Συνάντηση για το ρεμπέτικο τραγούδι στη Σκύρο, 18-25 Ιουλίου 2021

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Οι εκδηλώσεις του 12ου διεθνούς σεμιναρίου-συνάντησης για το ρεμπέτικο, 18-25 Ιουλίου 2021 στο νησί, είναι ανοιχτές στο κοινό χωρίς οικονομική επιβάρυνση και υποχρέωση παρακολούθησης μαθημάτων.

Όπως τονίζει η πρόσκληση, το περσινό σεμινάριο είχε αναβληθεί αναγκαστικά λόγω των δυσκολιών που έφερε η πανδημία.

Οι εκδηλώσεις του 12ου διεθνούς σεμιναρίου-συνάντησης για το ρεμπέτικο, 18-25 Ιουλίου 2021 στο νησί, είναι ανοιχτές στο κοινό χωρίς οικονομική επιβάρυνση και υποχρέωση παρακολούθησης μαθημάτων. Έτσι οι επισκέπτες του νησιού αυτή την περίοδο καλούνται, παράλληλα με τις διακοπές τους, να παρακολουθήσουν τις  εκδηλώσεις του σεμιναρίου-συνάντησης.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει αναρτηθεί στον παρακάτω σύνδεσμο:  https://www.facebook.com/groups/321607494568554

Το σεμινάριο-συνάντηση πραγματοποιείται με συνεργασία του  Μουσείου Μάνου και Αναστασίας Φαλτάιτς και του ΠΕ.Α.Π του Δήμου Σκύρου.    

Στις παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνονται: Βραδιές με ρεμπέτικη μουσική στις γραφικές ταβέρνες του νησιού,   ανοιχτές στο κοινό ομιλίες για το ρεμπέτικομουσικά δρώμενα με ρεμπέτικη μουσική στη κεντρική πλατεία της χώρας και ρεμπέτικη συναυλία στις 24/7/2021 στο θέατρο Φαλτάιτς.   

Το  Σεμινάριο-Συνάντηση, μαζί με τις παράλληλες και ανοιχτές στο κοινό εκδηλώσεις του,  είναι ένας θεσμός ο οποίος ξεπερνά τα όρια της Ελληνικής επικράτειας με συμμετέχοντες από διάφορες χώρες του κόσμου.

Επί πλέον, έχει καταδείξει την ανάγκη διατήρησης και προβολής του ρεμπέτικου τραγουδιού, ως μιας από τις βασικές διαχρονικές συνιστώσες του αστικού λαϊκού μας πολιτισμού, ιδιαίτερα μετά την αναγνώριση και εγγραφή του Ρεμπέτικου στον κατάλογο της UNESCO για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας τον Δεκέμβριο 2017.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεση στο νοσοκομείο αλ Σίφα – 200 νεκροί σε 10 μέρες

Τους 200 έχουν φτάσει πλέον οι νεκροί στο νοσοκομείο αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας, κατά την...

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...

Τέμπη: Οι ανακρίβειες Βορίδη και τα ψέματα της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος

Είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να θεωρείται “δυνατό χαρτί”...
Διαφήμιση