28η Οκτωβρίου: Διαρκής ο αγώνας ενάντια στο φασισμό

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Στους “Έλληνες που αντιστάθηκαν αυθόρμητα και οργανωμένα” αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ στο μήνυμά του για την επέτειο της 28η Οκτωβρίου.

«Η απόδοση των οφειλόμενων τιμών προς όλους όσοι αγωνίστηκαν στα βουνά της Αλβανίας, στις μικρές και μεγάλες μάχες, στην εθνική αντίσταση κατά των κατακτητών δεν είναι τυπική υποχρέωση. Είναι μια πράξη υπόμνησης του αιτήματος για κοινωνική δικαιοσύνη και πολιτική ελευθερία», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στην ανακοίνωσή του με αφορμή τα «ογδόντα ένα χρόνια από την έναρξη του αγώνα του λαού μας ενάντια στον φασισμό και στον ναζισμό».

Ακολούθως αναφέρει: «Ογδόντα ένα χρόνια μετά φέρνουμε στη μνήμη μας τις πικρές στιγμές που έζησε η πατρίδα μας κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο: τους χιλιάδες νεκρούς, τις εκτελέσεις στις πόλεις και τα χωριά, τα μαρτυρικά χωριά και το Ολοκαύτωμα των εβραϊκών κοινοτήτων. Μνημονεύουμε και τιμούμε όλους τους Έλληνες που αντιστάθηκαν αυθόρμητα και οργανωμένα. Και η μεγαλύτερη τιμή είναι η συνέχιση της παρακαταθήκης που μας άφησαν: ο διαρκής αγώνας ενάντια σε κάθε μορφή σύγχρονου ολοκληρωτισμού, ενάντια στο φασισμό και στις μεταλλάξεις του, ενάντια στο δόγμα της υποταγής στους κάθε λογής κυρίαρχους».

Παράλληλα το ΚΚΕ τονίζει: “Αγώνες ενάντια στο σύστημα που γεννά τον φασισμό”.

Τα διδάγματα της 28ης Οκτωβρίου και της Εθνικής Αντίστασης «εμπνέουν τους αγώνες σήμερα ενάντια στο σύστημα που γεννά τον φασισμό, τις κρίσεις, τους πολέμους» και «σηματοδοτούν την αναγκαία ενότητα των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών δυνάμεων απέναντι στην ψευδεπίγραφη ‘εθνική ομοψυχία’». Το ΚΚΕ προειδοποιεί ότι σε περιόδους όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και έντασης της εκμετάλλευσης των εργαζομένων επιστρατεύεται ο φασισμός, «παιδί του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος», επισημαίνοντας την επαναφορά του ιδεολογήματος των «δύο άκρων» και την ανοχή προς τον φασισμό από δυνάμεις του αστικού πολιτικού συστήματος.

Πηγές: news247.gr – 902.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Κινητοποιήσεις στα αμερικανικά πανεπιστήμια κατά της σφαγής στη Γάζα – Συλλήψεις και πειθαρχικές διώξεις

Τις καλύτερες παραδόσεις του αμερικανικού αντιπολεμικού κινήματος πραγματώνουν οι διαμαρτυρίες κατά...

Δολοφονία στου Ρέντη: Βαρύ το κατηγορητήριο κατά των 67 συλληφθέντων – 12 κακουργήματα

Στην άσκηση ποινικών διώξεων κατά των συλληφθέντων για τη...

Αμφισβητούν την αξιοπιστία της έκθεσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που περιγράφει τα χάλια τους

Υποκλοπές, επαναπροωθήσεις, καταγγελίες, αναρίθμητα ρεπορτάζ και στοιχεία. Κι όμως...

ΣΥΡΙΖΑ: «Αέρα στα πανιά του Στέφανου Κασσελάκη» βλέπουν στην Κουμουνδούρου

*Του Γιάννη Τσακίρη - Το ακριτικό Καστελλόριζο και η Ρόδος είναι...
Διαφήμιση