ΣΥΡΙΖΑ: Μονόδρομος η παραίτηση του «άριστου» Πατούλη μετά τις αποκαλύψεις για το διδακτορικό του

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Με αφορμή την αποκάλυψη της Αυγής της Κυριακής, ότι ο κ. Πατούλης έλαβε τον διδακτορικό του τίτλο καταφεύγοντας σε εκτεταμένη λογοκλοπή, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την παραίτηση του και καταγγέλλει τη ΝΔ για «ένοχη σιωπή».

Στην ανακοίνωση του επισημαίνει τα εξής:

Τα πράγματα είναι απλά. Σήμερα η Αυγή αποκαλύπτει ότι ο κύριος Πατούλης έλαβε τον διδακτορικό του τίτλο καταφεύγοντας σε εκτεταμένη λογοκλοπή. Πρόκειται για αδίκημα. Αλλά όχι μόνο αυτό. Πρόκειται για μια συνειδητή εξαπάτηση της ακαδημαϊκής κοινότητας με προφανή στόχο να εμφανίζεται ο κύριος Πατούλης ως διδάκτωρ ιατρικής. Η ενοχή σιωπή της ΝΔ και τα παραληρήματα του ίδιου απλά επιβεβαιώνουν ότι η φούσκα της «αριστείας» έχει σκάσει οριστικά.

Σε ανάλογα περιστατικά στο εξωτερικό -η λίστα είναι μακρά- οι πρωταγωνιστές σκανδάλων λογοκλοπής και ακαδημαϊκής εξαπάτησης παραιτήθηκαν. Αυτό είχε κάνει, θυμίζουμε, ο κύριος Διαματάρης. Αυτό οφείλει να κάνει άμεσα και ο κύριος Πατούλης. Στον χιονιά αποδείχθηκε ανίκανος. Τώρα αποδεικνύεται ότι είναι και απατεώνας.

Η Ρένα Δούρου σχολιάζει:

«Η εξαπάτηση της ιατρικής κοινότητας με τον ψεύτικο τίτλο του δεν είναι παρά η άλλη όψη της εξαπάτησης των πολιτών της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας, με τις γελοίες απόπειρές του να αποκρύψει (ακόμα και από την δική του παράταξη) την ηχηρή ανικανότητά του πίσω από εκστρατείες προβολής για το δήθεν έργο του, που είναι τόσο “γνήσιο” όσο αληθινή είναι και η “διατριβή” του.

Η παραίτησή του από την θέση του Περιφερειάρχη Αττικής αλλά και από εκείνη του Αντιπροέδρου της Επιτροπής Περιφερειών της ΕΕ, δεν είναι μόνο θέμα αξιοπρέπειας. Είναι θέμα κύρους της Περιφέρειας Αττικής. Αφού το κύρος, η πειθώ, η αποτελεσματικότητα και γενικά η παρουσία της οντότητας της Περιφέρειας Αττικής, εντός κι εκτός συνόρων, υπονομεύονται και μόνο από την παραμονή ενός τόσο προκλητικά και αλαζονικά λογοκλόπου στην ηγεσία της.

Η παραίτησή σας κύριε Πατούλη είναι η τελευταία υπηρεσία μπορείτε πλέον να προσφέρετε στην Περιφέρεια, σε όσους και όσες σας ψήφισαν καθώς και στην παράταξή σας παραιτούμενος. Σήμερα. Τώρα».

Πηγή: documentonews.gr & left.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

ΠΑΣΟΚ: Όλοι οι υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Ανακοινώθηκαν σήμερα Παρασκευή (19/4) και οι τελευταίοι οκτώ υποψήφιοι...

Συντάξεις: Ανοιχτό από την κυβέρνηση το ζήτημα για αύξηση στα όρια ηλικίας από το 2027

«Ανοιχτό» και «υπό εξέταση» άφησε το ζήτημα για την...

Χάρης Δούκας για τη “Διπλή Ανάπλαση”: “Το έργο αποκτά σφυγμό – Ξεκινούν οι εργασίες”

Συνέντευξη τύπου για το θέμα της Διπλής Ανάπλασης παραχώρησαν χθές, Παρασκευή...

Η Νέα Αριστερά στοχεύει στις παράπλευρες απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ

*Του Φοίβου Κλαυδιανού - Στις παράπλευρες απώλειες παραδοσιακών αριστερών...
Διαφήμιση