Συνέντευξη τύπου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ: Αποτυχημένος, φοβισμένος, αδιόρθωτος η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ (Βίντεο)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Με αλαζονικό ύφος, επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και επιμονή στα λάθη ως προς τη διαχείριση της πανδημίας, η συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στο Βελλίδειο της Θεσσαλονίκης έμοιαζε με προσχεδιασμένο μονόλογο – Επανέλαβε ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, λέει «όχι» σε νέο lockdown.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκειας 2,5 ωρών συνέντευξη Τύπου της Κυριακής 12/9 (στην οποία, να σημειώσουμε, δεν δέχτηκε ερωτήσεις από ορισμένα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ, όπως το Documento και ο Ριζοσπάστης) θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι δεν θα υπάρξει νέο lockdown στη χώρα, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι οι μάσκες και τα πολλά τεστ θα συνοδεύουν τους πολίτες για πολύ καιρό ακόμη. «Ξόρκισε» το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ενώ διαφήμισε και υπερασπίστηκε με στόμφο τις χθεσινές του εξαγγελίες, απορρίπτοντας την όποια κριτική.

Προέβη παράλληλα σε μία απεγνωσμένη προσπάθεια απαξίωσης του ΣΥΡΙΖΑΠΣ και του Αλ. Τσίπρα, καθώς ισχυρίστηκε ότι η αντιπολίτευση είναι «προσωπικές επιθέσεις σε αυτόν και την οικογένειά του». «Αισθάνομαι ότι αυτή τη στιγμή με τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζει, πολιτικό, αξιακό και πολιτιστικό χάσμα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η ελληνική κοινωνία είναι διχασμένη», είπε σχετικά ο πρωθυπουργός. 

«Δεν είναι υποχρεωμένος να απαντήσει»

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε μεταξύ άλλων για τον πρόσφατο ανασχηματισμό και τα κριτήρια με τα οποία έκανε τις επιλογές. «Δεν είμαι υποχρεωμένος να μοιράζομαι δημόσια τα κριτήρια με τις οποίες κάνω τις επιλογές μου« σημείωσε ενώ σχετικά με το φιάσκο με τον Ευάγγελο Αποστολάκη, απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας ότι «γνωρίζετε τι έγινε».

Ο δημοσιογράφος ρώτησε επίσης τον Κυριάκο Μητσοτάκη αν είναι οι τελευταίες αλλαγές που κάνει στην κυβέρνηση πριν τις εκλογές, με τον πρωθυπουργό να κάνει ότι δεν ακούει. Όταν δέχτηκε ξανά την ερώτηση, ο πρωθυπουργός απάντησε χαμογελαστός: «Δεν σας το απάντησα γιατί δεν έχω καμία πρόθεση να σας το απαντήσω».

Επιμένει για εκλογές στο τέλος της τετραετίας, θέλει αυτοδυναμία

Για ακόμη μια φορά ο πρωθυπουργός θέλησε να διαψεύσει την πιθανότητα πρόωρης προσφυγής στις κάλπες επισημαίνοντας ότι… οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την κυβέρνηση σταθερά πρώτη και καταγράφουν την εμπιστοσύνη της κοινωνίας προς το πρόσωπό του.

Πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τη συνταγματική της θητεία. Θέλω να σχεδιάζουμε το μέλλον της πατρίδας μας σε ορίζοντα δεκαετίας. Πάντα θα υπάρχει η συζήτηση για πρόωρες εκλογές, όμως θα ήθελα να μείνετε στις δικές μου διαβεβαιώσεις. Έχω μπλεχτεί με το τι ζητάει ο κ. Τσίπρας. Λέει ότι θα γίνουν εκλογές, αλλά δεν τις ζητάει».

Σε άλλη ερώτηση, μάλιστα, επανέλαβε ότι στις επόμενες εκλογές θέλει αυτοδυναμία, διαφορετικά η χώρα θα οδηγηθεί σε δεύτερες κάλπες, αποκλείοντας, παράλληλα, το ενδεχόμενο συνεννόησης των δύο πρώτων κομμάτων.

Υπερασπίζεται τον τζόγο του νέου ασφαλιστικού

«Προφανώς και δεν είναι τζόγος αφού υπάρχει εγγύηση του κράτους ότι δεν θα χάσει κανείς το κεφάλαιο που έχει καταβάλει στο δικό του κουμπαρά. Αυτά τα συστήματα δίνουν κατά κανόνα υψηλότερες αποδόσεις και χρησιμοποιούνται παντού στον κόσμο. Δεν συζητάμε για ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης. Θα παρέχει πόρους στην οικονομία και τελικά καλύτερες συντάξεις», δήλωσε ο πρωθυπουργός σχετικά με το νέο ασφαλιστικό.

Επίσης για τις εκκρεμείς συντάξεις ανέφερε τα εξής: «Ο υπουργός Εργασίας από τότε ανέλαβε είχε ως πρώτη προτεραιότητα την επιτάχυνση απονομής συντάξεων. Έχουμε διπλασιάσει το ρυθμό. Αυτό το ζήτημα εντός των επόμενων μηνών θα έχει προχωρήσει δραστικά».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Η κατ’ ευφημισμό συνέντευξη Τύπου – ορισμένες ερωτήσεις για το πόσο πετυχημένος είναι τελικά ο κ. Μητσοτάκης παραήταν σκληρές και απρόσμενες – ήταν μία δίωρη κοροϊδία σε πανελλαδική μετάδοση: Αποτυχημένος, φοβισμένος, αδιόρθωτος και σε αποδρομή ο κ. Μητσοτάκης, περιορίστηκε σε ένα κρεσέντο αλαζονείας και υποσχέσεις για εκρηκτική ανάπτυξη, την ώρα που οι πολίτες οδηγούνται σε καθημερινή φτωχοποίηση.

Αποτυχημένος: Αυτοσυγχαίρεται πως «διαχειρίστηκε με επιτυχία τις κρίσεις», αλλά έδιωξε τους υπουργούς που διαχειρίστηκαν την πανδημία που πάλι είναι εκτός ελέγχου και τις πυρκαγιές.

Φοβισμένος: Αφού δύο χρόνια τσάκισε τους νέους σε πλατείες, τους καταδίκασε σε ανεργία και μισθούς αναξιοπρέπειας, τους στοχοποιεί για την πανδημία και τους πέταξε εκτός ΑΕΙ, τώρα αναγκάζεται άρον άρον να αποσύρει την «μεγάλη μεταρρύθμιση» της πανεπιστημιακής αστυνομίας, γιατί δεν τους βλέπει δημοσκοπικά ούτε με το κιάλι.

Αδιόρθωτος: Δηλώνει πως «δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα γίνει» αν και ανοίγει αύριο τα σχολεία όπως ακριβώς έκλεισαν, με 27 μαθητές ανά τάξη, που θα κλείνει εάν νοσήσει το 50%. Δυστυχώς είναι ο μόνος. Όλος ο κόσμος ξέρει πλέον πως τα σχολεία αποτελούν επιταχυντή της διασποράς της πανδημίας, αλλά ο ίδιος αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα και να μειώσει τον αριθμό των μαθητών ανά αίθουσα.

Κοροϊδία: Αντί για μείωση του ΕΦΚ καυσίμων, μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ για να πέσουν οι τιμές και των ιδιωτών παρόχων και αύξηση του κατώτατου μισθού όπως κάνουν άλλες χώρες στην ΕΕ, κοροϊδεύει πως με 150 εκατ. ευρώ οι πολίτες θα μπορέσουν να πληρώσουν αυξήσεις ως και 50% στο ηλεκτρικό ρεύμα και σε είδη πρώτης ανάγκης.

Τα καλύτερα βέβαια ήταν ότι δεν είναι διχαστικός αυτός που έχει χωρίσει τους Έλληνες σε δύο κατηγοριών πολίτες. Και ότι επιδιώκει την μείωση των ανισοτήτων, μάλλον με τον νέο πτωχευτικό, τη θεσμοθέτηση απλήρωτης εργασίας, την έξωση 40.000 μαθητών από τα ΑΕΙ και την μόνιμη εξυπηρέτηση των ολιγαρχικών συμφερόντων και χορηγών του.

Τελικά, το μόνο που έχει αποφασίσει να εξαντλήσει ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι η τετραετία αλλά η υπομονή και οι αντοχές των πολιτών. Να είναι σίγουρος ότι σύντομα που θα επιχειρήσει να δραπετεύσει για να γλιτώσει τη ραγδαία φθορά του, θα του δώσουν την κατάλληλη απάντηση στην απύθμενη αλαζονεία του.»

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού στο βίντεο:

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού για τα Τέμπη – Θα απολογηθεί για το μπάζωμα

Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή του τέως...

Έρευνα Eteron: Εργασιακή εξουθένωση και χαμηλοί μισθοί για τους νέους εργαζόμενους

Στοιχεία που θα πρέπει να χτυπήσουν ηχηρό «καμπανάκι» στις αρμόδιες αρχές,...

Έγκλημα στα Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο που μεταφέρθηκαν τα μπάζα

Νέες εξελίξεις φέρνει στην υπόθεση του εγκλήματος στα Τέμπη η επιμονή των συγγενών των...

Δημ. Κωνσταντακόπουλος: Πώς η Ελλάδα μπορεί να εμπλακεί επικίνδυνα στην κρίση της Μέσης Ανατολής (ΒΙΝΤΕΟ)

*Συνέντευξη του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου στον Πάρι Καρβουνόπουλο - Ζούμε...
Διαφήμιση