ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο κ. Μητσοτάκης ούτε την κόκκινη γραμμή των 6 μιλίων δεν μπορεί να προασπίσει

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Στην επίθεση περνά και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφορικά με τη σιγή της κυβέρνησης σχετικά με την παραβίαση ή όχι των εθνικών χωρικών υδάτων από τουρκικό πολεμικό σκάφος το οποίο φέρεται να έφτασε μέχρι την Κρήτη.

Όπως τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, η κυβέρνηση αρνείται να απαντήσει επίσημα για περισσότερο από 24 ώρες, ενώ την ίδια ώρα υπάρχουν αναφορές ότι το τουρκικό πολεμικό έφτασε ανενόχλητο 2,5 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Κρήτης και τη ναυτική βάση στο Κυριαμάδι, αφού πραγματοποίησε συστηματικές παρενοχλήσεις στο ερευνητικό πλοίο Nautical Geo που διενεργούσε έρευνες στην ελληνική ΑΟΖ.

Ο κ. Μητσοτάκης «αρνείται, επίσης, να απαντήσει εάν υπήρχε καν ελληνικό πολεμικό πλοίο στη περιοχή για να ελέγχει τις κινήσεις της τουρκικής φρεγάτας» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη:

«Όχι μόνο έχασε την ευκαιρία -μετά την εκλογή Μπάιντεν- να πιέσει την Τουρκία για ουσιαστικό και όχι προσχηματικό διάλογο για τη Χάγη, προκειμένου να αλλάξουν πορεία οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

» Όχι μόνο έστρωσε το έδαφος στην Τουρκία να παραβιάσει την ελληνική ΑΟΖ, δύο μήνες αφού οριοθετήθηκε με την Αίγυπτο, ανακοινώνοντας ότι «κόκκινη γραμμή της Ελλάδας είναι τα 6 ναυτικά μίλια».

» Όχι μόνο αποδυνάμωσε τον ρόλο της Ελλάδας στην προάσπιση της ΑΟΖ της, τονίζοντας ότι ήταν «θέμα της γαλλικής πλευράς» να αντιδράσει και όχι της ελληνικής, όταν τουρκικό πολεμικό πλοίο παρενοχλούσε για πρώτη φορά γαλλικό πλοίο που διενεργούσε έρευνες στην ελληνική ΑΟΖ τον Απρίλιο 2021.

» Αλλά φαίνεται ότι ούτε καν αυτή την κόκκινη γραμμή των 6 ναυτικών μιλίων δεν μπορεί να προασπίσει».

Καταλήγοντας, η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί τον πρωθυπουργό για έλλειμμα εθνικής στρατηγικής σχολιάζοντας ότι ο ίδιος «εγκλωβισμένος στα εσωκομματικά του αδιέξοδα, επιβεβαιώνει καθημερινά ότι αδυνατεί να προασπίσει αποτελεσματικά τα εθνικά μας συμφέροντα και το μόνο που προσπαθεί είναι να αποκρύπτει διαρκώς την αλήθεια».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ:

«Για πάνω από ένα 24ωρο η Κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται να απαντήσει επίσημα εάν τουρκικό πολεμικό σκάφος εισήλθε στα εθνικά χωρικά ύδατα φτάνοντας ανενόχλητο 2,5 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Κρήτης και τη ναυτική βάση στο Κυριαμάδι, αφού πραγματοποίησε συστηματικές παρενοχλήσεις στο ερευνητικό πλοίο Nautical Geo που διενεργούσε έρευνες στην ελληνική ΑΟΖ.

Αρνείται, επίσης, να απαντήσει εάν υπήρχε καν ελληνικό πολεμικό πλοίο στη περιοχή για να ελέγχει τις κινήσεις της τουρκικής φρεγάτας.
Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη:

Όχι μόνο έχασε την ευκαιρία -μετά την εκλογή Μπάιντεν- να πιέσει την Τουρκία για ουσιαστικό και όχι προσχηματικό διάλογο για τη Χάγη, προκειμένου να αλλάξουν πορεία οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Όχι μόνο έστρωσε το έδαφος στην Τουρκία να παραβιάσει την ελληνική ΑΟΖ, δύο μήνες αφού οριοθετήθηκε με την Αίγυπτο, ανακοινώνοντας ότι «κόκκινη γραμμή της Ελλάδας είναι τα 6 ναυτικά μίλια».

Όχι μόνο αποδυνάμωσε τον ρόλο της Ελλάδας στην προάσπιση της ΑΟΖ της, τονίζοντας ότι ήταν «θέμα της γαλλικής πλευράς» να αντιδράσει και όχι της ελληνικής, όταν τουρκικό πολεμικό πλοίο παρενοχλούσε για πρώτη φορά γαλλικό πλοίο που διενεργούσε έρευνες στην ελληνική ΑΟΖ τον Απρίλιο 2021.
Αλλά φαίνεται ότι ούτε καν αυτή την κόκκινη γραμμή των 6 ναυτικών μιλίων δεν μπορεί να προασπίσει.

Ο κ. Μητσοτάκης εγκλωβισμένος στα εσωκομματικά του αδιέξοδα, επιβεβαιώνει καθημερινά ότι αδυνατεί να προασπίσει αποτελεσματικά τα εθνικά μας συμφέροντα και το μόνο που προσπαθεί είναι να αποκρύπτει διαρκώς την αλήθεια. Κι αυτό για να μην αποκαλυφθεί στον ελληνικό λαό το πρωτοφανές έλλειμμα εθνικής στρατηγικής της κυβέρνησής του».

Πηγή: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεση στο νοσοκομείο αλ Σίφα – 200 νεκροί σε 10 μέρες

Τους 200 έχουν φτάσει πλέον οι νεκροί στο νοσοκομείο αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας, κατά την...

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...

Τέμπη: Οι ανακρίβειες Βορίδη και τα ψέματα της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος

Είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να θεωρείται “δυνατό χαρτί”...
Διαφήμιση