Σ. Σιδέρης: Ο Μητσοτάκης πλανάται θεωρώντας ότι το πολεμικό κλίμα τον ευνοεί πολιτικά

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η πολιτική της Ελλάδας ταυτίζεται με αυτή των χωρών της Βαλτικής και των ανατολικών χωρών στην αντιρωσική ρητορική και υπάρχει πλήρης ενσωμάτωση στο δόγμα της έντασης των ΗΠΑ και όχι από εθνική σκοπιμότητα, επισήμανε μιλώντας στον ρ/σ “Στο Κόκκινο 105,5” ο Σωτήρης Σιδέρης, διπλωματικός αναλυτής και συνεκδότης του ενημερωτικού ιστότοπου omegapress.gr.

Στον Νίκο Ξυδάκη επισήμανε πως επί Κυριάκου Μητσοτάκη η χώρα μας έχει κάνει πολύ μεγάλη, ριζική αλλαγή στην εξωτερική της πολιτική και δεν είναι η Ουκρανία η πρώτη χώρα στην οποία στέλνει οπλισμό. Έχει στείλει πανάκριβους πυραύλους Πάτριοτ στη Σαουδική Αραβία, συμμετείχε με πολεμικό πλοίο στον στόλο στη Μαύρη Θάλασσα, κάτι που δεν είχε κανένα σκοπό πέραν της πίεσης προς την Ρωσία και τώρα κάνει ακόμα ένα βήμα μπροστά σε πόλεμο που είναι σε εξέλιξη.

Ο Κ. Μητσοτάκης είναι πλήρως ενσωματωμένος σε αυτή τη λογική που δεν στηρίζεται σε κάποιο εθνικό σχέδιο, εξήγησε ο κ. Σιδέρης, καθώς παίρνει μόνος του αποφάσεις και δεν συζητάει με τα κόμματα, άρα έχει και μόνος του την ευθύνη.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον κ. Σιδέρη, θεωρεί ενδεχομένως ότι η Ρωσία θα αποδυναμωθεί πλήρως με τον πόλεμο αυτό ότι το κλίμα ευνοεί τον ίδιο, την Ελλάδα και όχι τον Ερντογάν και αυτό είναι μια νέα πλάνη καθώς θεωρεί ότι του προσφέρει πολιτικό ή εκλογικό πλεονέκτημα. 

Έχουμε έναν πόλεμο επιχειρησιακό, την εισβολή της Ρωσίας και ένα πόλεμο οικονομικό που διεξάγει ο δυτικός κόσμος εναντίον της Ρωσίας, σημείωσε. Και εξήγησε πως είναι πρωτοφανής αυτή η ενότητα στόχων του δυτικού κόσμου με κύρια αιχμή την ΕΕ αλλά επί της ουσίας είναι ένας οικονομικός πόλεμος. Πράγμα που σημαίνει ότι Ρωσία, ΕΕ, ΗΠΑ προετοιμάζονται αυτοί οι δύο πόλεμοι να είναι μακράς διάρκειας, άρα αλλάζουν τα πάντα στον δυτικό κόσμο, όπως τον ζούσαμε μέχρι σήμερα.

Η Ευρώπη δεν δείχνει καμιά διάθεση να διαπραγματευτεί με τον Πούτιν, είπε ο κ. Σιδέρης, και θέλει να τον εγκλωβίσει στην κινούμενη άμμο του πολέμου γι’ αυτό και στέλνει συνέχεια όπλα, ώστε να μπορέσουν να αντισταθούν οι Ουκρανοί όσο γίνεται περισσότερο.

Η Ευρώπη βρίσκεται σε δραματική κρίση ταυτότητας από τη μια είναι απολύτως εξαρτημένη ενεργειακά από τη Ρωσία από την άλλη φαίνεται ότι συντελούνται κοσμογονικές αλλαγές στα ενδότερα της ΕΕ και υπό την πίεση, συνεργασία των ΗΠΑ θέλει να αλλάξει προσανατολισμό και σύντομα θα το δούμε που θα πάει, σημείωσε.

Η πιο δραματική έκφραση της κρίσης ταυτότητας είναι η Γερμανία, είπε. Οι διευθύνοντες σύμβουλοι 260 επιχειρήσεων δήλωσαν σε σχετική έρευνα του Politico πως θα πληγεί πάρα πολύ σοβαρά η γερμανική οικονομία. Ταυτόχρονα η χώρα τους, όπως εξήγησε ο κ. Σιδέρης, ανακοινώνει πρόγραμμα εξοπλισμών 100 δισ. ευρώ αλλά όταν εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών είπε ότι «δεν έχετε αποναζιστικοποιηθεί ακόμη», σταμάτησε κάθε δήλωση σχετικά με τους εξοπλισμούς, δεν έχουμε ακούσει τίποτα από τη Γερμανία.

Ο κ. Μητσοτάκης, όπως τόνισε ο αναλυτής, προσπαθεί να πει ότι η κοινή στάση έναντι του πολέμου είναι συνεργασία και ότι ο ίδιος ηγείται ενός μετώπου πράγμα το οποίο δεν αληθεύει. «Όταν επικαλούμαστε τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για την Κύπρο, τα ξεχνάμε για το Κόσοβο, τα θυμόμαστε με τη Ρωσία αυτό είναι ασάφεια και όχι εξωτερική πολιτική» σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Πηγή: Ρ/Σ “Στο Κόκκινο 105,5”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τέμπη: Εντολή εισαγγελέα να αποκαλυφθούν ποιοί ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό

*Της Ελένης Καρανικόλα Κοντορούση - Δεκαπέντε μήνες μετά το...

Κασσελάκης: «Στα χέρια μας να κάνουμε το αύριο καλύτερο – Ριζική επανεκκίνηση του ΕΣΥ» (ΒΙΝΤΕΟ)

Το πολύπαθο νοσοκομείο της Κω επισκέφθηκε την Τετάρτη 24 Απριλίου ο πρόεδρος...

Ευρωεκλογές 2024: Το εμπόριο πατριωτισμού του Μητσοτάκη – Τι κρύβει η επιλογή Μπελέρη

*Του Σπύρου Σουρμελίδη - Αντί να επιβάλει το Ευρωπαϊκό...

Η ΑΔΑΕ λέει να στην ενημέρωση Ανδρουλάκη για την παρακολούθησή του 

Εξελίξεις στην υπόθεση παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, με την ΑΔΑΕ να υπερψηφίζει (με...
Διαφήμιση