ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: ”Για ποιους κυβερνά αυτόν τον τόπο;”

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η φάση που η κυβέρνηση Μητσοτάκη γίνεται περισσότερο επικίνδυνη είναι εκείνη που καταλαβαίνει ότι ο χρόνος της τελειώνει. Σε αυτήν την φάση βρίσκεται το φετινό φθινόπωρο. Οι πυρκαγιές, η αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας και το φιάσκο του ανασχηματισμού έσκισαν το πέπλο της επικοινωνιακής προστασίας που απολαμβάνει από κυρίαρχα ΜΜΕ. H εικόνα του πρωθυπουργού τσαλακώθηκε. Δεν μπορούν να τη διορθώσουν πλέον οι αγιογραφίες. Δεν μπορούν να της δώσουν ανάσες οι συστηματικές αποκρύψεις των εγκληματικών αποφάσεων που παίρνει.

Προσπάθησε, με ένα φτηνό κόλπο, να διεμβολίσει την προοδευτική αριστερή παράταξη κατά τα πρότυπα του πατέρα του. Επιχείρησε να αναβιώσει την αποστασία 56 χρόνια μετά. Η προσπάθειά του δεν είχε καμία σχέση με συναίνεση ή συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων στο κρίσιμο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής. Ήταν απλά ένα κόλπο για να αντιπαρατεθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Τα προβλήματα δεν τον ενδιαφέρουν. Μόνο η εξουσία για να εξυπηρετεί, με περίεργα νομοσχέδια και τροπολογίες, τους φίλους του.

Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται στο ζενίθ της αλαζονείας του. Γι’ αυτόν δεν υπάρχουν πυρόπληκτοι. Δεν υπάρχουν χρεοκοπημένοι – λόγω πανδημίας – μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες. Δεν υπάρχει η νέα γενιά που ετοιμάζεται κι αυτή να μαζέψει τις βαλίτσες της για το εξωτερικό, όπως η προηγούμενη. Δεν υπάρχουν οι εργαζόμενοι που επιβαρύνει συνεχώς με τις αποφάσεις του και παίζει στα ζάρια την ασφάλισή τους. Δεν υπάρχουν οι μαθητές που θα βρεθούν στα σχολεία χωρίς καμία προστασία ή πολλαπλασιασμό των τάξεων. Δεν υπάρχουν οι υποψήφιοι φοιτητές που τους έκλεισε ορμητικά την πόρτα των πανεπιστημίων.

Για τον κ. Μητσοτάκη υπάρχουν μόνο οι μεγάλοι επιχειρηματίες που συνομιλεί. Υπάρχουν μόνο οι τράπεζες. Υπάρχουν μόνο οι ιδιωτικές ασφαλιστικές που θα πλουτίσουν με το νέο νομοσχέδιο. Υπάρχουν μόνο οι ιδιωτικές κλινικές που προστατεύει και δεν τις επιτάσσει, εις βάρος του κοινωνικού συνόλου. Υπάρχουν μόνο τα ιδιωτικά κολέγια που θα θησαυρίσουν, εξαιτίας του νόμου Κεραμέως, που πέταξε χιλιάδες μαθητές εκτός Πανεπιστημίων. Υπάρχει μόνο η αγορά ρεύματος που θα ξεζουμίσει το μέσω νοικοκυριό με τις ανατιμήσεις φωτιά στον ηλεκτρισμό.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όσο περνάει ο χρόνος, αποκαλύπτεται. Ολοένα και λιγότερο θυμίζει κυβέρνηση. Και ολοένα και περισσότερο φέρνει σε επενδυτική εταιρεία που διαχειρίζεται επιχειρηματικά κεφάλαια. Ο, δε, κ. Μητσοτάκης με τη σειρά του μοιάζει λιγότερο με πρωθυπουργό. Και περισσότερο με αριβίστα υπηρέτη πολλών αφεντάδων.

Πηγή: Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Αποκλεισμός των “Σπαρτιατών” με ένα σκεπτικό που οδηγεί σε μεγάλες περιπέτειες

Καλώς αποκλείστηκαν οι “Σπαρτιάτες” από τη συμμετοχή στις ευρωεκλογές;...

Αλέξης στο Βερολίνο, Αλέξης στην Κωνσταντινούπολη, Αλέξης και στα… Βαλκάνια, που καίνε

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Σε κορυφαίο πολιτικό γεγονός...

Τέμπη: Εντολή εισαγγελέα να αποκαλυφθούν ποιοί ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό

*Της Ελένης Καρανικόλα Κοντορούση - Δεκαπέντε μήνες μετά το...
Διαφήμιση