Τελειώνουν την πανδημία, αρχίζουν το πλιάτσικο

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Το μήνυμα που έχει πάρει η κοινωνία έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας είναι ότι χρειαζόμαστε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που να αντιστοιχεί σε κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Δηλαδή ένα ΕΣΥ στελεχωμένο και εξοπλισμένο κατάλληλα, ώστε να μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες που χρειάζεται και να καλύπτει καθολικά τον πληθυσμό της χώρας.

Η κάλυψη των τεράστιων κενών σε προσωπικό είναι ένα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία όπως πρέπει.

Δεν φαίνεται να είναι αυτό στο μυαλό του Μητσοτάκη και του Πλεύρη. Η κυβέρνηση, αφού εγκατέλειψε τα νοσοκομεία της χώρας στην τύχη τους, αφού σημείωσε μία από τις αθλιότερες επιδόσεις στην περίθαλψη του πληθυσμού, αφού είπε αδιανόητα ψέματα σχετικά με τις ΜΕΘ, κηρύσσει τώρα, με 80 νεκρούς την ημέρα, το τέλος της πανδημίας και ανοίγει τα χαρτιά της για το πώς φαντάζεται το ΕΣΥ της επόμενης μέρας: καμία κουβέντα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, καμία κουβέντα για εκσυγχρονισμό των νοσοκομείων, αλλά με ιδιώτες γιατρούς να χειρουργούν επ’ αμοιβή και με ιδιωτικές εταιρείες να λειτουργούν τα δημόσια νοσοκομεία για το δικό τους κέρδος.

Κι επειδή αυτά θα παρουσιαστούν εξωραϊσμένα και λαμπερά, καλό θα είναι να θυμόμαστε τι παθαίνει οποιοδήποτε δημόσιο αγαθό όταν το δίνουμε σε ιδιώτες να το διαχειριστούν. Το πλιάτσικο των παρόχων ενέργειας εκτυλίσσεται εδώ, μπροστά μας. Το ίδιο ετοιμάζουν για τη δημόσια Υγεία. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε.

*Το κύριο άρθρο σήμερα στην εφημερίδα “Η ΑΥΓΗ”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Τζαμπάλια και το Χαλέπι της Συρίας

Το Ισραήλ επεκτείνει τη «νεκρή ζώνη» στη Γάζα, παράλληλα με...

Βαθιά τραυματισμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τίποτα δεν είναι ίδιο πλέον όπως πριν

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Ερώτημα είναι πλέον ακόμα...

Η αποτίμηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης που συνεργάστηκαν για την πρόταση μομφής

*Του Φοίβου κλαυδιανού - Νέα δεδομένα φαίνεται να δημιουργεί...
Διαφήμιση