Στο αρχείο οι καταγγελίες αθλητριών της ενόργανης γυμναστικής για κακοποίηση

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Στο αρχείο τέθηκε η δικογραφία που σχηματίστηκε με αφορμή τις καταγγελίες 28 αθλητριών της ενόργανης γυμναστικής για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποιητικές συμπεριφορές που είχαν υποστεί από προπονητές  τους την περίοδο μεταξύ 1985 και 2000.   

Αυτό συνέβη διότι τα καταγγελλόμενα αδικήματα θεωρούνται πλημμελήματα και έχουν παραγραφεί. Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση των καταγγελιών ξεκίνησε τον Απρίλιο όταν οι αθλήτριες έστειλαν επιστολές στους θεσμούς παρακινημένες από όσα κατήγγειλε η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου. Οι επιστολές αυτές ερευνήθηκαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Οι καταγγελίες των αθλητριών αφορούσαν σωρεία κακοποιητικών συμπεριφορών που είχαν υποστεί όσο ήταν ανήλικες, εξετάστηκαν ενδελεχώς από εισαγγελικό λειτουργό, ο οποίος συγκέντρωσε τις καταθέσεις των 28 γυναικών και εξέτασε μία προς μία τις περιπτώσεις που δημοσιοποίησαν οι αθλήτριες.

Το διάστημα το οποίο αφορούν όσα αποκάλυψαν οι αθλήτριες ξεκινά το 1985 και φθάνει λίγο μετά το 2000, ενώ οι συμπεριφορές προπονητών που περιγράφουν περιλαμβάνουν σεξουαλική κακοποίηση τους. Αναφέρονται επίσης σε προσβλητικές και απαξιωτικές συμπεριφορές αλλά και σωματική κακοποίηση και βία, όπως περιπτώσεις χτυπημάτων στο σώμα με κλωτσιές ή τραυματισμών λόγω αφαίρεσης των προστατευτικών στρωμάτων, ώστε αν δεν εκτελούσαν καλά τις ασκήσεις να χτυπάνε στο έδαφος. Τέλος, κατήγγειλαν περιστατικά υποσιτισμού κοριτσιών.

Μία από τις καταγγέλλουσες αθλήτριες δήλωσε την Δευτέρα σε τηλεοπτική εκπομπή ότι όσα είχαν υποστεί οι αθλήτριες αλλά και εκείνη όταν ήταν ανήλικες ήταν γνωστά κανένας όμως δεν είχε παρέμβει. 

Το πόρισμα της εισαγγελικής έρευνας με το οποίο αρχειοθετήθηκε πριν μερικούς μήνες και με την έγκριση και της Εισαγγελίας Εφετών η υπόθεση, αναλύει σε 14 σελίδες όσα ισχυρίστηκαν στις καταθέσεις τους οι αθλήτριες για πολλών ειδών κακοποίησης, όπως σωματικής καταπόνησης κατά την προπόνηση, εξαντλητικές δίαιτες, σωματικές τιμωρίες, ψυχολογικής κακοποίησης και ακραίας προσβλητικής συμπεριφοράς με φραστικές σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Ωστόσο, οι πράξεις αυτές που διαπράχθηκαν εναντίον των κοριτσιών θεωρούνται πλημμελήματα και επομένως έχουν παραγραφεί και δεν μπορεί να γίνει καμία ποινική αξιοποίηση τους. 

          Πηγή: tvxs.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Αποκλεισμός των “Σπαρτιατών” με ένα σκεπτικό που οδηγεί σε μεγάλες περιπέτειες

Καλώς αποκλείστηκαν οι “Σπαρτιάτες” από τη συμμετοχή στις ευρωεκλογές;...

Αλέξης στο Βερολίνο, Αλέξης στην Κωνσταντινούπολη, Αλέξης και στα… Βαλκάνια, που καίνε

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Σε κορυφαίο πολιτικό γεγονός...

Τέμπη: Εντολή εισαγγελέα να αποκαλυφθούν ποιοί ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό

*Της Ελένης Καρανικόλα Κοντορούση - Δεκαπέντε μήνες μετά το...
Διαφήμιση