Σκουρλέτης για νομοσχέδιο ΕΦΚΑ: Να αποσύρετε το νομοσχέδιο και να κάνετε εκλογές (βίντεο)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τον ΕΦΚΑ στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πάνος Σκουρλέτης, επεσήμανε:

Κύριε υπουργέ, αυτά που θα αναφέρω δεν έχουν να κάνουν μόνο με εσάς, έχουν να κάνουν και με τον απουσιάζοντα υπουργό, αλλά και συνολικά με την κυβέρνησή σας.

Ειλικρινά «υποκλίνομαι» μπροστά στην τεχνογνωσία της κοινωνικής κατεδάφισης που έχετε επιδείξει σε πάρα πολλές περιπτώσεις. Αυτή η συνταγή, που κινείται στη λογική του σοκ και δέος, την είδαμε και σε προηγούμενες δεκαετίες. Τηρουμένων των αναλογιών, μετεξελιγμένη την ακολουθείτε και τώρα. Ιδιαίτερα ο προϊστάμενος υπουργός σας, έχει αναπτύξει μια τρομακτική τεχνογνωσία. Είναι ο άνθρωπος που έχει αναλάβει όλες τις δύσκολες υποθέσεις. Ολυμπιακή, ΔΕΗ, μαζί σας την επικουρική ασφάλιση και τώρα τον ΕΦΚΑ. Η συνταγή αυτή προβλέπει ότι, πρώτα απ’ όλα, απαξιώνουμε την επιχείρηση, τον Οργανισμό, τους υπαλλήλους. Τους στοχοποιούμε, εξαπολύουμε μια επικοινωνιακή στρατηγική και μετά είτε πουλάμε απαξιωμένη την επιχείρηση ή πλευρές του Οργανισμού τις ιδιωτικοποιούμε. Αυτό, περίπου, κάνετε και τώρα.

Τι μας θυμίζουν όλα αυτά; Αυτά που λέγατε για να μας πείσετε ότι ήταν μονόδρομος, σε άλλες δεκαετίες, το να υπαχθούμε στο καθεστώς των μνημονίων. Θυμόσαστε ότι τότε για όλα έφταιγαν οι Δημόσιοι Υπάλληλοι; Ότι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι ήταν η αιτία του μεγάλου χρέους; Όταν έγκριτοι δημοσιογράφοι σε μεγάλα συστημικά κανάλια μας έλεγαν ότι είναι πάνω από ένα εκατομμύριο οι Δημόσιοι Υπάλληλοι και μια ολόκληρη κοινωνία στοχοποιούσε όσους εργάζονταν στο Δημόσιο; Και αντί η προσπάθεια να είναι να υπάρξουν οι αναγκαίοι εκσυγχρονισμοί έτσι ώστε να έχουμε την καλύτερη υπηρεσία προς τους πολίτες, εσείς στοχοποιούσατε τους Δημόσιους Υπαλλήλους. Μετρήθηκαν βεβαίως τότε και βρέθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες λιγότεροι, ο στόχος, όμως, είχε επιτευχθεί, η προπαγάνδα είχε περάσει.

Δεν κρατάτε, όμως, κανένα πρόσχημα! Είπε ο υπουργός το πρωί ότι μας φταίνε οι συνδικαλιστές, διότι θα συμμετέχουν στις Επιτροπές κι αυτοί! Οι συνδικαλιστές τι είναι τελικά, αν δεν συμμετέχουν, στο όνομα της εκπροσώπησης των εργαζομένων; Που το πάτε; Υπάρχει, τελικά, ένα τέλος σε αυτή την ακραία, νεοφιλελεύθερη, αντικοινωνική λογική που θέλει να ισοπεδώσει τα πάντα;


Ποιο είναι το περιβάλλον της εργασίας σήμερα στην Ελλάδα; Στη ΔΕΗ είδαμε ότι έχετε μια ανάλογη πρακτική υψηλά αμειβόμενων κομματικών στελεχών. Προκλητικές αμοιβές! Τα μπερδεύετε εδώ μέσα από non paper που αναμασούν οι βουλευτές της πλειοψηφίας συγκρίνοντας ανόμοιες καταστάσεις, ενώ πριν από λίγους μήνες μας λέγατε ότι η ΔΕΗ καταρρέει. Ο υπουργός, όταν ήταν υπουργό Ενέργειας αγωνιούσε κάθε πρωί αν θα ανάψει το φως και αν θα έχει ρεύμα, όπως μας έλεγε εδώ. Και όλα αυτά γιατί; Για να δικαιολογήσει τις βαρύτατες χρεώσεις στα τιμολόγια και αμέσως μετά όλα να λυθούν. Έλα, όμως, που η σημερινή πραγματικότητα σας διέψευσε. Διότι ενώ έχετε απολέσει ένα εργαλείο άσκησης ενεργειακής πολιτικής, ήρθε η ακρίβεια, η ενεργειακή κρίση, για να δείξει πόσο αδιέξοδος είναι αυτός ο δρόμος. Βεβαίως το «μάρμαρο» το πληρώνουν οι πολίτες.

Τι κάνετε, τηρουμένων των αναλογιών, στους Δήμους; Συγκροτήσατε Αναπτυξιακούς Οργανισμούς και το Ελεγκτικό Συνέδριο, πριν από δύο ημέρες, είπε ότι η προσπάθεια να υλοποιηθούν έργα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τους Αναπτυξιακούς Οργανισμούς των ΟΤΑ, αλλά και το να καλυφθούν συγκεκριμένες ανάγκες σε προσωπικό μέσα από προσλήψεις έξω από το ΑΣΕΠ -να κι εκεί η ίδια λογική- μέσω των Αναπτυξιακών Οργανισμών, είναι αντισυνταγματική. Σας το είχαμε πει. Τώρα είναι στον «αέρα» δεκάδες έργα.


Τι ακριβώς κάνετε στα νοσοκομεία; Σας το είπε ο κ. Βαρεμένος πριν. Αυτή τη στιγμή χιλιάδες εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, που σχετίζονται με την καθαριότητα, την φύλαξη, την σίτιση, οι οποίοι έχουν ατομικές συμβάσεις εργασίας, απολύονται. Για ποιο λόγο; Όχι επειδή δεν είναι αναγκαίοι -φανταστείτε ότι αυτό συμβαίνει σε καιρό πανδημίας- αλλά επειδή το δικό σας μοντέλο για την εργασία, η δική σας ιδεοληπτική αντίληψη, σας επιβάλλει να εκχωρήσετε αυτές τις υπηρεσίες σε εργολάβους. Οι εργολάβοι προφανώς θα προτάξουν το εργολαβικό κέρδος τους και αυτό θα είναι κάτι επιπλέον, το οποίο θα χρεωθεί στην λειτουργία των νοσοκομείων, με αποτέλεσμα ούτε καλύτερες υπηρεσίες να έχουμε, ούτε οι εργαζόμενοι να αμείβονται καλύτερα, αλλά και να υπάρχει μια συνολική επιβάρυνση.

Στην Τράπεζα Πειραιώς εκβιάζονται οι καθαρίστριες, που δουλεύουν από την Αγροτική απ’ όσο γνωρίζω, εδώ και δεκαπέντε και είκοσι χρόνια, να δουλέψουν με 190 ευρώ, αλλιώς θα απολυθούν!


Στην COSCO γίνονται μεγάλοι αγώνες γιατί ζητούν Συλλογικές Συμβάσεις. Αυτές που οι πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις της δικής σας κυβέρνησης θέλησαν να τις αποψιλώσουν και να τις ακυρώσουν.

Στην efood που είχε υπερκέρδη αυτή την χρονιά, λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας, εξαιτίας του δικού σας θεσμικού πλαισίου είπαν στους συμβασιούχους εργαζόμενους των τριών, των πέντε μηνών -αλλά μισθωτοί- ότι «αν θέλετε να συνεχίσετε και να μην απολυθείτε, θα θεωρείστε συνεργάτες». Για να μετακυλήσουν το κόστος της Ασφάλισης σ’ αυτούς και να χάσουν έστω κι αυτά τα λιγοστά δικαιώματα που έχουν ως μισθωτοί. Οι υπερωρίες, τα δεκάωρα, έγιναν για πρώτη φορά απλήρωτα. Η Επιθεώρηση Εργασίας, ένα εργαλείο του Υπουργείου Εργασίας, μας λέτε ότι πρέπει να είναι μια ανεξάρτητη αρχή, βάζοντας μάλιστα και το ρητορικό ερώτημα «μα είναι δυνατόν να θέλετε να υπάγεται στον υπουργό Εργασίας η Επιθεώρηση Εργασίας; Με εμπιστεύεστε -λέει ο κ. Χατζηδάκης- περισσότερο εμένα;». Όχι, αλλά πρέπει να υπάρχει πολιτικός έλεγχος και να κριθείτε εάν δεν κάνει καλά τη δουλειά της η Επιθεώρηση Εργασίας. Αυτή την πρακτική την ακολουθήσατε κατά κόρον τα προηγούμενα χρόνια, πριν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλθει στην κυβέρνηση το 2015, όταν η Επιθεώρηση Εργασίας έβγαζε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ τις επισκέψεις που ήταν να κάνει. Προσέξτε, η Επιθεώρηση έκανε προαναγγελία των επισκέψεων στις Επιχειρήσεις και «έπεφταν» τα τηλέφωνα, έτσι ώστε να μην υπάρχει αντικείμενο ουσιαστικού ελέγχου.


Σαν να μην έφτανε αυτό, όταν συγκροτήσατε την κυβέρνησή σας, βάλατε ανθρώπους, δεν κρατήσατε ούτε εδώ τα προσχήματα, οι οποίοι είναι οι άνθρωποι του ΣΕΒ. Ο κ. Σκέρτσος, ο διευθυντής του ΣΕΒ, αυτή τη στιγμή έχει μια σημαίνουσα θέση παρά τω πρωθυπουργώ και ενεργοποιήσατε όλους τους μηχανισμούς για να ξηλώσετε οποιοδήποτε μέτρο αποκατάστασης των εργασιακών δικαιωμάτων έλαβε η δική μας κυβέρνηση. Αυτά τα βήματα που έγιναν μετά την έξοδο από τα μνημόνια. Πρόσφατο παράδειγμα η ιστορία με τις τριετίες. Είπε ο υπουργός ότι υπερασπίστηκε, εκ μέρους του Δημοσίου, στο ΣτΕ την άποψη ότι θα πρέπει να ισχύουν. Νομοθετήστε, λοιπόν. Νομοθετήστε! Δεσμευτείτε σήμερα ότι θα νομοθετήσετε έτσι ώστε να ισχύσουν οι τριετίες. Είναι πολύ συγκεκριμένα τα ζητήματα. Την ίδια στιγμή βλέπουμε τα εργατικά ατυχήματα να αυξάνονται και αυτό δεν είναι άσχετο με την περιθωριοποίηση της Επιθεώρησης Εργασίας.

Στη ΛΑΡΚΟ ακολουθείτε μια ανάλογη συνταγή. Η ΛΑΡΚΟ αποτελεί την κλασική αποτύπωση του μοτίβου, όπου ο πάλαι ποτέ κραταιός δικομματισμός, απομυζούσε κρίσιμης σημασίας δημόσιες επιχειρήσεις, τις απαξίωνε και κάποια στιγμή, αφού τις είχε χρησιμοποιήσει ως «πελατειακά» συστήματα, ήρθε η ώρα να τις χαρίσει, δεν ξέρω τι άλλο πάτε να κάνετε. Σε ποια στιγμή όμως; Προσέξτε. Σε μια στιγμή που το νικέλιο ανεβαίνει, που είναι απαραίτητο στους συσσωρευτές και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για τις μπαταρίες, όταν μάλιστα βρισκόμαστε σε μια εποχή αναζήτησης νέων μορφών εξοικονόμησης και αποθήκευσης ενέργειας. Σε μια τέτοια στιγμή, λοιπόν, η ΛΑΡΚΟ πάει να πουληθεί. Είναι η ίδια ΛΑΡΚΟ που είχατε βάλει όλα τα σόγια σας σε διευθυντικές θέσεις. Είναι η ίδια ΛΑΡΚΟ που όταν ανέβαινε η τιμή, πήγατε να κλείσετε δεκαετή συμβόλαια σε χαμηλές τιμές για να υποστεί μια τεράστια ζημιά και κάποιοι να κερδίσουν. Και αυτά δεν τα ψάξατε ποτέ και αφορά και τις δύο κυβερνήσεις του δικομματισμού αυτή η πρακτική. Αυτά τα πράγματα είναι γνωστά.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, που συνιστά τον καμβά των εργασιακών συνθηκών σήμερα, έρχονται τα ζητήματα της ακρίβειας. Κάνατε μια αύξηση 2% από τις αρχές του χρόνου -μηδαμινή, το αντιλαμβάνεστε- και βγήκε ο πρωθυπουργός και εξήγγειλε μια νέα αύξηση από τον Μάιο. Το ερώτημα είναι αν αυτές οι αυξήσεις θα έρθουν ουσιαστικά να καλύψουν την απώλεια των εισοδημάτων, τη μείωση της αγοραστικής δύναμης, ιδιαίτερα όσων αμείβονται με τον κατώτατο μισθό ή βρίσκονται σε καθεστώς ημιαπασχόλησης, όπου εκεί φτάνει μέχρι 13% η απώλεια της αγοραστικής δύναμης ή θα έρθουν απλά και μόνο να λειτουργήσουν ως στάχτη στα μάτια του κόσμου.

Διότι οι προβλέψεις λένε -της Κομισιόν, όχι οι δικές μας- ότι ο πληθωρισμός τη χρονιά αυτή θα είναι πενταπλάσιος από αυτόν που έκλεισε την προηγούμενη χρονιά. Ήταν στο 1,2%; Στο 1,3%; Εκεί δεν ήταν, κύριε Τσακλόγλου; Κάντε τον πολλαπλασιασμό, βρείτε πόσα είναι τον χρόνο και πείτε μου αν το 2% ή το 5% θα είναι αναδρομική αύξηση ή μόνο για το υπόλοιπο της χρονιάς; Γιατί αν είναι για το υπόλοιπο της χρονιάς, αντιλαμβάνεστε ότι η αύξηση που θα δοθεί στον κατώτατο μισθό θα υπολείπεται από αυτή του πληθωρισμού.


Αυτή η κατάσταση έχει αποτυπωθεί σε αυτή την, πληθωριστική κατά κύριο λόγο, ανάπτυξη του τελευταίου έτους. Και μάλιστα πώς έχει αποτυπωθεί; Το μερίδιο της εξαρτημένης εργασίας έχει υποστεί μείωση σε σχέση με το μερίδιο των αμοιβών του κεφαλαίου. Αυτή είναι η πολιτική σας που γεννάει ανισότητες, διευρύνει τις ανισότητες και ουσιαστικά κινείται σε έναν δρόμο πολύ γνωστό, πολύ παλαιό, που δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να ανταποκριθεί στις σημερινές συνθήκες.

Έρχεστε, λοιπόν, εδώ με αυτήν ακριβώς τη λογική, στο παρόν νομοσχέδιο, εισάγετε όλες αυτές τις διατάξεις, τις κατάφωρα αντισυνταγματικές -τα ακούσατε και το πρωί- κινείστε σε μια λογική έμμεσης ιδιωτικοποίησης, προσβάλλετε Δημόσιους Υπαλλήλους. Στήσατε αυτήν την υπόθεση των δικηγορικών γραφείων που είπατε ότι θα βγάζουν συντάξεις, αλλά ήταν ένα Βατερλό. Προσέξτε. Πηγαίνει ο κόσμος σε ένα δικηγορικό γραφείο και του λέει «θέλω να δω τα εργασιακά μου, είναι μπερδεμένα τα πράγματα» και βάζετε κάποιους από αυτούς να εκδώσουν στους πελάτες τους συντάξεις στο όνομα της Δημόσιας Διοίκησης. Επειδή, όμως, σε τελική ανάλυση δεν ξέρουν πώς να το κάνουν, πάνε και ρωτάνε κάποιους που βγάζουν τη δουλειά, οι οποίοι είναι μόνιμοι υπάλληλοι στον ΕΦΚΑ. Γιατί να συμβαίνει αυτό, αντί να δείτε πώς θα στηρίξετε, όπως είχαμε κάνει εμείς, με νέο προσωπικό τον ΕΦΚΑ, που θα μεταλαμπαδεύσει την εμπειρία του ασφαλιστικού συστήματος;


Το ασφαλιστικό σύστημα έχει ανάγκη από την αποκατάσταση της αξιοπιστίας του, μιας τρωμένης αξιοπιστίας λόγω των δικών σας επιλογών εδώ και δεκαετίες. Ειπώθηκαν και το πρωί. Οι άτοκες καταθέσεις των κεφαλαίων των ταμείων στην Τράπεζα της Ελλάδος, τα δομημένα ομόλογα, τα παιχνίδια στο χρηματιστήριο, το κούρεμα, το περίφημο PSI, το οποίο οδήγησε σε μεγάλη καταστροφή. Άρα, λοιπόν, πώς να μην είναι κλονισμένη η εμπιστοσύνη του κόσμου; Και ερχόσαστε και μας λέτε για μια πραγματικότητα, αυτή τη στιγμή που σχετίζεται, πράγματι, με δομικά προβλήματα της ασφάλισης, χωρίς, όμως, να έχετε μία πρόταση για το πώς θα ξεπεραστούν και κυρίως για την εξεύρεση νέων κοινωνικών πόρων. Σε αυτή την αίθουσα, έχουν ακουστεί συγκεκριμένες προτάσεις. Προχθές, που κουβεντιάζαμε με αφορμή τα χιόνια και τη μεγάλη καταστροφή που υπέστη η Αττική, σε σχέση με τη διαχείριση που κάνατε στην κακοκαιρία, υπήρξε μία συγκεκριμένη πρόταση. Γιατί, καθώς η σύμβαση της Αττικής Οδού λήγει, δεν αποφασίζετε να τη διαχειρίζεται το Δημόσιο και ένα μέρος από αυτά τα έσοδα να πηγαίνει ως κοινωνικός πόρος στα ταμεία; Γιατί ο ΔΕΔΔΗΕ, που πουλήθηκε σε ένα fund αυστραλιανό, που διαχειρίζεται τις ασφαλιστικές εισφορές των Αυστραλών εργαζομένων -και δεν ξέρω πόσων άλλων ανά τον κόσμο-, να μη δινόταν στα ασφαλιστικά ταμεία, έτσι ώστε να έχουν μια μόνιμη ρυθμιζόμενη χρέωση ως έσοδο σε μια μονοπωλιακή συγκροτημένη αγορά; Διότι, απλούστατα, δεν σας ενδιαφέρει το δημόσιο συμφέρον. Δουλεύετε για τους λίγους, τους πάρα, μα πάρα πολύ λίγους.

Τώρα έρχεστε να βάλετε χέρι και στα ακίνητα, που λέτε ότι είναι στο ένα δισεκατομμύριο. Μόνο που η αξιοποίηση αυτών των ακινήτων, πέρα απ’ ότι θα μπορούσε, σε κάθε περίπτωση, να γίνει από τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, με αντίστοιχη βέβαια στήριξη, όχι με απαξίωση και στοχοποίηση, θα έπρεπε να έχει ως αντίληψη μέσα της και το σπέρμα της κοινωνικής αξιοποίησής τους. Άρα, για παράδειγμα, σε μια χώρα που τα νέα ζευγάρια αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα φτηνής στέγης, θα μπορούσαν αυτά τα ακίνητα να αξιοποιηθούν σε αυτή την κατεύθυνση. Σας έχουν περάσει αυτές οι σκέψεις από το μυαλό; Ή όλα θέλετε να τα τζογάρετε στη λογική του χρηματιστηρίου, της αυτορρυθμιζόμενης αγοράς, όπως συνηθίζετε να λέτε;


Αυτά είναι τα μεγάλα προβλήματα. Σε αυτά δεν έχετε απαντήσεις καινούργιες. Είναι πολύ παλιές, πολύ ξεπερασμένες οι απαντήσεις που δίνετε. Έχετε καταντήσει να είσαστε το κόμμα των απευθείας αναθέσεων, η κυβέρνηση των απευθείας αναθέσεων. Μέχρι και σε αυτό το νομοσχέδιο αυτή τη λογική εισάγετε. Σε σχέση με τι; Με την προμήθεια των τόνερ και των διαφόρων άλλων υλικών. Είστε πραγματικά απερίγραπτοι ή μάλλον πολύ προβλέψιμοι. Και τα δύο έχουν σημασία, ταυτόχρονα.

Όμως, να ξέρετε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ότι ήδη έχετε ηττηθεί στη συνείδηση των πολιτών. Και το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ακούσετε τι σας λένε, καταρχήν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ. Καταθέτω εδώ και τις προτάσεις που κάνουν, πολύ συγκεκριμένα. Διαβάστε, δεν είναι κακό να ακούτε τους εργαζόμενους. Έχουν δουλέψει προφανώς πολύ περισσότερο από εσάς και εμένα σε αυτό το αντικείμενο, άρα έχουν μια συσσωρευμένη εμπειρία.


Έχετε, λοιπόν, πραγματικά ηττηθεί στη συνείδηση των εργαζομένων και έτσι αναγκάζεστε να ερχόσαστε εδώ με ψέματα, με διαστρεβλώσεις, αναφέροντας, μάλιστα, το παράδειγμα του Κτηματολογίου σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος λειτούργησε με μια αντίστοιχη λογική. Δεν είναι έτσι τα πράγματα και το γνωρίζετε. Αυτό που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, σας το είπε και η κυρία Γεροβασίλη -ίσως να αναφερθούν και άλλοι συνάδελφοι μετά- ήταν να φτιάξει ένα μητρώο επιτελικών στελεχών μέσα στον ΑΣΕΠ, με ευθύνη του ΑΣΕΠ, με συγκεκριμένες σκληρές, διαυγείς διαδικασίες, αξιοκρατικά. Όλα αυτά, δηλαδή, τα οποία υπονομεύετε και δεν τολμήσατε να πείτε ότι θα τα υπονομεύσετε στον ελληνικό λαό πριν από τις εκλογές. Έρχεστε εδώ με ασύστολα ψεύδη, ασύστολα ψεύδη που μας έρχονται συνέχεια στο διαδίκτυο, μέσα από «χορηγούμενες» που κάνουν τα διάφορα μέσα, τα οποία τα έχετε χρηματοδοτήσει από τη λίστα Πέτσα!

Αυτό είναι το καθεστώς σας! Αυτό το καθεστώς έχει γίνει πια κατανοητό, ο χαρακτήρας του. Είστε ηττημένοι. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αποσύρετε τον νόμο και να προσφύγετε στη λαϊκή ετυμηγορία.

Πηγή: left.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...

Τέμπη: Οι ανακρίβειες Βορίδη και τα ψέματα της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος

Είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να θεωρείται “δυνατό χαρτί”...

ΣΥΡΙΖΑ: Οι μάσκες έπεσαν – Μητσοτάκης και Καραμανλής είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, καθώς ο...

Η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν θα καλύψει τις απώλειες της διετίας

*Του Ανδρέα Πετρόπουλου - Η αύξηση του κατώτατου μισθού...
Διαφήμιση