ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση παραχωρεί επ’ αόριστον στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε ελληνικό έδαφος

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Την ώρα που η κυβέρνηση περίπου πανηγυρίζει για την πενταετή ανανέωση της αμυντικής συμφωνίας με την ΗΠΑ, η αξιωματική αντιπολίτευση εκφράζει επιφυλάξεις για το κατά πόσο είναι ισότιμη ανάμεσα στους δύο εταίρους.

«Οκ. Μητσοτάκης γίνεται ο πρώτος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης που εκχωρεί επ’ αόριστον στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε ελληνικό έδαφος» σχολιάζει η Κουμουνδούρου εκφράζοντας μάλιστα την ενόχλησή του για το γεγονός πως η στρατιωτική εγκατάσταση στην Αλεξανδρούπολη παρέχει “δυνατότητα ταχείας μεταφοράς και στάθμευσης αμερικανικών δυνάμεων στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία”.

Αυτή η εξέλιξη κατά την Κουμουνδούρου βάζει την Ελλάδα στην πρώτη γραμμή επικίνδυνων εντάσεων στη Μαύρη Θάλασσα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφέρουν πως επί δικής τους κυβέρνησης αναβαθμίστηκαν οι σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ σε επίπεδο στρατηγικού διαλόγου. Όμως, σημειώνουν πως η αναβάθμιση αυτή έγινε στη βάση της σύγκλισης συμφερόντων και μιας πολύ συγκεκριμένης αρχής: Ότι κάθε βήμα μπροστά- πέραν των υφιστάμενων δεσμεύσεων – θα είναι αμοιβαία επωφελές και θα ενισχύει το ρόλο της χώρας ως πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας, ειδικά σε μία περίοδο που η τουρκική επιθετικότητα έχει αυξηθεί. 

«Ως αντιστάθμισμα στις σοβαρότατες παραχωρήσεις έχουμε μόνο γενικόλογες αναφορές στον σεβασμό της κυριαρχίας μας» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. 

Για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το δόγμα το οποίο ανακοίνωσε με υπερηφάνεια ο κ. Μητσοτάκης περί προκεχωρημένου δυτικού φυλακίου είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.

Στην ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρεται πως η ελληνοαμερικανική συμφωνία ταιριάζει γάντι στο νέο δόγμα, αυτό του προβλέψιμου συμμάχου και της Ελλάδα-προκεχωρημένου δυτικού φυλακίου, αλλά δεν ταιριάζει ανάμεσα σε δύο ισότιμους εταίρους και σε μία Ελλάδα με ανεξαρτησία, αξιοπρέπεια και εθνική κυριαρχία.

Πηγή; ethnos.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τέμπη: Εντολή εισαγγελέα να αποκαλυφθούν ποιοί ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό

*Της Ελένης Καρανικόλα Κοντορούση - Δεκαπέντε μήνες μετά το...

Κασσελάκης: «Στα χέρια μας να κάνουμε το αύριο καλύτερο – Ριζική επανεκκίνηση του ΕΣΥ» (ΒΙΝΤΕΟ)

Το πολύπαθο νοσοκομείο της Κω επισκέφθηκε την Τετάρτη 24 Απριλίου ο πρόεδρος...

Ευρωεκλογές 2024: Το εμπόριο πατριωτισμού του Μητσοτάκη – Τι κρύβει η επιλογή Μπελέρη

*Του Σπύρου Σουρμελίδη - Αντί να επιβάλει το Ευρωπαϊκό...
Διαφήμιση