Σπ. Κίντζιος, πρύτανης Γεωπονικού: Κανένα κυβερνητικό ενδιαφέρον για την βραβευμένη εφεύρεσή μας ανίχνευσης του Covid

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Το δεύτερο βραβείο σε παγκόσμιο διαγωνισμό καινοτομίας έλαβε το Γεωπονικό πανεπιστήμιο, για την εφεύρεση που ανιχνεύει τον Covid σε 3 λεπτά.

“Καμμία απολύτως ανταπόκριση δεν είχαμε από το ελληνικό κράτος, ενώ ήδη έχουν ενδιαφερθεί για την πατέντα ιδιώτες κολοσσοί Ελληνες και ξένοι, αλλά και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας” τόνισε στον ρ/σ “Στο Κόκκινο 105,5”, μιλώντας στην Ευγενία Λουπάκη και τον Χρυσόστομο Λουκά ο πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, καθηγητής Βιοτεχνολογίας Σπύρος Κίντζιος. 

“Δεν υπάρχει περίπτωση να δώσουμε αυτό το προϊόν πολύχρονης έρευνας, έναντι χρημάτων. Η πατέντα είναι διαθέσιμη, είναι δημόσιο αγαθό, είναι προσφορά του Ελληνικού Δημόσιου Πανεπιστημίου, που θα μπορούσε να βοηθήσει όχι μόνο τους Ελληνες που αναγκάζονται να πληρώνουν συνεχώς για τεστ, αλλά και τους ανθρώπους στις λεγόμενες χώρες του τρίτου κόσμου, που στερούνται βασικά ιατρικά εφόδια για ν’ αντιμετωπίσουν την πανδημία”

Είναι χαρακτηριστικό ότι στον ίδιο διαγωνισμό την πρώτη θέση με βραχεία κεφαλή κατέλαβε το φημισμένο αμερικανικό πανεπιστήμιο John Hopkins για έναν τομογράφο που είχε επιδοτηθεί με 30 εκατομμύρια δολλάρια! 

“Οπως καταλαβαίνετε ήταν αδύνατον να μην το δώσουν εκεί που είχαν δώσει τα χρήματά τους” είπε ο πρύτανης. “Ωστόσο ήρθαμε ουσιαστικά πρώτοι γιατί πρωτεύσαμε στον τομέα άμεσης εφαρμογής της εφεύρεσής μας. Και δεν είχαμε ούτε ένα τηλεφώνημα, όχι συγχαρητηρίων, ούτε ενδιαφέροντος από κανένα υπουργείο”υπογράμμισε ο κ. Κίντζιος. “Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στις ελληνικές δυνάμεις, πλην ιδιωτικών συμφερόντων. Δόθηκαν 3 εκατομμύρια ευρώ σε ιδιώτες για δημιουργία ελληνικού σελφ- τεστ, το οποίο δεν είδαμε ποτέ. Το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο όμως, είναι τρίτο σε καινοτομία στον κόσμο. Οι απόφοιτοί μας είναι περιζήτητοι σε όλες τις προηγμένες χώρες και αμείβονται όπως τους αξίζει. Η κυβέρνηση δυστυχώς το αγνοεί και το υποβαθμίζει.”

Η συσκευή που εφηύρε το Γεωπονικό και σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή έγιναν οι κλινικές δοκιμές αποτελείται από έναν αισθητήρα κι ένα APP που χρειάζεται ένα κινητό ή ένα τάμπλετ. Είναι δε πολλαπλών χρήσεων.

Πηγή: Ρ/Σ “Στο Κόκκινο 105,5”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού για τα Τέμπη – Θα απολογηθεί για το μπάζωμα

Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή του τέως...

Έρευνα Eteron: Εργασιακή εξουθένωση και χαμηλοί μισθοί για τους νέους εργαζόμενους

Στοιχεία που θα πρέπει να χτυπήσουν ηχηρό «καμπανάκι» στις αρμόδιες αρχές,...

Έγκλημα στα Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο που μεταφέρθηκαν τα μπάζα

Νέες εξελίξεις φέρνει στην υπόθεση του εγκλήματος στα Τέμπη η επιμονή των συγγενών των...

Δημ. Κωνσταντακόπουλος: Πώς η Ελλάδα μπορεί να εμπλακεί επικίνδυνα στην κρίση της Μέσης Ανατολής (ΒΙΝΤΕΟ)

*Συνέντευξη του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου στον Πάρι Καρβουνόπουλο - Ζούμε...
Διαφήμιση