Σοφία Φιλιππίδου προς Μενδώνη: ”Με προσπερνάτε σαν να είμαι επαίτης”

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Αγανακτισμένη και πικραμένη, η ηθοποιός Σοφία Φιλιππίδου, που είδε την πρότασή της για θεατρική παράσταση συγκεκριμένου έργου να μην βρίσκεται, όπως και αρκετές άλλες, μέσα στις πρόσφατες επιχορηγήσεις του υπουργείου Πολιτισμού, απέστειλε μια ανοιχτή επιστολή προς τους Λίνα Μενδώνη και Νικόλα Γιατρομανωλάκη, όπου αναδεικνύει και καταγγέλλει, μεταξύ άλλων, τις παθογένειες και τα στρεβλά, κατά τη γνώμη της, σημεία του θεσμού. Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής της:

“Είχατε δεν είχατε καταφέρατε να με ταπεινώσετε με την προσβολή σας μέσα στον δεκαπενταύγουστοΜια δυνατή φωνή μέσα μου μου λέει ότι με απορρίψατε μάλλον γιατί είμαι υπερ το δέον επιμελής, έντιμη, εργατική και δημιουργική και γιατί ξόδεψα και τα δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ που μου δώσατε πέρσι για την παράσταση «Τα τρία φιλιά… η Σταχτιά γυναίκα» του Κωνσταντίνου Χρηστομάνου και έβαλα και από την τσέπη μου (εγώ η ίδια δεν πληρώθηκα για τίποτα) για να ανεβάσω -εν μέσω πανδημίας και με όλες τις προφυλάξεις- το έργο. Πλήρωσα τους ηθοποιούς και όλους τους συνεργάτες μου τα ενοίκια τα ένσημα κλπ. όπως και το συνεργείο κινηματογράφησης και για να ντοκουμεντάρω την δουλειά έκανα ένα εναλλακτικό «θεατροφίλμ» με το έργο πριν την παράσταση (πρεμιέρα προβολής 26 Ιουλίου) και είμαι έτοιμη να ανεβάσω την παράσταση σε θέατρο μόλις αυτό είναι εφικτό. Πίστευα πως έτσι θα είμαι συνεπής στις υποχρεώσεις μου απέναντι στο Υπουργείο, σε σας που με κρίνετε και απέναντι στο καλλιτεχνικό μου όραμα. Επί πλέον μελέτησα 850 μειλ ηθοποιών -επειδή προσκάλεσα σε οντισιόν νέους ηθοποιούς- και είδα διαδικτυακά 110 ηθοποιούς εκ των οποίων διάλεξα τέσσερις για τις ανάγκες τις παράστασης.

Ειλικρινά πίστευα πως όλα αυτά και επιπλέον η διετής έρευνα που έκανα γύρω από τον συγγραφέα καθώς και η διασκευή δυο μεγάλων, δύσκολων και άπαικτων έργων του νεοελληνικού θεάτρου θα ήταν τα εχέγγυα για την επιβράβευση μου. Αλλά όχι μάλλον δεν θέλετε έτσι ή δεν μου το ‘χατε…Αν κάνω αίτηση για επιχορήγηση τα τρία τελευταία χρόνια της πεντηκονταετούς θεατρικής ζωής μου, είναι γιατί επιζητώ την επιβράβευση την ενθάρρυνση και την αναγνώριση του Υπουργείου για την θεατρική έρευνα, την προσφορά, την διδασκαλία και το υπόλοιπο έργο μου με τις ομάδες! Χρόνια τώρα με βλέπετε και δεν με βλέπετε…με προσπερνάτε σαν να είμαι επαίτης με κάνετε να αισθάνομαι άσχημα ενώ ρίχνετε άφθονο φως στα έργα «φίλων» σας. Στην περίπτωση μου θα έπρεπε να ντρέπεστε που με φέρατε ακόμη μια φορά σ αυτήν την δεινή θέση. Θα τα ξαναπούμε.”

Σοφία Φιλιππίδου

* Από την ιστοσελίδα της ηθοποιού

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Μητσοτάκης: Μετά το 3ήμερο της φθοράς στη Βουλή ανακοίνωσε κατώτατο μισθό 830 €, καθαρά 706

Στα 830 ευρώ μικτά από 780 σήμερα αυξάνεται από την 1η Απριλίου ο κατώτατος...

Υπόθεση Κολωνού: Ένοχος ο Μίχος για τα κακουργήματα – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Ένοχο για βιασμό κατά πλειοψηφία έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον 55χρονο...

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Τζαμπάλια και το Χαλέπι της Συρίας

Το Ισραήλ επεκτείνει τη «νεκρή ζώνη» στη Γάζα, παράλληλα με...

Βαθιά τραυματισμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τίποτα δεν είναι ίδιο πλέον όπως πριν

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Ερώτημα είναι πλέον ακόμα...
Διαφήμιση