Τα νέα μέτρα για τον Covid 19: Νέο ωράριο κυκλοφορίας από σήμερα και μουσική στην εστίαση

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Νέα μέτρα ισχύουν από σήμερα Σάββατο 12 Ιουνίου σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων και έπειτα από τις σχετικές αποφάσεις της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων:

Συγκεκριμένα από σήμερα:

  • Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στη 1,30 μετά τα μεσάνυχτα.
  • Θα επιτρέπεται η μουσική σε εξωτερικούς χώρους εστίασης στους οποίους φιλοξενούνται καθιστοί πελάτες. Σε περίπτωση καταστρατήγησης του μέτρου, είτε της μουσικής είτε του ωραρίου, το πρόστιμο καθορίζεται σε 5.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και σε αναστολή λειτουργίας, κλείσιμο δηλαδή 15 ημερών, σε οποιαδήποτε δεύτερη παράβαση.
  • Επανεκκινούν τη λειτουργία τους καταστήματα εστίασης σε αεριζόμενες στοές, που έχουν δυο ελεύθερες διόδους για να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη είσοδος και έξοδος των πελατών.
  • Αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος-θεάματος από 50%, σε 75% όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θεατές, σε 70% έως 5.000 θέσεων, 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων. Εάν το θέατρο είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται στα 10.000 άτομα.

Από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου στις 6 το πρωί:

  • Επανεκκινούν οι πρακτικές εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών όλων των εξαμήνων, καθώς και των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης των Α.Ε.Ι.
  • Επαναλειτουργούν τα φροντιστήρια με φυσική παρουσία για όλους τους μαθητές, πάντα με την τήρηση των προβλεπόμενων κανόνων προστασίας και υποχρέωση διεξαγωγής rapid test ή self-test μια φορά την εβδομάδα για όλους τους συμμετέχοντες, και για τους εκπαιδευτικούς δηλαδή και για τους μαθητές.
  • Επιτρέπεται η επανέναρξη εμποροπανηγύρεων στις Περιφερειακές Ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%.

Επίσης, από την Τρίτη 15 Ιουνίου:

  • Επαναλειτουργούν οι ερασιτεχνικές σχολές χορού, με την τήρηση των σχετικών υγειονομικών πρωτοκόλλων.
  • Από την ίδια ημερομηνία, δηλαδή στις 15 Ιουνίου, στις λαϊκές αγορές πλέον η απόσταση εκατέρωθεν των πάγκων πώλησης θα είναι 1 μέτρο.
Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεση στο νοσοκομείο αλ Σίφα – 200 νεκροί σε 10 μέρες

Τους 200 έχουν φτάσει πλέον οι νεκροί στο νοσοκομείο αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας, κατά την...

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...

Τέμπη: Οι ανακρίβειες Βορίδη και τα ψέματα της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος

Είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να θεωρείται “δυνατό χαρτί”...
Διαφήμιση