Σχεδόν 100% ανακυκλώσιμα τα νέα iPhone 13 της Apple!

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Σε μια ιδιαίτερη παρουσίαση η Apple ανακοίνωσε στο κοινό τα νέα iPhone 13, που συνεχίζουν την σχεδίαση με τις επιθετικές και κοφτές γωνίες τους ενώ ταυτόχρονα κατασκευάζονται από ανακυκλώσιμα υλικά.

Σε ένα πράσινο μέλλον οδεύει η Apple με την ανακοίνωση των νέων της iPhone και πέραν των νέων τεχνικών χαρακτηριστικών που μαγνητίζουν τα βλέμματα, η εταιρία αναφέρεται εκτενώς στην χρήση ανακυκλωμένων υλικών, κάνοντας έτσι τις συσκευές της πλήρως ανακυκλώσιμες στο μέλλον. Η Apple είναι μια από τις πρώτες εταιρίες ισχυριζόμενη ότι έχει μηδενίσει τις εκπομπές άνθρακα στην ατμόσφαιρα, κάτι σημαντικό για το βεβαρημένο περιβάλλον που μοιραζόμαστε όλοι μας, και στην παρουσίαση των νέων της smartphones προσπάθησε να μας πείσει.

Όσον αφορά τις συσκευές της, στην καρδιά των νέων iPhone 13 χτυπάει ο ολοκαίνουργιος επεξεργαστής A15 Bionic, κατασκευασμένος στα 5nm από την TSMC, με 15 δις. τρανζίστορ και ενσωματώνοντας 6 πυρήνες, δύο πολύ γρήγορους για απαιτητικές εργασίες και τέσσερις λιγότερο ισχυρούς που αναλαμβάνουν πιο απλές, καθημερινές εργασίες, εξοικονομώντας πολύτιμη ενέργεια.

Οι αναβαθμισμένες οθόνες Super Retina XDR OLED έχουν ρυθμό ανανέωσης πλέον στα 120 Hz, με HDR10 και φωτεινότητα 1.000 – 1.200 nits αναμένεται να γίνουν ένα από τα κορυφαία χαρακτηριστικά της συσκευής με ανάλυση στα 1170 x 2532 pixels. Και όντας έτοιμη για τη νέα γενιά, η Apple προσθέτει συνδεσιμότητα 5G στα νέα της τηλέφωνα οδηγώντας πρακτικά σε νέα ύψη τις ταχύτητες σύνδεσης στο διαδίκτυο, ενώ σημειώνεται ότι αντίστοιχα δίκτυα λειτουργούν πλέον και εντός των ελληνικών συνόρων.

Σημαντικές αλλαγές έγιναν και στις κάμερες στα φετινά iPhone 13, όπου η ανάλυση παραμένει στα 12 megapixel ωστόσο οι βελτιώσεις σε επίπεδο φακών δίνουν την ευκαιρία στην Apple να προσθέσει ένα νέο “κινηματογραφικό” mode για τη σύλληψη ποιοτικών βίντεο που θυμίζουν ακριβές παραγωγές. Ο βασικός αισθητήρας είναι ένας 12 MP, f/1.6, 26mm (wide), 1.7µm, dual pixel PDAF, sensor-shift stabilization (IBIS), ενώ συναντάμε άλλον έναν 12 MP, f/2.4, 120˚, 13mm (ultrawide), 1/3.6″. Αρκετές βελτιώσεις ωστόσο κάνουν την εμφάνισή τους στην Pro σειρά του τηλεφώνου που θα δούμε παρακάτω.

iPhone 13 Pro, Pro Max: Ιδανικό και για Κινηματογραφιστές

Η Pro σειρά διατηρεί τον ίδιο επεξεργαστή A15 Bionic με έναν επιπλέον GPU πυρήνα (για συνολικά 6 GPU cores) αλλά αυξάνει την διαγώνιο της οθόνης από τις 5.4 ίντσες του Mini και τις 6.1 ίντσες του απλού iPhone 13, μέχρι και τις 6.7 ίντσες. Αξίζει να πούμε ότι το Pro θα κυκλοφορήσει και σε έκδοση με διαγώνιο τις 6.1 ίντσες, στο ίδιο φορμά με το απλό iPhone 13, έχοντας όμως όλα τα επιπλέον χαρακτηριστικά.

Η δυνατότητα σύλληψης βίντεο 4K στα 60 FPS με Dolby Vision HDR είναι μερικά από τα δυνατά χαρτιά του, ενώ σε αντίθεση με τους δύο αισθητήρες του απλού μοντέλου, εδώ βρίσκουμε τρεις, με έναν 12 MP, f/1.5, 26mm (wide), 1.9µm, dual pixel PDAF με sensor-shift OIS στο οποίο ο αισθητήρας πραγματοποιεί απόσβεση των κραδασμών με μικρή μετατόπισή του. Η Pro έκδοση πλαισιώνεται επίσης από μια κάμερα 12 MP, f/2.8, 77mm (telephoto), PDAF, OIS, 3x optical zoom και ακόμη μια 12 MP, f/1.8, 13mm, 120˚ (ultrawide), PDAF.

Δευτερεύοντα χαρακτηριστικά όπως οι μεγαλύτερες μπαταρίες είναι σίγουρα στα στοιχεία που θα ξεχωρίσουν φέτος αφού θα αυξήσουν την αυτονομία των συσκευών σημαντικά και παρέα με το νέο iOS 15, η Apple θα γίνει πιο ανταγωνιστική σε αυτόν τον τομέα. Ένα από τα αρνητικά των μεγαλύτερων μπαταριών ωστόσο, είναι το αυξημένο βάρος των τηλεφώνων.

Πράσινο Περιβάλλον και Ανακυκλώσιμα υλικά

Το μηδενικό αποτύπωμα της Apple στο περιβάλλον, επεκτείνεται αυτή τη φορά πέρα από τα γραφεία της, που έχουν πλήρως συμμορφωθεί στα carbon neutral πρότυπα. Η εταιρία ευελπιστεί μέχρι το 2030 να έχει εξαλείψει το αποτύπωμά της στο περιβάλλον με τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών σε κάθε πτυχή των συσκευών της και ένα μεγάλο βήμα γίνεται με τα φετινά iPhone 13.

Οι μαγνήτες, οι εσωτερικές κολλήσεις στην πλακέτα μέχρι και ο χρυσός σε πολλά σημεία των νέων iPhone προέρχεται από ανακυκλωμένες συσκευές και υλικά που διαφορετικά θα επιβάρυναν αρκετά τον πλανήτη. Οι κεραίες στο εσωτερικό μάλιστα κατασκευάζονται από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια, χημικά επεξεργασμένα για να γίνουν πιο ανθεκτικά στο χρόνο, ενώ ένα σημαντικό milestone που έχει θέσει, είναι η εξάλειψη πλαστικού από τις συσκευασίες μέχρι και το 2025.

Αν και για την ώρα οι συγκεκριμένες συσκευές είναι κατόπιν παραγγελίας στην Ελλάδα, η τιμολόγηση από επίσημες πηγές ανέρχεται σε 968,89€ ενώ η Pro έκδοση θα κοστίσει 1228,89€.

Πηγή: Apple iPhone 13, 13 Mini. iPhone 13 Pro

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Κινητοποιήσεις στα αμερικανικά πανεπιστήμια κατά της σφαγής στη Γάζα – Συλλήψεις και πειθαρχικές διώξεις

Τις καλύτερες παραδόσεις του αμερικανικού αντιπολεμικού κινήματος πραγματώνουν οι διαμαρτυρίες κατά...

Δολοφονία στου Ρέντη: Βαρύ το κατηγορητήριο κατά των 67 συλληφθέντων – 12 κακουργήματα

Στην άσκηση ποινικών διώξεων κατά των συλληφθέντων για τη...

Αμφισβητούν την αξιοπιστία της έκθεσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που περιγράφει τα χάλια τους

Υποκλοπές, επαναπροωθήσεις, καταγγελίες, αναρίθμητα ρεπορτάζ και στοιχεία. Κι όμως...

ΣΥΡΙΖΑ: «Αέρα στα πανιά του Στέφανου Κασσελάκη» βλέπουν στην Κουμουνδούρου

*Του Γιάννη Τσακίρη - Το ακριτικό Καστελλόριζο και η Ρόδος είναι...
Διαφήμιση