Μεγαλειώδης συγκέντρωση για τη ΛΑΡΚΟ σήμερα Κυριακή στη Λάρυμνα

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Σωματεία και εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ πραγματοποιούν μεγάλη σύσκεψη – διαδήλωση σήμερα Κυριακή 13 Φλεβάρη από τις 10.00 π.μ. στον κινηματογράφο «Ίλιον» στον οικισμό της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα κλιμακώνοντας τον αγώνα ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για απόλυση όλων των εργαζομένων, ξεσπίτωμα των οικογενειών που μένουν στους οικισμούς και μαράζωμα των τοπικών κοινωνιών.

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και των οικογενειών τους στέκεται ολόκληρη τοπική κοινωνία γύρω από το εργοστάσιο της Λάρυμνας αλλά και των υπολοίπων περιοχών που δραστηριοποιείται η εταιρεία. Δίπλα τους η εργατική τάξη και ο λαός ολόκληρης της χώρας, με συνδικάτα, συλλόγους, φορείς και εργαζόμενους από την στερεά την Εύβοια την Αττική και άλλες περιοχές να ετοιμάζονται για μαζική συμμετοχή στην αυριανή σύσκεψη – συλλαλητήριο.

«Από τις εργασίες τα σπίτια και μας δεν πρόκειται να βγούμε. Θα δώσουμε τη μάχη μέχρι τέλους, ένας για όλους και όλοι για έναν και θα νικήσουμε», λένε με μία φωνή οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, οι γυναίκες και τα παιδιά τους, οι αυτοαπασχολούμενοι και ολόκληρος ο λαός γύρω από τις περιοχές που δραστηριοποιείται η εταιρεία.

Το κάλεσμα των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ

Το κοινό κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑ (ΣΕΛ), της Ένωσης Εργαζομένων Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε. Μεταλλεία ΕΥΒΟΙΑΣ, του Σωματείου Εργαζομένων Μεταλλωρύχων ΛΑΡΚΟ ο «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ», του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ & ΣΕΡΒΙΩΝ και του Συνδικαλιστικού Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Α.Ε. (ΑΘΗΝΑ):

Φίλοι και φίλες 

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, την απόλυση όλων των εργαζομένων και το άδειασμα των οικισμών. Θέλει να πετάξει στο δρόμο της ανεργίας πάνω από 1200 εργαζόμενους, να ξεσπιτώσει εκατοντάδες οικογένειες, να οδηγήσει ολόκληρες τις περιοχές μας σε μαρασμό!

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να περάσει αυτό το έγκλημα! Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μαραζώσει ο τόπος μας! Η εξέλιξη αυτή θα έχει καταστροφικές συνέπειες για κάθε σπίτι κατοίκου των περιοχών που δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ, θα είναι χτύπημα στα δικαιώματα όλων των εργαζομένων.

Η ΛΑΡΚΟ είναι θησαυρός! Τα πολύτιμα μεταλλεύματα και οι εγκαταστάσεις που υπάρχουν στις περιοχές μας θα μπορούσαν να καλύπτουν ανάγκες του λαού μας, να δίνουν δουλειά και ζωή σε εκατοντάδες ακόμα οικογένειες. Αντί αυτού, το σχέδιο όλων των κυβερνήσεων ήταν το ξεπούλημα του ορυκτού μας πλούτου και των υποδομών που με το μόχθο και το αίμα τους έχτισαν οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ για δεκαετίες. Για αυτό, χρόνια τώρα απαξίωσαν, εγκατέλειψαν και συκοφάντησαν τη ΛΑΡΚΟ, για να έρθει σαν ώριμο φρούτο το ξεπούλημά της στα επιχειρηματικά μεγαθήρια που ορέγονται αυτό το θησαυρό για το δικό τους κέρδος.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ μέσα από τις συλλογικές αποφάσεις που έχουμε πάρει με τα Σωματεία μας, δηλώνουμε πως: δεν θα βγούμε από τις δουλειές μας, τα σπίτια μας, δεν θα ξεριζωθούμε από τον τόπο μας, δεν θα επιτρέψουμε να κλείσει η ΛΑΡΚΟ.

Για πάνω από δυο χρόνια δίνουμε αυτόν τον τίμιο αγώνα. Αντέξαμε, πήραμε δύναμη από τη δύναμη που μας δώσατε. Τώρα, στην πιο κρίσιμη φάση του, σας έχουμε ανάγκη ακόμα πιο πολύ. Να στηρίξει ο καθένας και η καθεμιά, με κάθε τρόπο, τα αιτήματά μας για:

  • ενιαία λειτουργία της ΛΑΡΚΟ
  • διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων μας
  • απόδοση όλων των δεδουλευμένων.

Για όλα αυτά, σας καλούμε στη μεγάλη σύσκεψη – συλλαλητήριο που θα πραγματοποιήσουμε την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου στις 10 το πρωί, στον κινηματογράφο «Ίλιον» στον οικισμό της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.

Ενωμένοι σαν μια γροθιά, να τιμήσουμε και να υπερασπιστούμε τις οικογένειές μας, το μέλλον των παιδιών μας και του τόπου μας.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Πηγή: imerodromos.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρνει εξαήμερη εργασία από την 1η Ιουλίου

*Του Ανδρέα Πετρόπουλου - Την ώρα που σε αρκετά...

Τα μυστικά των δημοσκοπήσεων – Τι πρέπει να γνωρίζετε

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Πού θα κυμανθεί το...

Ο Μητσοτάκης αγοράζει ακριβότερα τα F-35 που είναι και αχρείαστα – Περίεργη η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μας αγοράζει τα ακριβότερα κι...

Κασσελάκης: “Αυτός είναι ο δικός σας ΣΥΡΙΖΑ” – Οι 42 υποψήφιοι του ευρωψηφοδελτίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε χθές τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ για τις...
Διαφήμιση