Στον κόσμο της Νίκης Κεραμέως

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

* Γράφει η Νικόλ Λειβαδάρη

Στον κόσμο της Νίκης Κεραμέως προειδοποιείς με υποχρεωτικούς εμβολιασμούς τους εκπαιδευτικούς και κάνεις μετάνοιες στους – άνευ μάσκας – παπάδες.

Είσαι υπουργός Παιδείας αλλά έχεις τιμή σου καμάρι σου το χαρτοφυλάκιο των Θρησκευμάτων. Νομοθετείς υπέρ της αναβάθμισης της δημόσιας ανώτατης Παιδείας και εξομοιώνεις τα πτυχία της με εκείνα των ιδιωτικών κολλεγίων της σειράς – ενίοτε και της συμφοράς. Πουλάς ως εθνικό όραμα την «αριστεία» κι αφήνεις τους άριστους έξω από τα Πανεπιστήμια. Τους στέλνεις απ’ ευθείας και συστημένους στους ιδιώτες – έτοιμη μαγιά για να «αριστεύσουν» και τα κολλέγια.

Στον κόσμο της Νίκης Κεραμέως καταθέτεις νομοσχέδιο για την αξιολόγηση και την μεταρρύθμιση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κλαίνε από συγκίνηση οι σχολάρχες. Η ΔΟΕ καταγγέλλει ότι «εξοβελίζεται η Δημοκρατία», η ΟΛΜΕ μιλά για «αντιδραστικό και αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο», η ΟΙΕΛΕ βλέπει αναστήλωση του κομματικού κράτους και του «επιθεωρητισμού», αλλά ο εκπρόσωπος των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων πάει στην Βουλή και δηλώνει ότι «η υπουργός είναι άξια συγχαρητηρίων για την τόλμη που επέδειξε». Λογικό .

Ουδείς άλλος είχε τολμήσει να αφαιρέσει κάθε εργασιακό δικαίωμα από τους εκπαιδευτικούς του ιδιωτικού τομέα. Ρέει αίμα στις εργασιακές συνθήκες και στις απολύσεις στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια εν μέσω πανδημίας, αλλά δεν ανοίγει πολιτική μύτη.

Στον ίδιο κόσμο, καταργείς τις κοινωνικές επιστήμες από τα Λύκεια και είσαι είναι βήμα πριν στείλεις τα παιδιά υποχρεωτικά στο κατηχητικό τις Κυριακές. Αντί για κοινωνιολογία, διδάσκεις λατινικά, θρησκευτικά και ιδεολογικό αναθεωρητισμό. Μαζί, αναθεωρείς και τον διαφωτισμό, σε παγκόσμια πρώτη.

Κόβεις από την Αρχιτεκτονική τον άριστο που είχε 20.988 μόρια γιατί δεν έπιασε την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στο σχέδιο – το μάθημα, που δεν διδάσκεται στα σχολεία γιατί το είχες καταργήσει εσύ  στην αρχή της χρονιάς.

Το αιτιολογείς και λες πως «ούτε πέρσι πέρναγε», κι ας πέρναγε. Λες ακόμη ότι «δεν θέλουμε εισακτέους, θέλουμε αποφοίτους». Και επικαλείσαι τους ανεπαρκείς, τεμπέληδες και χαμηλού επιπέδου φοιτητές, που δεν παίρνουν ποτέ πτυχίο και κρατάνε τζάμπα τις θέσεις στα Πανεπιστήμια – τις οποίες, παρεμπιπτόντως, τώρα αφήνεις κενές. Για του λόγου το αληθές, λες ότι σχεδόν το 40% των ελλήνων φοιτητών δεν αποφοιτά ποτέ.

Δεν λες αλήθεια. Η επίσημη έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας λέει πως τα εγχώρια πανεπιστήμια έχουν ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά μη αποφοίτησης στην Ευρώπη: Το ποσοστό των φοιτητών που δεν τελειώνει τις σπουδές του από 14,2% που ήταν το 2009 είχε πέσει το 2018 μόλις στο 4,7%. Με ευρωπαϊκό μέσο όρο στο 10.8%.

Δεν σε εγκαλεί κανείς. Ο πρωθυπουργός σε στηρίζει και η κυβερνητική εκπρόσωπος δηλώνει ότι «η κυβέρνηση καταδικάζει τις επιθέσεις κατά της υπουργού Παιδείας που δεν γίνονται με πολιτικά επιχειρήματα αλλά αφορούν την υπόστασή της ως γυναίκας και ως μητέρας».

Το τελευταίο είχε να κάνει με την δήλωση του Νίκου Φίλη στην Βουλή ότι τα παιδιά της υπουργού θα ακούνε κάποτε ότι «η μητέρα τους κατέσφαξε τουλάχιστον 20.000 δεκαοκτάχρονα από τα Πανεπιστήμια». Κοινώς, η υπόθεση κηρύχθηκε σεξιστική και λήξασα – τόσο απλά.

Γενικώς τα πράγματα είναι απλά στον κόσμο της Νίκης Κεραμέως. Πας ιδιωτικό σχολείο, δεν δίνεις πανελλαδικές, και μετά πας Χάρβαρντ, Κολούμπια ή Γέιλ. Εάν, παρ’ ελπίδα, δώσεις πανελλαδικές και δεν περάσεις – εάν δεν πιάσεις την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, φερ’ ειπείν – ξαναπάς Χάρβαρντ,  Κολούμπια ή Γέιλ. Για σένα δεν υπάρχει ποτέ ζήτημα αποτυχίας, υπάρχει μόνον ζήτημα τιμής…

Πηγή: anatropinews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τέμπη: Εντολή εισαγγελέα να αποκαλυφθούν ποιοί ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό

*Της Ελένης Καρανικόλα Κοντορούση - Δεκαπέντε μήνες μετά το...

Κασσελάκης: «Στα χέρια μας να κάνουμε το αύριο καλύτερο – Ριζική επανεκκίνηση του ΕΣΥ» (ΒΙΝΤΕΟ)

Το πολύπαθο νοσοκομείο της Κω επισκέφθηκε την Τετάρτη 24 Απριλίου ο πρόεδρος...

Ευρωεκλογές 2024: Το εμπόριο πατριωτισμού του Μητσοτάκη – Τι κρύβει η επιλογή Μπελέρη

*Του Σπύρου Σουρμελίδη - Αντί να επιβάλει το Ευρωπαϊκό...

Η ΑΔΑΕ λέει να στην ενημέρωση Ανδρουλάκη για την παρακολούθησή του 

Εξελίξεις στην υπόθεση παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, με την ΑΔΑΕ να υπερψηφίζει (με...
Διαφήμιση