Τί απαντά η Βασιλική Θάνου για το δημοσίευμα με το ηχητικό Βγενόπουλου

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Απάντηση στο δημοσίευμα του iefimerida.gr  δίνει η Βασιλική Θάνου, τονίζοντας πως πρόκειται για άθλιες συκοφαντίες οι οποίες διερευνήθηκαν και αρχειοθετήθηκαν από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου από το 2016, και διαμηνύοντας πως «επιφυλάσσεται για την άμεση άσκηση όλων των νομίμων δικαιωμάτων μου». 

Υπενθυμίζεται ότι το site δημοσίευσε ένα ηχητικό συνάντηση τον Απρίλιο του 2016, στο οποίο ο Ανδρέας Βγενόπουλος συνομιλεί με μια γυναίκα, η οποία παρουσιάζεται με τα αρχικά Δ.Μ, και εμφανίζεται ως επιχειρηματίας και φίλη της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου. Η εν λόγω γυναίκα ζητάει λεφτά από τον επιχειρηματία για να διευθετηθεί υπόθεση έκδοσης δύο στενών συνεργατών του, στελεχών της MIG, από την Ελλάδα στην Κύπρο, ισχυριζόμενη πως μιλάει εξ ονόματος της τότε προέδρου του Αρείου Πάγου και πρώην υπηρεσιακής πρωθυπουργού. 

Στην εισαγγελική έρευνα που έγινε, ύστερα από τις δημόσιες καταγγελίες του επιχειρηματία για εκβιασμό από τη Β. Θάνου, ο Α. Βγενόπουλος μίλησε για τις συναντήσεις του με την κυρία Δ.Μ, ωστόσο όταν ρωτήθηκε αν ζήτησε να δει στοιχεία ή μηνύματα που πιστοποιούσαν τη σχέση της με την πρώην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, απάντησε πως δεν το έκανε για να μην την προσβάλει. Από την έρευνα δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο που να αποδεικνύει τη σχέση της με τη Β. Θάνου και την απόπειρα εκβίασης.

Επιπλέον και η Δ.Μ. στην κατάθεσή της δεν παραδέχθηκε κάποια αποστολή της από την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου. Το συμπέρασμα των αρχών ήταν πως επρόκειτο για μια προσπάθεια εξαπάτησης του Βγενόπουλου από την Δ.Μ., και έτσι η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. «Ουδέποτε ο κύριος Βγενόπουλος μήνυσε την κυρία Θάνου αλλά μια κυρία που μιλούσε εξ ονόματος της κυρίας Θάνου, μια κυρία που την λοιδορούσε, μια απατεώνισσα», είχε δηλώσει τότε ο δικηγόρος του Βγενόπουλου, Μ. Δημητρακόπουλος. 

Η ανακοίνωση της Βασιλικής Θάνου:

«Η απάντηση στο εύλογο ερώτημα που γεννάται σε όλους, για ποιο λόγο τώρα και μετά πάροδο έξη (6) χρόνων), κάποιοι θυμήθηκαν να “αναμασήσουν” την κατασκευασμένη σε βάρος μου άθλια συκοφαντία  από τον τότε ελεγχόμενο από τη Δικαιοσύνη Ανδρ. Βγενόπουλο, είναι η εξής:

Σε περίοδο που ο κόσμος αγωνιά για το πώς θα πληρώσει το ρεύμα, το πετρέλαιο, τη βενζίνη και όλα τα είδη πρώτης ανάγκης, που οι τιμές τους ανεβαίνουν καθημερινά, κάποιοι, εξυπηρετώντας συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες από τα σοβαρά καθημερινά τους προβλήματα, εμπλέκοντας το όνομά μου σε υπόθεση διαφθοράς. Και ταυτόχρονα να δικαιολογηθούν έτσι, και στο εσωτερικό και στα Ευρωπαϊκά Όργανα, όπου τα πρόσωπα αυτά είναι πολύ εκτεθειμένα, εξ αιτίας των ποινικών διώξεων σε βάρος των Εισαγγελέων και των δημοσιογράφων, που ερευνούσαν τη διαφθορά στην υπόθεση Novartis και στη Λίστα Λαγκάρτ.

Προφανώς, δεν μπορούν να ξεχάσουν ότι κατά τη διάρκεια της τεσσαρακονταετούς υπηρεσίας μου στη Δικαιοσύνη, ήμουν από εκείνους που δεν δέχθηκαν ποτέ να συγκαλύψουν τη διαφθορά. Επιφυλάσσομαι για την άμεση άσκηση όλων των νομίμων δικαιωμάτων μου, εναντίων όσων ανακυκλώνουν τις άθλιες συκοφαντίες σε βάρος μου, οι οποίες διερευνήθηκαν και αρχειοθετήθηκαν από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, από το 2016».

Πηγή: tvxs.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ανταπόκριση από το Columbia / Ένα Πανεπιστήμιο ενάντια στο κατεστημένο όπως και το 1968

Οι φοιτητικές κινητοποιήσεις στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης υπέρ του...

Λευκός Οίκος: Απαιτεί από το Ισραήλ απαντήσεις για τους ομαδικούς τάφους στη Γάζα

Απαντήσεις από τις ισραηλινές αρχές ζητά ο Λευκός Οίκος...

Ευρωλίγκα: Μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού με 77-75, πέταξε έξω την Μπαρτσελόνα (highlights)

Ο Ολυμπιακός «διάβασε» άψογα το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα, «αρπάζοντας»...

Superleague: Η ΑΕΚ διέλυσε με 3-0 τον Παναθηναϊκό και πάει για τίτλο – Βαθμολογία

Η πρωταθλήτρια είναι εδώ! Η ΑΕΚ θύμισε ξανά την...
Διαφήμιση