Σκάνδαλο Novartis: Mια ιστορία διαφθοράς, εγκλήματος και δίωξης (βίντεο)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Με ένα βίντεο διάρκειας 5,5 λεπτών στο οποίο μιλούν Δημήτρης Παπαδημούλης, Στέλιος Κούλογλου και Γιάννα Παπαδάκου, η Ευρωομάδα της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παρουσιάζει το σκάνδαλο Novartis. Ένα σκάνδαλο που έχει χαρακτηριστεί ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο δωροδοκίας στη σύγχρονη Ελλάδα όπως τονίζεται.

Η Ευρωομάδα της Αριστεράς σημειώνει ότι όταν αποκαλύφθηκε ότι ο «πολυεθνικός φαρμακευτικός κολοσσός Novartis είχε δωροδοκήσει πρώην πρωθυπουργούς, κορυφαίους πολιτικούς και χιλιάδες γιατρούς σε βιομηχανική κλίμακα, προκλήθηκε σοκ στο ελληνικό πολιτικό σύστημα».

Η Ευρωομάδα της GUE/NGL σημειώνει ότι «το σκάνδαλο αποκάλυψε σοβαρές απειλές για την ελευθερία του Τύπου, το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία υπό την παρούσα κυβέρνηση, η οποία προσπάθησε να φιμώσει τους πληροφοριοδότες, να παρέμβει στη δικαστική διαδικασία και να επιτεθεί στους δημοσιογράφους».

Υπενθυμίζεται, ότι τη Δευτέρα 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έκαναν παρέμβαση σχετικά με την κοινοτική οδηγία για την προστασία των προστατευόμενων μαρτύρων που βρίσκεται στον πάγο μετά την ένταση στο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Μεταξύ άλλων κάλεσαν την κυβέρνηση να συμμορφωθεί στις ενωσιακές και διεθνείς της υποχρεώσεις, δίχως οπισθοχωρήσεις υπαγορευόμενες από κομματικές ή άλλες σκοπιμότητες.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Λογαριασμοί ρεύματος / Φωτιά οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις στις χαμηλότερες καταναλώσεις

*Της Αντιγόνης Ζούντα - Τις μικρότερες καταναλώσεις φαίνεται ότι...

UEFA Ranking: Ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού – Αποκλεισμός του ΠΑΟΚ

Συντάκτης: Λευτέρης Παυλίδης - UEFA Ranking Ελλάδα: Φτάσαμε στα...

Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν

Την πληροφορία των χτυπημάτων του Ισραήλ στο Ιράν μετέδωσε πρώτο το...

ΗΠΑ: Η αστυνομία διέλυσε συγκέντρωση υπέρ της Παλαιστίνης στο πανεπιστήμιο Κολούμπια

Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος της Νέας Υόρκης μπήκαν σήμερα...
Διαφήμιση