Σε κλοιό Μητσοτάκη

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Οι πολίτες που πιστέψανε στο παραμύθι των “αρίστων”, βλέποντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διαχειρίζεται όπως διαχειρίζεται την πανδημία και το κύμα ακρίβειας, παρακολουθούν μια αξιοθρήνητη παράσταση ενός αποτυχημένου πρίγκηπα.

Οι πολίτες βρίσκονται μπροστά σε μια ορχήστρα ανικάνων υπουργών, με παντελή έλλειψη ενσυναίσθησης, που διάγουν πολυτελή βίο χωρίς να ντρέπονται να τον διαφημίζουν κιόλας, μιμούμενοι τον πρώτο διδάξαντα της αναλγησίας: τον ίδιο τον διευθυντή ορχήστρας.

Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται τη μια μέρα να κάνει βαρκάδες ξένοιαστος διακοπάροντας στο Αιγαίο, την άλλη μέρα να κλείνει δουλειές με πολιτικό περιτύλιγμα και την τρίτη να επιτίθεται στους πολίτες, επειδή η χώρα βρίσκεται πρώτη σε θανάτους κι ας ξέρουν όλοι ότι η αποτυχία έχει την υπογραφή του φαρδιά πλατιά

Η Ελλάδα επί Μητσοτάκη έχει μια τραγική πρωτιά. Όποια παγκόσμια κρίση έρχεται, η χώρα φιγουράρει στις πρώτες θέσεις εκείνων που τη βιώνουν με επώδυνο τρόπο. Είτε είναι υγειονομική, είτε ενεργειακή, είτε κλιματική, είτε πληθωριστική. Αγνοεί την πραγματικότητα για να υπηρετήσει ιδεοληψίες και συμφέροντα. Σε κάθε κρίση ντιλάρει, δεν κυβερνά.

O Αλέξης Τσίπρας το υπογράμμισε απερίφραστα: “Η χώρα λοιπόν, θα το πω καθαρά, δεν βρίσκεται μόνο σε κλοιό πανδημίας και ακρίβειας: η χώρα βρίσκεται και σε κλοιό Μητσοτάκη. Εδώ και ενάμιση χρόνο, ο κ. Μητσοτάκης διαχειρίζεται την πανδημία με τρόπο που, αντί να δίνει λύσεις, γεννά νέα προβλήματα”.

Αν ο Μητσοτάκης ήταν αληθινά επιτυχημένος, γιατί χρηματοδοτεί με πακτωλό χρημάτων ΜΜΕ για να αραδιάζουν καθημερινά ψέματα; Γιατί όλα τα διεθνή ΜΜΕ δεν χάνουν ευκαιρία να επισημαίνουν την οικτρή κατάσταση που περιέρχεται η χώρα; Γιατί τα “πετσωμένα” ελληνικά Μέσα αποφεύγουν να αναπαράγουν τα διεθνή ρεπορτάζ; Δεν τα βρίσκουν αρκούντως αντικειμενικά; Δεν αναγνωρίζουν τη δημοσιογραφική επάρκεια όσων τα υπογράφουν;

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αδίστακτα κάνει τα πάντα για την προσωπική του πολιτική επιβίωση. Στέλνει χιλιάδες πολίτες αβοήθητους στην αγκαλιά της πανδημίας. Η επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας είναι κάτι διαφορετικό από την επιτυχία της κυβέρνησης. Οι στόχοι της κυβέρνησης βρίσκονται πολύ μακριά από τις ανάγκες της κοινωνίας.

Αυτό το έχουν καταλάβει όλοι. Συνεχίζει να καταστρέφει τα πάντα γύρω του χωρίς να μπορεί καμία κρίση να τον προσγειώσει στην πραγματικότητα. Ο χειμώνας που έρχεται θα είναι ένας από τους χειρότερους χειμώνες στη νεότερη ελληνική ιστορία. Η πανδημία, σε συνδυασμό με την καλπάζουσα ακρίβεια, είναι ένα εκρηκτικό μείγμα που τινάζει στον αέρα χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Και ο κ. Μητσοτάκης τους λέει: “φάτε παντεσπάνι”.

* Πηγή: Γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...

Τέμπη: Οι ανακρίβειες Βορίδη και τα ψέματα της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος

Είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να θεωρείται “δυνατό χαρτί”...

ΣΥΡΙΖΑ: Οι μάσκες έπεσαν – Μητσοτάκης και Καραμανλής είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, καθώς ο...

Η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν θα καλύψει τις απώλειες της διετίας

*Του Ανδρέα Πετρόπουλου - Η αύξηση του κατώτατου μισθού...
Διαφήμιση