Σκάνδαλο Novartis: Άνω κάτω η ΝΔ μετά την παρέμβαση Τουλουπάκη στο Ευρωκοινοβούλιο

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Μετά τις στοχευμένες διαρροές για την «έκρηξη» των Άδωνη Γεωργιάδη, Μάκη Βορίδη, Βασίλη Κικίλια και Παναγιώτη Πικραμμένου στο υπουργικό συμβούλιο με αφορμή την εισήγηση του Κώστα Τσιάρα για την ενσωμάτωση ευρωπαϊκής οδηγίας που ενισχύει το καθεστώς προστασίας των προστατευόμενων μαρτύρων, σειρά είχαν έξι «σαμαρικά» στελέχη, τα οποία σέρνουν τα εξ αμάξης στον υπουργό Δικαιοσύνης για την παρουσία της Ελένης Τουλουπάκη στη Διακομματική Επιτροπή κατά της Διαφθοράς του Ευρωκοινοβουλίου, ζητώντας παράλληλα την αποκάλυψη των στοιχείων των «Σαράφη» και «Κελέση», κάτι που έχει αρνηθεί ρητά ο Άρειος Πάγος από τον Φεβρουάριο του 2020.

Οι Μίλτος Χρυσομάλλης, Διονύσιος Ακτύπης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Στέργιος Γιαννάκης, Ξενοφώντας Μπαραλιάκος και Κώστας Βλάσης κατέθεσαν σήμερα, Πέμπτη, Ερώτηση στον κ. Τσιάρα με τίτλο: «Ακρόαση κας Τουλουπάκη στη Διακομματική Επιτροπή Κατά της Διαφθοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Βαδίζοντας στα χνάρια του Όρμπαν, οι έξι «σαμαρικοί» βουλευτές επιτίθενται ευθέως στην πρώην προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς και προβαίνουν σε ισχυρισμούς που θα μπορούσαν να θεωρηθούν μηνύσιμοι.

Λόγου χάρη, υποστηρίζουν πως η εισαγγελέας «¨λησμόνησε¨ να ενημερώσει για τις επιλεκτικές διαρροές που έκανε σε ΜΜΕ απορρήτων στοιχείων της δικογραφίας ή δικονομικών κινήσεων ή καταθέσεων μαρτύρων που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας πριν συμβούν». Αλήθεια, μπορούν οι βουλευτές να αποδείξουν τα λεγόμενά τους;

Βάλλουν κατά των προστατευόμενων μαρτύρων, αποκαλώντας τους «ψευδομάρτυρες» και κρίνοντας παράνομη την υπαγωγή τους σε καθεστώς προστασίας, ενώ μιλούν για «πρωτοφανή ασυλία» της κ. Τουλουπάκη επειδή η εισαγγελέας τόλμησε να ασκήσει κριτική για «σκανδαλώδεις και κατ’ εξακολούθηση παραβιάσεις του κράτους δικαίου στην Ελλάδα» ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου.

Περνώντας στα ερωτήματα, οι βουλευτές της πλειοψηφίας ζητούν -μεταξύ άλλων- από τον υπουργό εξηγήσεις για το γεγονός ότι η εισαγγελέας δεν έχει τεθεί ακόμα σε αργία (!), γεγονός που θα μπορούσε να ερμηνευθεί και ως έμμεση προτροπή παρέμβασης στο έργο των αρμόδιων οργάνων της Δικαιοσύνης.

Επίσης, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τη σχετική γνωμοδότηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Μπρακουμάτσου και παριστάνοντας πως δεν γνωρίζουν το φιάσκο των συναδέλφων τους στην Προανακριτική Επιτροπή κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ρωτούν τον κ. Τσιάρα:

«Πόσο ακόμη θα συνεχισθεί η ομηρία των συκοφαντημένων καιαθωωμένων πολιτικών προσώπων που ενέπλεξε μέσω της σκευωρίαςΝοβάρτις η κ. Τουλουπάκη, ως μέλος της καταγγελθείσης και διερευνώμενης συμμορίας, και οι οποίοι δεν μπορούν να στραφούν νομικά κατά των ακόμη και σήμερα… προστατευόμενων κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων, ώστε να βρουν το δίκιο τους;».

Μάλιστα, ζητούν από τον υπουργό Δικαιοσύνης να λάβει «νομοθετικά μέτρα» προκειμένου «να σταματήσει η απαράδεκτη νομικά, ηθικά και πολιτικά διατήρηση ενός πέπλου προστασίας των αποδεδειγμένων ψευδομαρτύρων» τη στιγμή που ο κ. Τσιάρας ήταν έτοιμος να θεσπίσει αυστηρότερο πλαίσιο προστασίας για τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Πηγή: documentonews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τέμπη: Οι ανακρίβειες Βορίδη και τα ψέματα της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος

Είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να θεωρείται “δυνατό χαρτί”...

ΣΥΡΙΖΑ: Οι μάσκες έπεσαν – Μητσοτάκης και Καραμανλής είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, καθώς ο...

Η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν θα καλύψει τις απώλειες της διετίας

*Του Ανδρέα Πετρόπουλου - Η αύξηση του κατώτατου μισθού...

Στη Βουλγαρία τα πυρηνικά, αλλά στην Ελλάδα η απειλή

*Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου - Υπέρμαχος της πυρηνικής ενέργειας εμφανίστηκε...
Διαφήμιση