Στη Μόσχα ο πρώην Γερμανός καγκελάριος Σρέντερ για συνάντηση με Πούτιν

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ο πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ βρίσκεται στη Μόσχα προκειμένου να συναντηθεί ήδη σήμερα με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν, σε μια προσπάθεια διαμεσολάβησης με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, αναφέρει η ιστοσελίδα Politico.

Ο κ. Σρέντερ βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στο στόχαστρο πολιτικών αντιπάλων, αλλά και φίλων και συνεργατών του, λόγω της επιμονής του να παραμένει στέλεχος των κρατικών ρωσικών κολοσσών ενέργειας.

Τηλεφωνικές επαφές Ζελένσκι με Μπόρις Τζόνσον και Εμανουέλ Μακρόν

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι συζήτησε για περαιτέρω υποστήριξη στην Ουκρανία από τη Βρετανία με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και ότι συζήτησε για ειρηνευτικές συνομιλίες με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

“Συνεχίζεται ο διάλογος με τους ηγέτες του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας. Ενημερώθηκαν για τα νέα εγκλήματα της Ρωσίας κατά του λαού”, έγραψε στο Twitter ο Ζελένσκι, χωρίς να δώσει αμέσως περισσότερες λεπτομέρειες για τις συνομιλίες που είχε.

Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ προσπαθεί να βρει τρόπους να στηρίξει την Ουκρανία

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα «μελετά» την πιθανότητα να αναπτύξει νομισματικά «εργαλεία» για να στηρίξει την Ουκρανία, δήλωσε σήμερα η πρόεδρός της, Κριστίν Λαγκάρντ.

Ένας από τους στόχους είναι να διευκολυνθεί η πρόσβαση του Κιέβου στη διατραπεζική αγορά, διευκρίνισε η Λαγκάρντ.

«Εξετάζουμε, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Αγορά, πώς θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε εργαλεία για τη στήριξη του λαού και των ουκρανικών αρχών», είπε η πρόεδρος της ΕΚΤ, διευκρινίζοντας ότι αυτά θα μπορούσαν να ενσωματωθούν στα ήδη υπάρχοντα εργαλεία ανταλλαγής συναλλάγματος ή να στηριχθούν σε «άλλες μεθόδους».

Πηγή: documentonews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Leftdoor.eu συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ

Το documentonews.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε για...

Φτάνει μια 24ωρη απεργία; Αντέχουμε 60 χρόνια μνημόνια;

*Του Δημήτρη Κωστάκου - Πυρετωδώς προετοιμάζονται ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ, Εργατικά...

Ένταση στη Μέση Ανατολή / Το Ισραήλ αποφάσισε: «Το χτύπημά μας κατά του Ιράν θα είναι επώδυνο»

«Επώδυνα» αντίποινα κατά του Ιράν αποφάσισε το μικρό υπουργικό...
Διαφήμιση