ΣΥΡΙΖΑ: Σφυροκόπημα στην κυβέρνηση, προτάσεις και επαφή με την κοινωνία

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Την “εποποιία” της κυβέρνησης Μητσοτάκη διαπιστώνουν καθημερινά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. στις περιοδείες που πραγματοποιούν στις γειτονιές όλης της χώρας. Η αλλαγή του κλίματος στην κοινωνία είναι ορατή διά γυμνού οφθαλμού και επιβεβαιώνεται από τις εκκλήσεις των πολιτών και των επαγγελματιών. Η έκρηξη της ακρίβειας, το ράλι στις τιμές του ρεύματος και των καυσίμων σε συνάρτηση με τη στασιμότητα των μισθών και την έλλειψη μέτρων στήριξης συνθέτουν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ. Το συμπέρασμα βγαίνει αβίαστα: Η κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί να υπερασπιστεί την κοινωνία.

Η αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζει τη διττή στρατηγική του σφυροκοπήματος στην κυβέρνηση και της κατάθεσης συγκεκριμένων προτάσεων, με την ακρίβεια, που αναδεικνύεται σε νούμερο ένα απειλή για την πλειοψηφία, στην προμετωπίδα. Έτσι, την περασμένη εβδομάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κατέθεσε ξανά στη Βουλή την τροπολογία για τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και το φυσικό αέριο για όσο διαρκεί η κρίση της ακρίβειας. Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε παρέμβαση στην τιμολογιακή πολιτική για τη μείωση της τιμής του ρεύματος και την άμεση αύξηση του βασικού μισθού στα 800 ευρώ.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν ενισχύει τα μέτρα ενίσχυσης, αλλά μειώνει την ήδη ανεπαρκή επιδότηση στο ρεύμα, με τον αρμόδιο υπουργό Κ. Σκρέκα να προτείνει στους πολίτες… οικονομία στο ρεύμα και να μην ξεχνούν να κλείσουν τον θερμοσίφωνα. Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και η Κριστίν Λαγκάρντ, απαντώντας στον επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. και αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη περί της μείωσης του ΕΦΚ στα καύσιμα δήλωσε πως πρόκειται για μια θεμιτή πολιτική επιλογή, για εργαλείο που επιτρέπεται από την εργαλειοθήκη της Κομισιόν και πρέπει να ενισχύσει τους ευάλωτους. Σε αυτό το πλαίσιο, η Κουμουνδούρου κατηγορεί ευθέως την κυβέρνηση για ντιλ με τα καρτέλ στον χώρο των καυσίμων. “Έχετε το θράσος να λέτε στους πολίτες που κρυώνουν και που βλέπουν τους λογαριασμούς να υπερβαίνουν τις συντάξεις τους και τους μισθούς τους ότι θα εκτραπούμε δημοσιονομικά; Δεν ντρέπεστε;”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας, μιλώντας στη Βουλή την Πέμπτη.

Καταστροφικές είναι οι συνέπειες της αύξησης στο ρεύμα και στο κόστος παραγωγής για τους αγρότες, οι οποίοι, μπροστά στην κυβερνητική αδράνεια, βρίσκονται στα μπλόκα και στους δρόμους. Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε, την Παρασκευή, την Αργολίδα, όπου έγινε δεκτός με ενθουσιασμό, ενώ η προγραμματισμένη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των αγροτών μετατράπηκε σε αυθόρμητη συγκέντρωση στην πλατεία της Αγίας Τριάδας. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. ζητάει την απομείωση του ενεργειακού κόστους, γιατί τίθεται πλέον θέμα βιωσιμότητας των καλλιεργητών. Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε και το θέμα της Αναπτυξιακής Τράπεζας, του θεσμού που θα μπορούσε να δώσει ρευστότητα στους αγρότες με μικρά επιτόκια και ευκολίες αποπληρωμής. Οι περιοδείες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. θα συνεχιστούν, με έμφαση στις αγροτικές περιοχές, ενώ δεν αποκλείεται κλιμάκιο του κόμματος να επισκεφθεί την Ηλεία, που βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο μετά την on camera κυνική παραδοχή του τέως υπουργού Πέτρου Δούκα για τις σακούλες με τα χρήματα που “γύρισαν το παιχνίδι” μετά τις φονικές πυρκαγιές του 2007.

*Του Σπύρου Ραπανάκη στην εφημερίδα “Η ΑΥΓΗ” της Κυριακής

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Έγκλημα στα Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο που μεταφέρθηκαν τα μπάζα

Νέες εξελίξεις φέρνει στην υπόθεση του εγκλήματος στα Τέμπη η επιμονή των συγγενών των...

Δημ. Κωνσταντακόπουλος: Είναι επικίνδυνο η Ελλάδα να εμπλακεί στην κρίση της Μέσης Ανατολής (ΒΙΝΤΕΟ)

*Συνέντευξη του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου στον Πάρι Καρβουνόπουλο - Ζούμε...

Θεσσαλονίκη – Fly Over: Τώρα (και) οσμή σκανδάλου για ένα αχρείαστο έργο

*Του Γιάννη Μυλόπουλου - Αυτά που γνωρίζαμε μέχρι πρότινος...

Κασσελάκης: Από Μαξίμου η εντολή στα site που ελέγχει για τα περί «έντονης κριτικής στον Κασσελάκη»

Σκληρή απάντηση στα δημοσιεύματα περί έντονης κριτικής στο πρόσωπό του κατά...
Διαφήμιση