. Ο πόλεμος είναι αίμα, φόβος, φτώχεια, προσφυγιά, εκμετάλλευση. Η βαρβαρότητα, που σε άλλα μέρη του πλανήτη είναι κανονικότητα, έκανε ξανά την εμφάνισή της και στην Ευρώπη.

Υπεύθυνη γι’ αυτό είναι η Ρωσία, που επιχειρεί μια ιμπεριαλιστική πολεμική επέμβαση κατάφωρα αντίθετη με το Διεθνές Δίκαιο.

Υπεύθυνη είναι και η Δύση. Χρησιμοποίησε την Ουκρανία για να παίξει το παιχνίδι της έντασης και την οδήγησε μέχρι το χείλος του γκρεμού. Και είναι η πρώτη που εξευτέλισε την έννοια του Διεθνούς Δικαίου διεκδικώντας για τον εαυτό της το δικαίωμα να επεμβαίνει όπου της αρέσει.

Υπεύθυνοι είναι και οι τυχοδιώκτες του Κιέβου. Που έπαιξαν με τις τύχες του λαού τους και ανέδειξαν τους φασίστες σε πολιτικό παράγοντα της χώρας.

Και πέρα απ’ όλα αυτά, ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι και μια τεράστια πολιτική χρεοκοπία της Ευρωπαϊκής  Ένωσης. Που όσο ακόρεστη είναι για επιχειρηματικά συμβόλαια τόσο ανίκανη αποδείχθηκε να διασφαλίσει την ειρήνη και τη συνεννόηση στον γεωγραφικό της χώρο.

Ο θαυμαστός κόσμος που αναδύθηκε μετά την κατάρρευση του Υπαρκτού βουλιάζει στην αστάθεια, στις ανισότητες, στην περιβαλλοντική καταστροφή, στον πόλεμο. Οι λαοί καλούνται να υπερασπιστούν την ειρήνη, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τα βασικά κοινωνικά αγαθά. Και η Αριστερά πρέπει να παίξει τον ρόλο της σ’ αυτό.

*Το κύριο άρθρο σήμερα στην εφημερίδα “Η ΑΥΓΗ”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Μητσοτάκης: Μετά το 3ήμερο της φθοράς στη Βουλή ανακοίνωσε κατώτατο μισθό 830 €, καθαρά 706

Στα 830 ευρώ μικτά από 780 σήμερα αυξάνεται από την 1η Απριλίου ο κατώτατος...

Υπόθεση Κολωνού: Ένοχος ο Μίχος για τα κακουργήματα – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Ένοχο για βιασμό κατά πλειοψηφία έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον 55χρονο...

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Τζαμπάλια και το Χαλέπι της Συρίας

Το Ισραήλ επεκτείνει τη «νεκρή ζώνη» στη Γάζα, παράλληλα με...

Βαθιά τραυματισμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τίποτα δεν είναι ίδιο πλέον όπως πριν

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Ερώτημα είναι πλέον ακόμα...
Διαφήμιση