ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: Μετά τα εξοπλιστικά, σειρά έχει η ακρίβεια

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Το ενδιαφέρον του στο μείζον ζήτημα της ακρίβειας, το οποίο τείνει να εξελιχθεί σε «θηλιά» για τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και τον αγροτικό κόσμο, στρέφει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη χθεσινή σύγκρουση στη Βουλή, ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον «εκνευρισμένο εξαιτίας της λαϊκής οργής», Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Σας ακούει ο πολίτης που δεν έχει να πληρώσει το ρεύμα του, με τον πληθωρισμό σε υψηλό 25ετίας στο 6,2%, την ώρα που ψηφίζετε 7 δισ. Εξοπλισμούς». Αυτή τη φράση που χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη χθεσινή συζήτηση για τα εξοπλιστικά προγράμματα, αντικατοπτρίζει πλήρως το σκεπτικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για το πως θα κινηθεί τις επόμενες ημέρες.

Γιατί το ζήτημα της ακρίβειας είναι αυτό που απασχολεί στη παρούσα φάση του έλληνες, επομένως και την Κουμουνδούρου. Και εκεί ακριβώς αναμένεται να χτυπήσει. Στο ότι η κυβέρνηση αρνείται να ενισχύσει τους πολίτες που δοκιμάζονται, τη στιγμή που έδωσε 5 δις ευρώ σε ημέτερους μέσω απευθείας αναθέσεων, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την πανδημία και άλλα 3, σχεδόν, δις σε εξοπλιστικά που δεν αποτελούσαν την άμεση προτεραιότητα των Γενικών Επιτελείων.

«Δεν κατανοούμε τη σκοπιμότητα αγοράς επιπλέον 6 αεροσκαφών με κόστος ένα δισ. για τον ελληνικό λαό. Όπως δεν κατανοούμε την επιμονή σας σε μια σκανδαλώδη σύμβαση για το Κέντρο Αεροπορικής εκπαίδευσης στη Καλαμάτα, που θα ξεπεράσει τα δυο δισ.», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η βασική εκτίμηση που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ τη δεδομένη στιγμή, είναι πως η κυβέρνησης πιέζεται ασφυκτικά από το πρόβλημα της ακρίβειας. Θεωρούν ότι όσο και αν το Μαξίμου προσπαθεί να ωραιοποιήσει την κατάσταση, στο στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται ότι οι πολίτες «σιγοβράζουν» με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Και αυτή η πίεση που ασκούν οι πολίτες, είναι που προκαλεί εκνευρισμό στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάτι που έγινε εμφανές, χθες, στη Βουλή, όπως τονίζουν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα – κάτι που σημείωσε στη δευτερολογία του και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στόχος, λοιπόν, του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι να αυξήσει την πίεση που ασκεί προς την κυβέρνηση, ήδη η κοινωνία, τόσο με συνεχείς επιθέσεις, όσο και με την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων.

Με βάση το παραπάνω σκεπτικό, ο Αλέξης Τσίπρας θα συνεχίσει τις περιοδείες που ξεκίνησε τον Ιανουάριο. Σήμερα, μάλιστα, αναμένεται να επισκεφθεί κάποιο δήμο της Αττικής με μεγάλη αγορά -μέχρι χθες αργά το βράδυ δεν είχε οριστικοποιηθεί το ποιος θα είναι αυτός- με σκοπό να μιλήσει με τους καταστηματάρχες και τους καταναλωτές.

*Του Αντώνη Γκιόκα στο newsbomb.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Άνεμοι ακροδεξιού λαϊκισμού στα πανιά της ΝΔ με την υποψηφιότητα Μπελέρη

*Γράφει ο Στράτος Βαλτινός - Αν ο Ερντογάν έχριζε...

Τέμπη – μπάζωμα: Πειθαρχική έρευνα για την εισαγγελέα που αρχειοθέτησε την μήνυση κατά Τριαντόπουλου

Ηεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, ζητά πειθαρχική εξέταση...

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας – Το παρασκήνιο και η κόντρα με τη Μπεκατώρου

Ενοχλημένος εμφανίστηκε ο Δημήτρης Παπανώτας στην πρώτη του δήλωση...
Διαφήμιση