Στοχοποίησαν για άλλη μία φορά τις διακοπές του Αλέξη Τσίπρα

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Κάθε φορά που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας εντοπίζεται σε προσωπικές-οικογενειακές στιγμές γίνεται πρωταγωνιστής σε άρθρα, “ρεπορτάζ” και αναρτήσεις, που σκοπό έχουν τη “δολοφονία χαρακτήρα” και την ηθική του εξόντωση.

Το πρωτοχρονιάτικο ταξίδι του στα Τζουμέρκα έγινε αφορμή για ένα νέο κύμα επιθέσεων λάσπης εναντίον του.

Για παράδειγμα, ο δημοσιογράφος Ηλίας Κανέλλης στήριξε το άρθρο του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ σε ένα τασάκι με αποτσίγαρα μέσα στην ταβέρνα, όπου, κανονικά, απαγορεύεται το κάπνισμα και επομένως, όπως υπονοείται, ο Αλέξης Τσίπρας, που έφαγε εκεί, είχε την ευθύνη  για την παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Θα μπορούσε, ενδεχομένως, να τσακωθεί με τους καπνιστές, να ζητήσει το λόγο από τον ιδιοκτήτη ή να καλέσει την αστυνομία.

Αλλοι συνάδελφοί του Ηλ. Κανέλλη, που κάνουν την ίδια δουλειά από άλλο μετερίζι, έδωσαν έμφαση σε μια φωτογραφία στην οποία ο Αλ. Τσίπρας ποζάρει με μια ομάδα ανθρώπων ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται υπόδικη αστυνομικός για υπόθεση πλαστών διαβατηρίων. Το συμπέρασμα εξάγεται αβίαστα: Προφανώς και ήξερε, προφανώς και είναι φίλη του και συντρόφισσα στο κόμμα, προφανώς και την καλύπτει.

Θα έπρεπε να ζητήσει ταυτότητες και ποινικό μητρώο απ όσους τον πλησίασαν, να καλέσει την ασφάλειά του να απομακρύνει την ύποπτη, ίσως και να χειροδικήσει, αν εκείνη επέμενε να φωτογραφηθεί μαζί του.

Πάντως δεν έπρεπε να ανεχτεί – ούτε αυτή ούτε τα αποτσίγαρα στο περιβάλλον του.

Τα συμπεράσματα εξάγονται εύκολα:

-Οι ανέμελες στιγμές του Κ. Μητσοτάκη στην Πάρνηθα, στην Ικαρία, στο Ζαγόρι, στο Μαράθι, ακόμη και αν της ζει εν μέσω lockdown ή έξαρσης της πανδημίας είναι ιερές και δεν αγγίζονται. Αλλά κάθε εμφάνιση του Αλ. Τσίπρα σε συνθήκες διακοπών είναι ύποπτη, κατακριτέα και, γιατί όχι;, σκοτεινή. Για παράδειγμα, το σπίτι που νοικιάζει στο Σούνιο είναι βίλα που αποκτήθηκε με αδιαφανή τρόπο, “τοπόσημο” -που θα έλεγε και ο πρωθυπουργός- νεοπλουτισμού και ασυδοσίας.

-Ο Αλ. Τσίπρας δεν μιλάει καλά αγγλικά, κάνει λάθη και στα ελληνικά, διολισθαίνει σε σαρδάμ, και όλα αυτά αποτελούν -για τον προπαγανδιστικό μηχανισμό της κυβέρνησης- ισχυρά πολιτικά επιχειρήματα που αποδεικνύουν την ηγετική του ανεπάρκεια. Επιπλέον, στις διακοπές του εκτίθεται ποικιλοτρόπως, κάνοντας παρέα με καπνιστές σε κλειστούς χώρους και με υπόδικους σε ανοιχτούς.

-Δημοσιογραφία -κατά το Μέγαρο Μαξίμου- είναι να αποκαλύπτεις τα ένοχα μυστικά των πολιτικών αντιπάλων του Κ. Μητσοτάκη και στην περίπτωση του Αλ. Τσίπρα συμβαίνει ακριβώς αυτό: Πάει στη Νεράιδα των Τρικάλων και μέχρι να φύγει έχει επιβαρυνθεί με παραπτώματα που θα δίνουν υλικό σε εκπομπές και σχόλια για πολύ καιρό.

-Η αντιΣΥΡΙΖΑ μέθοδος που εφαρμόστηκε προεκλογικά, η εμπαθής στοχοποίηση με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο του Αλ. Τσίπρα, με χλεύη και συκοφαντίες. παραμένει η προσφιλής επιλογή του Μεγάρου Μαξίμου στο πολιτικό-επικοινωνιακό παιχνίδι. Και όσο χειρότερα πάνε τα πράγματα για την κυβέρνηση, τόσο περισσότερο ευτελίζεται η προσπάθεια απαξίωσης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κατρακυλάει στον πάτο της αισθητικής και του πολιτικού πολιτισμού.

Ναι, υπήρξε καλύτερη Νέα Δημοκρατία και καλύτερη δημοσιογραφία. Ζούμε μια ακραία κατάσταση προπαγάνδας και κατασκευής της πραγματικότητας με νοερά παρόντα τον Χάξλεϊ. Γιατί όλο και περισσότεροι γελούν αντί να σκέφτονται, έχοντας ξεχάσει για ποιο λόγο γελούν και γιατί έχουν σταματήσει να σκέφτονται. 

Πηγή: tvxs.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού για τα Τέμπη – Θα απολογηθεί για το μπάζωμα

Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή του τέως...

Έρευνα Eteron: Εργασιακή εξουθένωση και χαμηλοί μισθοί για τους νέους εργαζόμενους

Στοιχεία που θα πρέπει να χτυπήσουν ηχηρό «καμπανάκι» στις αρμόδιες αρχές,...

Έγκλημα στα Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο που μεταφέρθηκαν τα μπάζα

Νέες εξελίξεις φέρνει στην υπόθεση του εγκλήματος στα Τέμπη η επιμονή των συγγενών των...

Δημ. Κωνσταντακόπουλος: Πώς η Ελλάδα μπορεί να εμπλακεί επικίνδυνα στην κρίση της Μέσης Ανατολής (ΒΙΝΤΕΟ)

*Συνέντευξη του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου στον Πάρι Καρβουνόπουλο - Ζούμε...
Διαφήμιση