Συγκεντρώσεις και πορείες μνήμης σήμερα, για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Μαθητές, κόμματα της Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιατικού χώρου διοργανώνουν και φέτος κινητοποιήσεις για να τιμήσουν τη μνήμη του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε πριν από 13 χρόνια (στις 6 Δεκεμβρίου του 2008) από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια.

Μαθητικές συλλογικότητες και φοιτητικοί σύλλογοι έχουν καλέσει για τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας στα Προπύλαια, ενώ για τις 6 το απόγευμα είναι το κάλεσμα από τα κόμματα και τις συλλογικότητες. 

Εκτός από την Αθήνα, συγκεντρώσεις προγραμματίζονται στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Βόλο, τα Γιάννενα, την Ξάνθη και άλλες μεγάλες πόλεις.

Η φετινή επέτειος έρχεται ενώ είναι ακόμα νωπή η δολοφονία του Νίκου Σαμπάνη από σφαίρες της ομάδας ΔΙΑΣ στις 23 Οκτωβρίου. Στο πλαίσιο αυτό, οι οργανώσεις και οι συλλογικότητες επισημαίνουν πως από τον Αλέξη Γρηγορόπουλο στον Νίκο Σαμπάνη, τίποτα δεν έχει αλλάξει και ακόμα η αστυνομία πυροβολεί και σκοτώνει νέους ανθρώπους. 

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι δεν έγιναν συγκεντρώσεις εξαιτίας κυβερνητικής απαγόρευσης με πρόσχημα το lockdown.

► «Αστακός» θα είναι τη Δευτέρα το κέντρο της Αθήνας, καθώς θα αναπτυχθούν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η Τροχαία έχει προγραμματίσει έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

► Επίσης, με εντολή  της αστυνομίας, ο σταθμός του Μετρό Πανεπιστήμιο θα κλείσει στις 10:30 το πρωί και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν τον σταθμό χωρίς στάση.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εξαπάτηση

*Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος - Πώς ακριβώς διαπίστωσε ο Κυριάκος...

Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε: Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες

Το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάσισε σήμερα τη...

Ρέντη: Έρευνα για εγκληματική οργάνωση που εκθέτει τον Ολυμπιακό – «Πόλεμος» κυβέρνησης-Μαρινάκη

*Της Μαίρης Μπενέα - Σοκάρουν οι διαπιστώσεις των αξιωματικών...
Διαφήμιση