Τα 8 κινητά της Πισπιρίγκου δείχνουν τη «διαδρομή της κεταμίνης»

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η κεταμίνη που ευθύνεται για τα δολοφονικά επεισόδια της Τζωρτζίνας για τα οποία είναι κατηγορούμενη η Ρούλα Πισπιρίγκου, δεν αναδεικνύεται στις τοξικολογικές των άλλων δύο παιδιών σύμφωνα με επιστήμονες που ερευνούν τις συνθήκες θανάτου.

Ταυτόχρονα οι έως τώρα ενδείξεις μαρτυρούν εξωγενή παράγοντα, καθώς τα παθολογικά αίτια δεν φαίνεται να είναι εκείνα που οδήγησαν στον θάνατο τα δύο κορίτσια.

Όπως αναφέρουν μάλιστα οι ίδιες πηγές, πλέον, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις σε μεγάλο ποσοστό, πως η Μαλένα και κυρίως η Ίριδα, έχουν χάσει τη ζωή τους με ασφυκτικό μηχανισμό θανάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ιατροδικαστική έκθεση για την Μαλένα, από την άτυπη επιτροπή ιατροδικαστών, δεν αποκλείεται να δοθεί στις αρμόδιες ανακριτικές και αστυνομικές αρχές μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Έρευνες με δεδομένα Τζωρτζίνας

Το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, φαίνεται ότι αναδεικνύεται από τη συνδυαστική μελέτη των ευρημάτων και στοιχείων για τα αίτια θανάτου και των τριών παιδιών. Τα νέα δεδομένα που προέκυψαν στην περίπτωση της Τζωρτζίνας, φαίνεται ότι ανακατευθύνουν τις έρευνες για Μαλένα και Ίριδα, με τις ιατροδικαστικές τους εκθέσεις να βρίσκονται ήδη σε διαδικασία επανεξέτασης.

Ακόμα και τα ευρήματα που μέχρι σήμερα θεωρούνταν «ξεκάθαρα», θα τεθούν πλέον υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων που προέκυψαν, για να φανεί ο εξωγενής παράγοντας.

«Η προκαταρκτική εξέταση που διετάχθη και διενεργείται από την Εισαγγελία εστιάζει στην συνδυαστική μελέτη των θανάτων εξ’ αφορμής του θανάτου του τρίτου παιδιού», ανέφερε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα «Γνώμη», η ιατροδικαστής Αγγελική Τσίολα, που είχε εξετάσει τη σορό της 6,5 μηνών Ίριδας.

Η Προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, στην ιατροδικαστική εξέταση που διενήργησε στις 22 Μαρτίου είχε προσθέσει το πνευμονικό οίδημα στην αιτία θανάτου του βρέφους, που σύμφωνα με την παθολογοανατόμο Αντιγόνη Μητσέλου, είχε αποδοθεί σε αγενεσία φλεβοκόμβου.

«Δεν βάζω διπλή αιτία ποτέ. Οπότε αντιλαμβάνεστε για ποιο λόγο διατυπώθηκε όπως διατυπώθηκε, με τις κακώσεις που παρατηρήθηκαν και παραπέμπουν ασφαλώς κάπου», ανέφερε λίγες μέρες πριν η ιατροδικαστής.

Υπενθυμίζεται ότι στην ιατροδικαστική έκθεση της Ίριδας, είχαν παρατηρηθεί στοιχεία αποξήρανσης γύρω από τα χείλη, ενώ επίσης διαπιστώθηκε τραύμα στο στοματικό βλεννογόνο. «Η ιατροδικαστική έκθεση για τον συγκεκριμένο θάνατο είναι πλήρης. Όπως είπα δεν αφορά την εμφάνιση νέων στοιχείων αλλά την συνδυαστική μελέτη των θανάτων», επισημαίνει στην εφημερίδα «Γνώμη», η Αγγελική Τσίολα, που τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει ενώπιον των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Κομβικές θα είναι όπως και στην περίπτωση της Τζωρτζίνας, οι καταθέσεις από γιατρούς και νοσηλευτές του Καραμανδάνειου νοσοκομείο της Πάτρας, του Ωνάσειου, αλλά και του Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού». Ενώπιον των Στελεχών του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, θα βρεθούν ακόμη ο εν διαστάσει σύζυγος της κατηγορουμένης, αλλά και συγγενικά της πρόσωπα.

Άρση τηλεφωνικού απορρήτου

Τις έρευνες των αρχών για τον τρόπο που έδρασε η Ρούλα Πισπιρίγκου, πρόκειται να επιταχύνει το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθήνας, που έκανε δεκτό το αίτημα της ανακρίτριας για άρση τηλεφωνικού και ηλεκτρονικού απορρήτου.

Στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας θα βρεθούν τα 8 κινητά τηλέφωνα και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές που κατασχέθηκαν από το σπίτι της 33χρονης, που ενδεχομένως θα δείξουν την «διαδρομή» της κεταμίνης. Με τη συνδρομή των απαραίτητων στοιχείων αλλά τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών, το επόμενο διάστημα θα διερευνηθούν επικοινωνίες, sms, μηνύματα μέσω εφαρμογών επικοινωνίας, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και social media, ενώ παράλληλα θα γίνει μια προσπάθεια ανάσυρσης δεδομένων από τις περιηγήσεις και αναζητήσεις της 33χρονης στο διαδίκτυο.

*Ρεπορτάζ του Γιώργου Πρωτοψάλτη στο ieidiseis.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εξαπάτηση

*Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος - Πώς ακριβώς διαπίστωσε ο Κυριάκος...

Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε: Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες

Το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάσισε σήμερα τη...

Ρέντη: Έρευνα για εγκληματική οργάνωση που εκθέτει τον Ολυμπιακό – «Πόλεμος» κυβέρνησης-Μαρινάκη

*Της Μαίρης Μπενέα - Σοκάρουν οι διαπιστώσεις των αξιωματικών...
Διαφήμιση