ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την πανδημία: “Λευκή πετσέτα στα ίδια λάθη”

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Είναι από τις φορές που η Ιστορία πάει να επαναληφθεί, όχι ως φάρσα, αλλά ως δεύτερη συνεχόμενη τραγωδία. Οι εικόνες που είδαμε αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη, κατά τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου, παραπέμπουν στις περσινές εικόνες που οδήγησαν την πόλη σε ένα λοκντάουν που κράτησε όλον τον χειμώνα, καθώς και σε εκατοντάδες νεκρούς. Υπάρχει πλέον κάθε λόγος να ανησυχεί κανείς για την εξέλιξη της κατάστασης στη Μακεδονία, αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Η κυβέρνηση, πλέον, γνωρίζει ότι, παρά το γεγονός ότι σήμερα γνωρίζουμε ακριβώς του κινδύνους που ελλοχεύουν σε κάθε εκδήλωση της δημόσιας ζωής, διαπράττει τα ίδια λάθη. Με απώτερο στόχο την άγρα ψήφων.

Η κυβέρνηση έχει πετάξει λευκή πετσέτα στην πανδημία. Με το πρόσχημα της ατομικής ευθύνης στον εμβολιασμό, ούτε περιοριστικά μέτρα λαμβάνονται, ούτε – έστω – εφαρμογή ορισμένων αυστηρών  κανόνων. Και η κατάσταση, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, είναι πολύ χειρότερη από πέρυσι τέτοιον καιρό. Ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται και αυτό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κανονικότητα. Τα δε κρούσματα αγγίζουν πλέον τα 4000 ημερησίως. Ακόμα, παρατηρείται σοβαρή κόπωση του εμβολιασμού. Οι παλινωδίες της κυβέρνησης και η γενικότερη στάση της απέναντι στην πανδημία έχουν στείλει το μήνυμα σε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού ότι «τελειώσαμε με τον κορονοϊό».

Όλο το περασμένο καλοκαίρι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρισκόταν σε μόνιμες διακοπές, με φωτογραφίες και αναρτήσεις στα social media, χωρίς καμιά υπόμνηση ότι βρισκόμαστε ακόμα σε καιρό πανδημίας. Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν και οι περισσότεροι υπουργοί του. Στη συνέχεια, στον μίνι ανασχηματισμό, ξήλωσε όλο το πολιτικό και επιστημονικό προσωπικό διαχείρισης της πανδημίας στο προηγούμενο διάστημα. Αντί να είναι μια κίνηση αυτοκριτικής, ήταν μια κίνηση χαλάρωσης. Και σαν να μην έφτανε αυτό, τοποθετεί υπουργό Υγείας έναν άνθρωπο που, όχι μόνο διατηρεί προνομιακές σχέσεις με έναν κόσμο απ’ όπου έχει ξεπηδήσει το λεγόμενο αντιεμβολιαστικό κίνημα, αλλά και ο ίδιος στο παρελθόν είχε εκφραστεί αντιεπιστημονικά για εμβόλια σε άλλες περιπτώσεις. Μέσα σε λίγους μήνες η κυβέρνηση έκανε τα πάντα για να ξεχαστεί ο κίνδυνος της πανδημίας.

Ωστόσο τα πράγματα αυτή τη στιγμή είναι κάτι παραπάνω από δυσοίωνα. Ο ECDC πλέον κατατάσσει την Ελλάδα στο υψηλότερο επίπεδο επιδημιολογικού κινδύνου. Μάλιστα οι προγνώσεις προβληματίζουν, καθώς είναι ιδιαίτερα δυσμενείς για το επόμενο δεκαπενθήμερο.

Αυτή τη φορά κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε. 

Πηγή: Γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού για τα Τέμπη – Θα απολογηθεί για το μπάζωμα

Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή του τέως...

Έρευνα Eteron: Εργασιακή εξουθένωση και χαμηλοί μισθοί για τους νέους εργαζόμενους

Στοιχεία που θα πρέπει να χτυπήσουν ηχηρό «καμπανάκι» στις αρμόδιες αρχές,...

Έγκλημα στα Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο που μεταφέρθηκαν τα μπάζα

Νέες εξελίξεις φέρνει στην υπόθεση του εγκλήματος στα Τέμπη η επιμονή των συγγενών των...

Δημ. Κωνσταντακόπουλος: Πώς η Ελλάδα μπορεί να εμπλακεί επικίνδυνα στην κρίση της Μέσης Ανατολής (ΒΙΝΤΕΟ)

*Συνέντευξη του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου στον Πάρι Καρβουνόπουλο - Ζούμε...
Διαφήμιση