Σε πανικό ο Μητσοτάκης – Ανακάλυψε ”πρόβλημα δημοκρατίας” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Το είχε πει πρώτη φορά στη Βουλή, στα μέσα Μαρτίου, λίγο μετά το κρεσέντο της αστυνομικής βίας με τον αναίτιο ξυλοδαρμό του νεαρού στην πλατεία Νέας Σμύρνης, και ενώ είχαν προηγηθεί το σκάνδαλο της παραίτησης του Δ.Λιγνάδη, το γλέντι στην Ικαρία και το “ραβασάκι” στην ΕΡΤ (για να θυμηθούμε ελάχιστα μόνο από τα περιστατικά όπου τον πρώτο λόγο στις αποκαλύψεις είχαν κυρίως τα social media).

«Τα social media κάνουν κακό στη Δημοκρατία. Δημιουργούν στεγανά έντασης» είχε ισχυριστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, αποκαλύπτοντας την ενόχλησή του με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διασπούν σε μεγάλο βαθμό την μονομερή πληροφόρηση που έχει επιβληθεί μέσα από τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα, σε μία δήλωση που εμφανώς ζήλεψε λίγη από τη “δόξα” του “Σουλτάνου” στην Τουρκία.

Στη συνέντευξή του στην “Καθημερινή”, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε ένα βήμα παραπέρα, όχι απλά επαναλαμβάνοντας ότι τα κοινωνικά δίκτυα δημιουργούν “πρόβλημα δημοκρατίας” αλλά και ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα που “πρέπει να αντιμετωπίσουμε”!

Το πρόβλημα κατά τον πρωθυπουργό είναι ότι “τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μας φέρνουν τελικά σε επαφή με ανθρώπους που πιστεύουν τα ίδια πράγματα με μας, γιατί αυτό πουλάει τελικά. Οι αλγόριθμοί τους είναι έτσι σχεδιασμένοι. Αυτό δημιουργεί το φαινόμενο των δωματίων της ηχούς, όπου στην ουσία ακούμε μόνο απόψεις που ταιριάζουν με τις δικές μας. Αυτό είναι ένα βασικό πρόβλημα Δημοκρατίας το οποίο νομίζω ότι πρέπει να απασχολήσει συνολικά το δημόσιο διάλογο“!

Αναλυτικά τι είπε στην “Κ”:

“Δεν διαβάζω ειδικά οργανωμένα αρνητικά σχόλια, υβριστικά, δεν με ενδιαφέρουν καθόλου. Είμαι πάντα ανοιχτός στην καλοπροαίρετη κριτική αλλά αυτά τα προσπερνώ τελείως.. Δημιουργεί ένα πρόβλημα δημοκρατίας που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Η αλήθεια είναι ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μας φέρνουν τελικά σε επαφή με ανθρώπους που πιστεύουν τα ίδια πράγματα με μας, γιατί αυτό πουλάει τελικά. Οι αλγόριθμοί τους είναι έτσι σχεδιασμένοι. Αυτό δημιουργεί το φαινόμενο των δωματίων της ηχούς, όπου στην ουσία ακούμε μόνο απόψεις που ταιριάζουν με τις δικές μας. Αυτό είναι ένα βασικό πρόβλημα Δημοκρατίας το οποίο νομίζω ότι πρέπει να απασχολήσει συνολικά το δημόσιο διάλογο και το πως ακούμε την άλλη άποψη και το πως μπορούμε να συζητήσουμε πολιτισμένα, να διαφωνήσουμε, έντονα ενδεχομένως, αλλά χωρίς ύβρεις, χωρίς ακραίους χαρακτηρισμούς, χωρίς την προσωπική στοχοποίηση και τις δολοφονίες χαρακτήρων που δυστυχώς έχουν γίνει κανόνας πια.

Και ένα πρόβλημα δημοκρατίας και από μία άλλη πλευρά. Βρίσκω δύσκολο να πείσουμε νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με την πολιτική όταν ξέρουν ότι το τίμημα της ενασχόλησης με τα κοινά είναι η δολοφονία χαρακτήρα, η δικιά σου και της οικογένειάς σου.

Η ένταση της κριτικής και ο τρόπος με τον οποίο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν βγάλει στο προσκήνιο αυτή την τοξικότητα είναι φαινόμενο των καιρών. Είναι μέρος της δουλειάς μας. Απλά δεν είναι πάντα εύκολο, είναι πάρα πολύ δύσκολο όταν ακουμπάει την οικογένειά σου. Εμένα προσωπικά δεν έχω καμία δυσκολία, τα ξεπερνώ με μεγάλη ευκολία, αλλά εδώ δεν συζητάμε για αυτό. Και ειδικά για τη συζυγό μου υπήρξε μία χυδαία στοχοποίηση, κεντρικά ενορχηστρωμένη, με πολλές απολήξεις. Και θα σταματήσω εδώ, δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω”.

Πηγή: thefaq.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεση στο νοσοκομείο αλ Σίφα – 200 νεκροί σε 10 μέρες

Τους 200 έχουν φτάσει πλέον οι νεκροί στο νοσοκομείο αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας, κατά την...

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...

Τέμπη: Οι ανακρίβειες Βορίδη και τα ψέματα της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος

Είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να θεωρείται “δυνατό χαρτί”...
Διαφήμιση