ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Ο Μητσοτάκης οφείλει άμεσα να απαντήσει με αποδείξεις για τα πόθεν έσχες»

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει καθαρά και να πει επιτέλους την αλήθεια στον ελληνικό λαό δίνοντας στη δημοσιότητα όλα τα σχετικά έγγραφα και στοιχεία», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.. σχετικά με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. 
«Από τα στοιχεία που παραθέτει η εφημερίδα Documento, προκύπτει ότι ο πρωθυπουργός υπέβαλε εσκεμμένα ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες τα προηγούμενα έτη, αποκρύπτοντας το γεγονός ότι η σύζυγός του εξακολουθούσε να διατηρεί μέχρι το 2020 μετοχές σε εταιρεία με έδρα στην αλλοδαπή, παραβιάζοντας τη σχετική νομοθεσία.
Προκύπτει ακόμη ότι αυτές μεταβιβάστηκαν το 2020 σε ελληνική εταιρεία η οποία ιδρύθηκε δύο ημέρες πριν από την επίμαχη μεταβίβαση και ανήκει επίσης στη σύζυγο του πρωθυπουργού και στον αδερφό της.
Εφόσον τα ανωτέρω είναι ακριβή βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σκάνδαλο τεραστίων ηθικών, πολιτικών και νομικών διαστάσεων», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Υπογραμμίζει δε, πως «καλό θα ήταν αυτή τη φορά ο κος Μητσοτάκης να μη κρυφτεί εκ νέου πίσω από το γνωστό «μη χτυπάτε τη γυναίκα μου», γιατί εδώ δε πρόκειται για τη σύζυγο του αλλά για τον ίδιο, που ακόμη και με τη ιδιότητα του πρωθυπουργού καταθέτει ψεύδη στοιχεία για την οικογενειακή περιουσιακή του κατάσταση και τους τρόπους απόκτησής της.
Το θέμα λοιπόν, δεν αφορά τις στήλες της παραπολιτικής, αλλά την ίδια τη θεσμική λειτουργία της δημοκρατίας, στη βάση της διαφάνειας της δράσης των πολιτικών προσώπων, στη βάση της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος της χώρας».
«Τι φοβάται άραγε ο πρωθυπουργός και δηλώνει ανακριβή στοιχεία;», αναρωτιέται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Και καταλήγει: «Όλα στο φως κ. Μητσοτάκη».

Η απάντηση της ΝΔ

Στην πολιτική απελπισία του ΣΥΡΙΖΑ και των εντολοδόχων του αποδίδει  η ΝΔ τις προσωπικές επιθέσεις κατά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του, 
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δια του γνωστού για τις επιθέσεις λάσπης σε βάρος του πρωθυπουργού και της συζύγου του, κ. Βαξεβάνη, επανέρχεται για πολλοστή φορά και “ξαναζεσταίνει” ένα πολυπαιγμένο σενάριο γεμάτο μυθεύματα και ψέματα, που αφορά την αγορά του σπιτιού στη Γαλλία.
»Είναι προφανές ότι ενόψει της επικείμενης συζήτησης στη Βουλή την Τετάρτη για την πρόταση παραπομπής του Νίκου Παππά, ορισμένοι έχουν αρχίσει να χάνουν τον ύπνο τους. Μεταξύ αυτών και ο κ. Βαξεβάνης ο οποίος κατέχει περίοπτη θέση στην πρόταση της Επιτροπής για τον τρόπο με τον οποίο πέρασε στα χέρια του η εφημερίδα Documento και με βάση την πρόταση της πλειοψηφίας πρέπει μετά τη συζήτηση της Τετάρτης να αποτελέσει και αντικείμενο ελέγχου της δικαιοσύνης.
Στην απελπισία του ο κ. Βαξεβάνης επαναφέρει στο προσκήνιο ένα ανύπαρκτο θέμα το οποίο έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά από όλες τις αρμόδιες αρχές (Δικαιοσύνη, ΚΕΦΟΜΕΠ και από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής στην οποία είχαν πλειοψηφία ανώτατοι δικαστικοί) κι έκριναν οριστικά ότι η αγορά του ακινήτου στο Παρίσι ήταν καθόλα νόμιμη. Ο ίδιος μάλιστα στο πρόσφατο παρελθόν έχει πρωτόδικα καταδικαστεί από τα αστικά δικαστήρια κατόπιν σχετικής αγωγής της κ. Γκραμπόφσκι για παρόμοια ψεύδη δημοσιεύματα.
Η νέα επιχείρηση λάσπης, το μόνο που δείχνει είναι η πολιτική απελπισία του ΣΥΡΙΖΑ και των εντολοδόχων του, που διαρκώς αναζητούν σωσίβια σε προσωπικές επιθέσεις κατά του Πρωθυπουργού και της συζύγου του».

ΣΥΡΙΖΑ: Ομολογία ενοχής

Για ομολογία ενοχής του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με το πόθεν έσχες του, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την παραληρηματική όπως τη χαρακτηρίζει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ.
Η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει χαρακτηριστικά: «Το ερώτημα ήταν ένα και έμεινε αναπάντητο. Ο κ. Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός της χώρας υπέβαλε εσκεμμένα ψευδείς δηλώσεις πόθεν έσχες από το 2016 αποκρύπτοντας το γεγονός ότι η σύζυγος του εξακολουθούσε να διατηρεί έως το 2020 μετοχές σε εταιρεία με έδρα στην αλλοδαπή, παραβιάζοντας τη σχετική νομοθεσία;»
«Οι απειλές και οι ύβρεις του μας αφήνουν αδιάφορους», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και επαναλαμβάνει: «Καλούμε και πάλι τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει καθαρά και να πει επιτέλους την αλήθεια στον ελληνικό λαό δίνοντας στη δημοσιότητα όλα τα σχετικά έγγραφα και στοιχεία. Ότι θα έκανε δηλαδή ο κάθε πολίτης για να αποδείξει ότι δεν έχει παρανομήσει. Εκτός αν πιστεύει ότι οι νόμοι ισχύουν για όλους τους Έλληνες εκτός από τον ίδιο. Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι αρμόδιες Αρχές θα αναλάβουν άμεσα την διερεύνηση της υπόθεσης».

Από zoornalistas.com

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Μητσοτάκης: Μετά το 3ήμερο της φθοράς στη Βουλή ανακοίνωσε κατώτατο μισθό 830 €, καθαρά 706

Στα 830 ευρώ μικτά από 780 σήμερα αυξάνεται από την 1η Απριλίου ο κατώτατος...

Υπόθεση Κολωνού: Ένοχος ο Μίχος για τα κακουργήματα – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Ένοχο για βιασμό κατά πλειοψηφία έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον 55χρονο...

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Τζαμπάλια και το Χαλέπι της Συρίας

Το Ισραήλ επεκτείνει τη «νεκρή ζώνη» στη Γάζα, παράλληλα με...

Βαθιά τραυματισμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τίποτα δεν είναι ίδιο πλέον όπως πριν

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Ερώτημα είναι πλέον ακόμα...
Διαφήμιση