Τα SMS φεύγουν, οι πλειστηριασμοί έρχονται!

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ξεκινούν από τις 14 Μαΐου – Αρχές φθινοπώρου ο μεγάλος όγκος.

Τα SMS φεύγουν και η «κανονικότητα» αρχίζει να επιστρέφει-μαζί της όμως ξεκινούν και οι πλειστηριασμοί!

Από σήμερα, 14 Μαΐου, «ξεπαγώνουν» οι πλειστηριασμοί: Αρχικά με οφειλέτες που δεν έχουν ασκήσει ένδικα μέσα, αλλά και που τα είχαν ασκήσει, είχαν λάβει αρνητική απόφαση, αλλά οι διαδικασίες είχαν «παγώσει» λόγω της πανδημίας. Ακολουθούν και οι «κορονόπληκτοι» οφειλέτες, με τις σχετικές διαδικασίες να ξεκινούν ακόμα και από την 1η Ιουνίου. Τράπεζες και εισπρακτικές δεν θέλουν να χάσουν καθόλου χρόνο, ενώ ο κύριος όγκος των πλειστηριασμών αναμένεται από τις αρχές φθινοπώρου, καθώς το τελευταίο διάστημα του καλοκαιριού είναι «νεκρό».

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι από τον άλλο μήνα ξεκινά η υλοποίηση του νέου πτωχευτικού νόμου, που παρουσιάστηκε ως «σωτηρία» για τους αδύναμους δανειολήπτες που δεν μπορούν να σώσουν το σπίτι τους, αλλά που αποτελεί έναν …τυφώνα, που περνώντας παίρνει από το διάβα του σπίτι, πορτοφόλι, αυτοκίνητο και όποια άλλη περιουσία υπάρχει έως ότου συμπληρωθεί το χρωστούμενο ποσό!

Όπως τονίζουν ειδικοί στη στήλη: «Αυτή τη στιγμή έχει ήδη αρχίσει να καταρρέει το υποτιθέμενο πλαίσιο προστασίας των οφειλετών απέναντι στις διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης, ιδίως σε ό,τι αφορά την κύρια κατοικία τους και πρόκειται η πλήρης κατάρρευσή του να ολοκληρωθεί κατά βάση από την 01/06/2021.

Η κυβέρνηση, χωρίς ενδοιασμό «άνοιξε» πλήρως αυτές τις διαδικασίες και μάλιστα άμεσα, χωρίς καν να αφήσει να περάσει η ίδια η περίοδος της πανδημίας, αφού κατ’ ελάχιστον έως το φθινόπωρο δεν θα έχει καν εμβολιαστεί ο κρίσιμος για την ανοσία πληθυσμός. Εξάλλου, θα αναμενόταν να υπάρχει πρόβλεψη προστασίας και για ικανό διάστημα μετά τη λήξη της πανδημίας, προκειμένου να δοθεί περιθώριο ανάκαμψης της οικονομίας. Σε κάθε περίπτωση, ειδικά η κύρια κατοικία θα έπρεπε να προστατευθεί επαρκέστερα και όχι υπό τον τρόπο που γίνεται, δηλαδή εντελώς περιορισμένα χρονικά (έως την 31/05/2021) και υπό τόσες προϋποθέσεις συναφείς με προγράμματα στήριξης των οποίων η ανεπάρκεια είχε ήδη αναδειχθεί, αφήνοντας ακάλυπτες μεγάλες μερίδες του πληθυσμού».

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Μητσοτάκης: Μετά το 3ήμερο της φθοράς στη Βουλή ανακοίνωσε κατώτατο μισθό 830 €, καθαρά 706

Στα 830 ευρώ μικτά από 780 σήμερα αυξάνεται από την 1η Απριλίου ο κατώτατος...

Υπόθεση Κολωνού: Ένοχος ο Μίχος για τα κακουργήματα – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Ένοχο για βιασμό κατά πλειοψηφία έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον 55χρονο...

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Τζαμπάλια και το Χαλέπι της Συρίας

Το Ισραήλ επεκτείνει τη «νεκρή ζώνη» στη Γάζα, παράλληλα με...

Βαθιά τραυματισμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τίποτα δεν είναι ίδιο πλέον όπως πριν

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Ερώτημα είναι πλέον ακόμα...
Διαφήμιση