Στάσσης ΕΠΕ, θυγατρική της Μαξίμου Α.Ε.

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Γράφει ο Θανάσης Καρτερός – Αυτός ο ΔΕΗ-Στάσσης πρέπει τελικώς να πάρει το  Όσκαρ αριστείας για πολλούς λόγους. Και γιατί τσεπώνει 360 χιλιάρικα τον χρόνο – χώρια τα μπόνους που δίνει στον εαυτό του. Και γιατί πολλαπλασίασε τους διευθυντές και τους υποδιευθυντές της ΔΕΗ, όπως ο Ιησούς τους άρτους, πολλαπλασιάζοντας και τους μισθούς τους. Και γιατί είναι από τους πρωταγωνιστές των ουρανοκατέβατων κερδών τής κάποτε δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού, που μεταφράζονται σε ουρανοκατέβατες κατακεφαλιές για τους κοινούς θνητούς. Και γιατί χτίζει ένα ανάκτορο -μα τι ανάκτορο!- στην Τζια. Και γιατί κάτι θολό υπάρχει με τις ακαδημαϊκές του περγαμηνές. Αλλά και γιατί τον έχει το Μαξίμου φλουρί κωνσταντινάτο.

Και γιατί τον έχει το Μαξίμου φλουρί κωνσταντινάτο; Μα γιατί είναι δικό τους παιδί. Δικός τους άνθρωπος. Αίμα από το γαλάζιο αίμα τους. Μητσοταρχόμενος, πλούσιος, ιδιοκτήτης πολυτελέστατης εξοχικής κατοικίας, άρα ο κατάλληλος άνθρωπος να γελάει και να δέρνει με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Με το ρεύμα του κοσμάκη. Με τους ισολογισμούς και τις μετοχές μιας εταιρείας που μέχρι χθες ήταν δημόσια. Τι δεν καταλαβαίνετε; Ο Στάσσης δεν είναι άνθρωπος, είναι ιδέα. Δεν είναι ύλη, είναι πνεύμα ανώτερο. Δεν είναι απλώς αστός, είναι καθεστώς. Από εκείνους τους ευτυχείς κατοίκους της δυστυχούς Ελλάδας που δεν έχουν δικαίωμα, αλλά υποχρέωση να φτωχαίνουν τους άλλους, για να πλουτίζουν αυτοί.

Ένας πιστός μαθητής του Μητσοτάκη εν ολίγοις. Που έχει εμπεδώσει το ηθικό πρόσταγμα ενός αρχηγού που χρωστάει τα μαλλιοκέφαλά του, διαθέτει δεκάδες ακίνητα μέχρι Βολτέρου, μοιράζει δισεκατομμύρια με απευθείας αναθέσεις, επιφυλάσσει για τον εαυτό του πλούσια ζωή κι ας πάει και το παλιάμπελο των άλλων. Και -κόσμημα στην κορώνα της ηθικής του- είναι και συγκάτοχος με το κράτος μιας τεράστιας συλλογής που απέκτησε με τον κόπο Κύριος οίδε ποιων και πόσων αρχαιοκαπήλων. Τοις κείνου ρήμασι πειθόμενος λειτουργεί λοιπόν και ο Στάσσης. Εισόδημα μεγάλο, και ζωή ρεγάλο, και σπιταρόνα στην Τζια, και ό, τι άλλο ήθελε προκύψει. Στάσσης ΕΠΕ, η θυγατρική της Μαξίμου Α.Ε.

Και γιατί κάποιοι αισθάνονται τώρα κορόιδα όπως ο κυρ-Μέντιος του Βάρναλη; «Δούλευε για να στουμπώσει, όλ’ η χώρα κι οι Καμπόσοι. Mη ρωτάς το πώς και τι, να ζητάς την αρετή!».

Πηγή: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τέμπη: Εντολή εισαγγελέα να αποκαλυφθούν ποιοί ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό

*Της Ελένης Καρανικόλα Κοντορούση - Δεκαπέντε μήνες μετά το...

Κασσελάκης: «Στα χέρια μας να κάνουμε το αύριο καλύτερο – Ριζική επανεκκίνηση του ΕΣΥ» (ΒΙΝΤΕΟ)

Το πολύπαθο νοσοκομείο της Κω επισκέφθηκε την Τετάρτη 24 Απριλίου ο πρόεδρος...

Ευρωεκλογές 2024: Το εμπόριο πατριωτισμού του Μητσοτάκη – Τι κρύβει η επιλογή Μπελέρη

*Του Σπύρου Σουρμελίδη - Αντί να επιβάλει το Ευρωπαϊκό...
Διαφήμιση