Στο πόδι η Χίος να μην περάσουν τα σχέδια Μηταράκη για κατασκευή προσφυγικής δομής-φυλακής

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Όπως μεταδίδει το astraparis.gr:

Δεν φαίνεται να  τηρούνται τα συμφωνημένα από την αστυνομία και το λιμενικό το πρωί της Πέμπτης 6 Ιανουαρίου 2022 εν αναμονή της άφιξης στο λιμάνι της Χίου του πλοίου “Πελαγίτης”. Ο φανερός σχεδιασμός της αστυνομίας φαίνεται ότι είναι να επιχειρηθεί εκφόρτωση των μηχανημάτων στο λιμάνι της Χίου κατι ωστόσο που θα εξαρτηθεί και απο την παρουσία του κόσμου.

Στο λιμάνι υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις και δυνάμεις του λιμενικού ωστόσο μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται να έχουν κινητοποιηθεί ΜΑΤ ή άλλες ειδικές δυνάμεις. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της συντονιστικής επιτροπής τον καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις θα παίξει η δυναμική και μαχητική παρουσία των πολιτών γι αυτό και είναι συνεχείς οι εκκλήσεις στον κόσμο να κατέβει στο λιμανι.

Nωρίτερα, στις 6 το πρωί, το astraparis.gr συνόψιζε τα γεγονότα της νύχτας:

06:00 Μια πρώτη μικρή τακτική νίκη φέρεται να κερδίζουν οι κάτοικοι της Χίου, που αντιδρούν στην δημιουργία της υπερδομής προσφύγων και μεταναστών στο Θόλος, καθώς το πλοίο Πελαγίτης έδεσε μεν στα Μεστά, πλην – όμως – έφυγε άπρακτο, αυτή τη φορά με προορισμό το λιμάνι της Χίου.

Τα συμφωνηθέντα με εκπροσώπους της αστυνομίας και του λιμενικού προέβλεπαν την εκφόρτωση κάποιων εμπορικών φορτηγών στα Μεστά, την επαναφόρτωση των μηχανημάτων και την αποχώρηση του Πελαγίτη.

Τελικά, όμως, έγιναν κάποιες κινήσεις οχημάτων και μηχανημάτων, ουδεμία εκφόρτωση έγινε στο λιμάνι των Μεστών και το πλοίο έλυσε κάβους για την πόλη της Χίου, με άγνωστες προσώρας τις διαθέσεις των αρχών σε ό,τι αφορά την εκφόρτωση των μηχανημάτων.

Πηγή: left.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...

Τέμπη: Οι ανακρίβειες Βορίδη και τα ψέματα της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος

Είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να θεωρείται “δυνατό χαρτί”...

ΣΥΡΙΖΑ: Οι μάσκες έπεσαν – Μητσοτάκης και Καραμανλής είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, καθώς ο...

Η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν θα καλύψει τις απώλειες της διετίας

*Του Ανδρέα Πετρόπουλου - Η αύξηση του κατώτατου μισθού...
Διαφήμιση