Στις πληγείσες περιοχές της βόρειας Εύβοιας ο Αλέξης Τσίπρας (Βίντεο)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Τις πληγείσες περιοχές από την πυρκαγιά στην Εύβοια επισκέπτεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έφτασε στο σημείο μέσω της Αρκίτσας, από όπου επιβιβάστηκε σε ferry boat.

Έκκληση να ενισχυθούν τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης, απεύθυνε από τις πληγείσες περιοχές της Εύβοιας ο Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας παράλληλα την άμεση εξαγγελία αποζημιώσεων για τους ανθρώπους που έχασαν τις περιουσίες τους από το πέρασμα της φωτιάς.

Ο Αλ. Τσίπρας τονίζοντας ότι «η χώρα βιώνει μια τεράστια οικολογική καταστροφή» και ότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που χάνουν την περιουσία τους, βιώνουν ένα δράμα επεσήμανε ότι «οφείλουμε να ανασχεδιάσουμε τον τρόπο λειτουργίας της για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων τα οποία από εδώ και στο εξής θα επικρατήσουν σύμφωνα με τους ειδικούς».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έφτασε το πρωί στη Λίμνη Ευβοίας, όπου είχε συνάντηση και ενημερώνεται για τη δραματική κατάσταση στην περιοχή από στελέχη του Λιμενικού και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως ο Δήμαρχος της Αιδηψού.

Στελέχη του Λιμενικού ενημέρωσαν τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τη χθεσινή επιχείρηση διάσωσης, όπου χρησιμοποιήθηκαν τα υπηρεσιακά σκάφη και άλλα μικρά σκάφη που βρισκόντουσαν στην περιοχή για να απεγκλωβιστεί ο κόσμος, καθώς η φωτιά έφτασε στη θάλασσα. “Πήραμε 79 ενήλικες και έξι παιδάκια” είπε ο εκπρόσωπος του Λιμενικού.

“Το σημαντικό είναι ότι φροντίσατε να είστε εκεί. Σας ευχαριστούμε.” σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι «η κρατική μηχανή δεν λειτούργησε υποδειγματικά, όπως και παλαιότερα» και αναρωτήθηκε τι θα γινόταν σε περίπτωση που φυσούσαν ισχυροί άνεμοι.

Μάλιστα κάλεσε αυτούς «που επέλεξαν στο παρελθόν την τυμβωρυχία, να μην προκαλούν σήμερα με δηλώσεις αυτοθαυμασμού πάνω στα ερείπια» και σημείωσε ότι «είναι προτιμότερο να λες την αλήθεια παρά να δίνεις μια ψεύτικη εικόνα όταν η καταστροφή είναι γύρω σου».

«Αντιλαμβάνομαι και υιοθετώ την προτεραιότητα της προστασίας της ανθρώπινης ζωής» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας ότι αν και είναι κατανοητή εκκένωση των οικισμών «δεν μπορεί να είναι η μόνη έγνοια» της Πολιτείας και κατά τα άλλα να αφήνονται οι πυρκαγιές να σβήσουν στη θάλασσα.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Leftdoor.eu συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ

Το documentonews.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε για...

Φτάνει μια 24ωρη απεργία; Αντέχουμε 60 χρόνια μνημόνια;

*Του Δημήτρη Κωστάκου - Πυρετωδώς προετοιμάζονται ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ, Εργατικά...

Ένταση στη Μέση Ανατολή / Το Ισραήλ αποφάσισε: «Το χτύπημά μας κατά του Ιράν θα είναι επώδυνο»

«Επώδυνα» αντίποινα κατά του Ιράν αποφάσισε το μικρό υπουργικό...
Διαφήμιση