Στην εισαγγελία πρωτοδικών Αθήνας η μητέρα των τριών κοριτσιών από την Πάτρα

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί η Ρούλα Πισπιρίγκουμητέρα των τριών παιδιών που έφυγαν από τη ζωή διαδοχικά μέσα σε τρία έτη στην Πάτρα. Η εξέλιξη έρχεται μετά την πληροφορία ότι στη Τζωρτζίνα ανιχνεύτηκε κεταμίνη. Πρόκειται για ουσία που χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες για την αναισθησία των ζώων και σε μικρές ποσότητες για αντικαταθλιπτικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας έχουν ολοκληρωθεί και τα ευρήματα βρίσκονται στα χέρια του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, ο οποίος θα συντάξει το πόρισμα με το οποίο θα προσδιορίζει την αιτία θανάτου της 9χρονης.

Έντονες αντιδράσεις για τη διαρροή του ιατρικού φακέλου

Νωρίτερα, σάλος ξέσπασε στον ιατρικό κόσμο μετά τη διαρροή στοιχείων του ιατρικού φακέλου της μικρής Τζωρτζίνας. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα στον οργανισμό της 9χρονης εντοπίστηκε η ουσία κεταμίνη την οποία σύμφωνα με τα εν λόγω ρεπορτάζ δεν χορήγησαν οι γιατροί του νοσοκομείου του Ρίου. Πρόκειται για ουσία που χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες για την αναισθησία των ζώων και σε μικρές ποσότητες ως αντικαταθλιπτικό.

Μετά τα εν λόγω δημοσιεύματα, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας και Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Άννα Μαστοράκου, με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook κάνει λόγο για «αδιανόητη» εξέλιξη, «παραβίαση δεοντολογίας» και «έλλειψη σεβασμού στο ιατρικό έργο και στα δικαιώματα των ασθενών».

Η ίδια υπογραμμίζει ότι δεν επιτρέπεται στοιχεία απόρρητου ιατρικού φακέλου και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα να βρίσκονται σε δημόσια θέα «και μάλιστα χωρίς την κατάλληλη ιατρική ερμηνεία, η οποία θα δοθεί αρμοδίως από τους θεράποντες ιατρούς στις δικαστικές αρχές».

Ακόμη, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας μιλώντας στο thebest.gr δήλωσε ότι έλαβε γνώση για τη διαρροή λεπτομερειών του ιατρικού φακέλου παιδιού που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο του Ρίου, προσθέτοντας ότι «αυτό καταρχήν είναι παράβαση της νομοθεσίας περί ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και δευτερευόντως δεν μπορεί να ερμηνεύει ο καθένας, πέρα από τους θεράποντες ιατρούς».

Η κα Μαστοράκου πρόσθεσε δε ότι έγινε δέκτης παραπόνων από τους θεράποντες ιατρούς.

Πληροφορίες που μεταδίδει το ίδιο τοπικό μέσο αναφέρουν ότι η διαρροή των στοιχείων του ιατρικού φακέλου έγινε από το νοσοκομείο του Ρίου, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονες εντάσεις στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Τέλος σημειώνεται ότι το εξειδικευμένο εργαστήριο της Θεσσαλονίκης, έχει ήδη στείλει τα αποτελέσματα του ποσοτικού ελέγχου της ουσίας που βρέθηκε στο αίμα του κοριτσιού, στον ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιανη ο οποίος καλείται να προχωρήσει στην τελική αξιολόγηση και να την παραδώσει, με σαφή αιτία θανάτου, στις αστυνομικές αρχές.

Πηγή: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Γάζα: Καταγγέλλουν για εγκλήματα πολέμου – Ζητούν διεθνή έρευνα για τους ομαδικούς τάφους

Αποτροπιασμό και φρίκη έχει προκαλέσει η είδηση για τον...

Πόλεμος δηλώσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ για τους “Σπαρτιάτες”

*Του Ανδρέα Μαραθιά - Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται ο...

ΚΚΕ για τη συνέντευξη Μητσοτάκη: “Είναι γνωστά τα εκβιαστικά του διλήμματα”

Το σχόλιο - δήλωση ΚΚΕ για την συνέντευξη Μητσοτάκη. «Ο κ. Μητσοτάκης...

Ακρίβεια: Έρχεται νέος γύρος ανατιμήσεων – Ποιό το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού

*Του Γιάννη Αγουρίδη - Νέο κύκλο ανατιμήσεων «βλέπουν» παράγοντες...
Διαφήμιση