Σχίνο Κορινθίας: Ημέρα απολογισμού – σε εξέλιξη για τέταρτη ημέρα η φωτιά

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά στο Σχίνο Κορινθίας παραμένει σε εξέλιξη για τέταρτη μέρα και οι εικόνες δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής.

Χιλιάδες στρέμματα γης έχουν γίνει στάχτη ενώ οι φωτογραφίες που καταφθάνουν από διάφορα μέσα ενημέρωσης, επιβεβαιώνουν το μέγεθος της καταστροφής την στιγμή όπου συνεχίζονται οι προσπάθειες για την απόσβεση της φωτιάς, αφού ακόμα δεν έχει οριοθετηθεί. Οι κάτοικοι των περιοχών δείχνουν απελπισμένοι βλέποντας την καταστροφή να αγγίζει τις περιουσίες τους, όσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες που παραμένουν σε μικρότερες εστίες – και όχι σε ένα ενιαίο μέτωπο όπως πριν από μερικά 24ωρα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων πως “είναι θέμα χρόνου να δοθεί και επίσημα σε ύφεση η φωτιά”. Στην επιχείρηση της πυροσβεστικής συμμετέχουν πάνω από 270 πυροσβέστες, 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων το ΜΕΤΠΕ και το κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «Όλυμπος», ενώ στη διάθεσή τους υπάρχουν και 7 αεροσκάφη.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο της κυβέρνησης με αρμόδιο τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για Θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιο Πέτσα, βρίσκεται ήδη σήμερα στο Αλεποχώρι προκειμένου να γίνει μια αποτίμηση των καταστροφών σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές με σκοπό να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα αποκατάστασης των κατοίκων.

Ακολουθούν μερικές εικόνες από τις καταστροφική πυρκαγιά στο Σχίνο Κορινθίας, όπως τις μεταφέρει η Efsyn – Πηγή Eurokinissi

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Κινητοποιήσεις στα αμερικανικά πανεπιστήμια κατά της σφαγής στη Γάζα – Συλλήψεις και πειθαρχικές διώξεις

Τις καλύτερες παραδόσεις του αμερικανικού αντιπολεμικού κινήματος πραγματώνουν οι διαμαρτυρίες κατά...

Δολοφονία στου Ρέντη: Βαρύ το κατηγορητήριο κατά των 67 συλληφθέντων – 12 κακουργήματα

Στην άσκηση ποινικών διώξεων κατά των συλληφθέντων για τη...

Αμφισβητούν την αξιοπιστία της έκθεσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που περιγράφει τα χάλια τους

Υποκλοπές, επαναπροωθήσεις, καταγγελίες, αναρίθμητα ρεπορτάζ και στοιχεία. Κι όμως...

ΣΥΡΙΖΑ: «Αέρα στα πανιά του Στέφανου Κασσελάκη» βλέπουν στην Κουμουνδούρου

*Του Γιάννη Τσακίρη - Το ακριτικό Καστελλόριζο και η Ρόδος είναι...
Διαφήμιση