ΣΥΡΙΖΑ: Πορεία του Αλέξη Τσίπρα στην κοινωνία και κατά μέτωπο επίθεση στην κυβέρνηση

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Κατά μέτωπο επίθεση και ανάδειξη των κυβερνητικών ευθυνών, επαφή με την κοινωνία στις γειτονιές και στους αγώνες -όπως στην περίπτωση των αγροτών-, διαρκές αίτημα για εκλογές, συγκεκριμένες προτάσεις στον αντίποδα της κυβερνητικής αδιαφορίας, συνιστούν τη στρατηγική της αξιωματικής αντιπολίτευσης. “Οδηγούμαστε σε βαθιά κοινωνική κρίση, χρειάζεται άμεση και ουσιαστική στήριξη των νοικοκυριών. Η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται να προστατέψει την κοινωνία, αλλά τις ελίτ και τα golden boys” τονίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., υπογραμμίζοντας πως είναι πιο αναγκαία από ποτέ η πολιτική αλλαγή. Η Κουμουνδούρου καταλογίζει στο Μέγαρο Μαξίμου ευθύνες για τη ραγδαία φτωχοποίηση, που απειλεί την κοινωνική πλειονότητα, κάνοντας, παράλληλα, λόγο για συνθήκες καθεστώτος που δημιουργεί η διακυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η ιστορία των “Αθλίων” του Ιλίου με πρωταγωνίστρια την ηλικιωμένη γυναίκα ξύπνησε μνήμες από την περίοδο 2012-2015. Μπορεί η συγκεκριμένη ιστορία να χτύπησε τις ευαίσθητες χορδές των τηλεθεατών και των αναγνωστών, ωστόσο δεν πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση. Το ράλι της ακρίβειας στην ενέργεια και στις τιμές των βασικών προϊόντων στα ράφια οδηγούν σε βέρτιγκο νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Με πάνω από το 20% των μηνιαίων δαπανών του μέσου νοικοκυριού να πηγαίνει στη διατροφή, 30% έως και 50% στο ενοίκιο, με την εκτόξευση των λογαριασμών του ρεύματος και τη στασιμότητα των μισθών, καθίσταται σαφές ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης της Ν.Δ. φτωχοποιούν τη μεσαία τάξη, την ώρα που οι φτωχότεροι εξαθλιώνονται.

Αυτή την εικόνα επιβεβαιώνουν οι πολίτες και οι επαγγελματίες με τους οποίους συνομιλεί ο Αλέξης Τσίπρας στις περιοδείες του, που πυκνώνουν το τελευταίο διάστημα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέρριψε στην κυβέρνηση την ευθύνη για το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει την ακριβότερη τιμή χονδρικής στην ενέργεια. Τόσο από τη Βουλή όσο και από την Αγιά, στη Λάρισα, την Παρασκευή, επισήμανε ότι η κυβέρνηση εκχώρησε το 17% της ΔΕΗ, βάζοντας και από το Ελληνικό Δημόσιο 100 εκατομμύρια στη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, για να πάει το Δημόσιο από το 51% στο 34%. “Και τώρα, αντί η ΔΕΗ να επιτελεί τον ρόλο της ως δημόσια επιχείρηση, ανταγωνίζεται τους άλλους ιδιώτες παρόχους στο πόσο υψηλότερα θα πάει η τιμή του ρεύματος” είπε χαρακτηριστικά. “Δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Είναι ρήτρα Μητσοτάκη που αυξάνει το φαινόμενο της ακρίβειας και πληγώνει τις τσέπες των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων” πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Αλ. Τσίπρας στρέφει τα πυρά του στην “α λα καρτ” ανησυχία για τον εκτροχιασμό των δημοσιονομικών, τονίζοντας πως η Ν.Δ. αποφάσισε να δώσει 5 δισ. ευρώ σε απευθείας αναθέσεις και σε κλειστούς διαγωνισμούς, να πάρει το 1 δισ. ευρώ της 13ης σύνταξης για την ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης και να δώσει αστρονομικούς μισθούς στα δικά της golden boys. “Δεν έχουν την πολιτική βούληση να στηρίξουν την κοινωνία, τον εργαζόμενο, τον αγρότη, γιατί έχουν την πολιτική βούληση να κάνουν deal με τα μεγάλα συμφέροντα. Έχουν την πολιτική βούληση να στηρίζουν την ελίτ, έχουν την πολιτική βούληση να δίνουν χρήματα στα golden boys και σε αυτούς που κάνουν επέλαση στο κράτος” τόνισε.

Στο μέτωπο των αγροτών, ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. εκφράζει τη στήριξη στα αιτήματα του αγώνα τους, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να επιστραφεί ο ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο, να επιδοτηθεί το αντιστάθμισμα της ρήτρας προσαρμογής για να αντέξουν την κρίση, μαζί με στοχευμένες επιδοτήσεις στις ζωοτροφές και στα αγροτικά εφόδια. Εξάλλου, η επιβάρυνση στην αγροτική παραγωγή μετακυλίεται στους καταναλωτές. Παράλληλα, ο Αλ. Τσίπρας κατήγγειλε την ομερτά και την αποσιώπηση του αγώνα των αγροτών από τα ΜΜΕ. “Αυτό που διακυβεύεται είναι η παραμονή στα χωράφια, στην ύπαιθρο. Είναι αν θα συνεχίσουν να παράγουν. Και αυτό είναι κρίσιμο για τη χώρα, για την ελληνική οικονομία” είπε από το Κιλελέρ.

*Του Σπύρου Ραπανάκη στην εφημερίδα “Η ΑΥΓΗ” της Κυριακής

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εξαπάτηση

*Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος - Πώς ακριβώς διαπίστωσε ο Κυριάκος...

Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε: Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες

Το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάσισε σήμερα τη...

Ρέντη: Έρευνα για εγκληματική οργάνωση που εκθέτει τον Ολυμπιακό – «Πόλεμος» κυβέρνησης-Μαρινάκη

*Της Μαίρης Μπενέα - Σοκάρουν οι διαπιστώσεις των αξιωματικών...
Διαφήμιση