Συνελλήφθη 43χρονος για τη φωτιά στο Κρυονέρι – Καταρρέουν τα fake news του Τσιάρα

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ο Άδωνις Γεωργιαδης φρόντισε να αποκαλυφθούν τα κυβερνητικά ψέμματα για τον Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ.

Δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας για πρόκληση πυρκαγιάς σε δάσος εκ προθέσεως, με εξάπλωση της φωτιάς σε μεγάλη έκταση, από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση στον 43χρονο που συνελήφθη εχθες στο Κρυονέρι, καθώς κινούνταν σε περιοχή που μετά το πέρασμά του ξεπηδούσαν φλόγες.

Κατέπεσε έτσι με πάταγο η κυβερνητική προπαγάνδα και τα fake news, που διέσπειρε ο υπουργός δικαιοσύνης για το εάν το αδίκημα του εμπρησμού είναι κακούργημα ή πλημμέλημα. Την είδηση της σύλληψης και της απαγγελίας κατηγορίας για κακούργημα έσπευσε να δημοσιοποιήσει και ο Άδωνις Γεωργιάδης στον λογαριασμό του στο Twitter, χωρίς μάλλον να καταλαβαίνει τη ζημιά που έκανε στον συνάδελφό του, Κώστα Τσιάρα.

Η σύλληψη του 43χρονου

Όπως έγινε γνωστό, ο 43χρονος, εντοπίστηκε από εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας Κρυονερίου, στη θέση Μαντρί Κρυονερίου να κινείται σε αδιάβατη για τους πολίτες περιοχή, με ένα δίκυκλο, το οποίο δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας.

Οι εθελοντές τον θεώρησαν ύποπτο γιατί κατά την παραμονή του στο σημείο, εκδηλώθηκε νέα εστία πυρκαγιάς, περίπου 50 μέτρα από το σημείο που τον σταμάτησαν, η οποία δεν δικαιολογούνταν από τις επικρατούσες συνθήκες και συγκεκριμένα εκδηλώθηκε σε σημείο που δεν μπορούσε να πεταχτεί κάποια καύτρα, γιατί φυσούσε αντίθετα.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του φερόμενου ως δράστη σε τουλάχιστον ένα μέτωπο πυρκαγιάς, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σπίρτα, αναπτήρες, προσανάμματα, κροτίδες, ένα «φιδάκι» για τα κουνούπια και τσόφλια από καρύδια, που σύμφωνα με την αστυνομία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως προσανάμματα που δεν αφήνουν ίχνη.

Μετατροπή του νόμου, που ήδη υπάρχει

Ο υπουργός Δικαιοσύνης σε μια προσπάθεα να δείξει πως η κυβέρνηση είναι ευαίσθητη στο ζήτημα των πυρκαγιών, εξήγγειλε την Πέμπτη πως ο εμπρησμός δάσους θα γίνει κακούργημα. Κάτι που όμως ήδη ισχύει.

Ο Κώστας Τσιάρας σε ανάρτησή του ισχυριζόταν πως ο εμπρησμός θα γίνει πια κακούργημα και πως το αδίκημα θα επιφέρει ποινή κάθειρξης.

Ωστόσο ο προκάτοχός του, Μιχάλης Καλογήρου, είχε διαλύσει την σπέκουλα λέγοντας πως «οι πυρκαγιές μεγάλης έκτασης ή εκείνες όπου υπήρξε κίνδυνος για τη ζωή ή για κοινωφελείς εγκαταστάσεις, όπως συνέβη με τις πυρκαγιες όλων αυτών των ημερών, τιμωρούνται ως κακουργήματα»Σημειώνεται ότι ο συλληφθείς στο Κρυονέρι κατηγορείται ακριβώς για αυτά τα αδικήματα.

Ο Μιχάλης Καλογήρου μάλιστα είχε σημειώσει πως «παράλληλα προβλέφθηκε για πρώτη φορά μέχρι και ποινή ισόβιας κάθειρξης για πυρκαγιά δάσους, στην περίπτωση ύπαρξης μεγάλου αριθμού θυμάτων, κάτι που δεν ίσχυε ποτέ στο παρελθόν». 

Με πληροφορίες από την Αυγή και το in.gr.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Θεσσαλονίκη – Fly Over: Τώρα (και) οσμή σκανδάλου για ένα αχρείαστο έργο

*Του Γιάννη Μυλόπουλου - Αυτά που γνωρίζαμε μέχρι πρότινος...

Κασσελάκης: Από Μαξίμου η εντολή στα site που ελέγχει για τα περί «έντονης κριτικής στον Κασσελάκη»

Σκληρή απάντηση στα δημοσιεύματα περί έντονης κριτικής στο πρόσωπό του κατά...

Το ΚΚΕ καταδικάζει την απόφαση της Ε.Ε. για Κόσοβο – Επίθεση σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Την αντίθεσή του εξέφρασε το ΚΚΕ στην απόφαση ένταξης...
Διαφήμιση